kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Takı tasarımları ülke ülke geziyor
Takı tasarımları ülke ülke geziyor
Fransızlar'ın da ilgisini çekti

Takı tasarımları ülke ülke geziyor

Afgan Kraliyet ailesine mensup Nilüfer Tarzi Kuran, takı tasarımı konusunda adını dünyaya duyurdu. Büyük halası Kraliçe Süreyya'nın mücevherlerinden etkilenerek tasarımlar yapan Tarzi, her kadının küçük de olsa mücevher taşımayı hissetmesi gerektiğini söylüyor....

Takı tasarımı son yılların en popüler işlerinin başında geliyor. Özellikle kadınlar arasında bir akım olarak başlayan bu merakın usta isimlerinden biri de Nilüfer Tarzi Kuran. Aynı zamanda Afgan Kraliyet Ailesi'ne mensup olan Tarzi, tasarımlarında en çok büyük halası Kraliçe Süreyya'nın mücevherlerinden etkileniyor. Çocukluk döneminden beri mücevher meraklısı olduğunun altını çizen Nilüfer Tarzi, anneannesinin anlattığı masallarda bile mücevherli olanları daha bir heyecanla dinlediğini, hele altınlar, yakutlar dediğinde bayıldığını söylüyor. Bu ilgi daha sonra Nilüfer Tarzi'nin Amerika'da takı dizaynı eğitimi almasıyla biraz daha profesyonelliğe dönüşmüş.

DUBAİ'DE TANINIYOR
Takı tasarımı yapmadan önce eski Osmanlı işlemeleriyle ilgili çalışmalar yapan Tarzi, iki sene önce de tamamen takı tasarımlarıyla o çok istediği dünyaya adım attı. İlk tasarımlarını Monte Carlo ve Amerika'ya yollayan Tarzi, tasarımlarının yurtdışında beğenilmesinin ardından buradaki çalışmalarına hız verdiğini söylüyor. Özellikle Dubai'de tasarımlarının büyük ilgi gördüğünü belirten Tarzi, "Dubai'ye özel bir koleksiyonun hazırlıklarını şu an tamamlamak üzereyim. Oradaki ünlü bir firma için sürekli değişen bir koleksiyon hazırlığındayım" diyor. Tasarımlarını yaparken özellikle kökenlerinin dayandığı Afgan kültürünün yanı sıra Ortaçağ, Roma, Çarlık Rusya'sı gibi pek çok kültürden etkilenen Tarzi'nin tüm tasarımları değerli veya yarı değerli doğal taşlardan oluşuyor. Her taşın kendine özgü bir anlamı olduğuna inanan başarılı tasarımcıya göre, bu taşlar sayesinde kötü gözlerden korunarak pozitif enerjiye ulaşmak da mümkün. Tarzi, bir mücevher tasarımcısı olarak sadece hayal dünyasını değil; aynı zamanda moda dünyasındaki trendleri de kullanıyor. Ancak, Tarzi tasarımlarını hazırlarken moda dünyasındaki trendlerin yanı sıra koleksiyon hazırladığı ülkelerdeki kadınların takıya bakış açısını da dikkate alıyor. Mesela Dubai'ye hazırladığı koleksiyonda altın ağırlıklı ve daha gösterişli takılar tasarlamayı tercih ederken, Türkiye'deki koleksiyonunda daha ince ve kullanışlı takılar tasarlıyor.

TAŞLARI ÇOK ÖNEMLİ
Ne tasarlarsa tasarlasın Tarzi için önemli olan şey, kullandığı taşlar. Her kadının küçük de olsa mücevher taşımayı hissetmesi gerektiğini söyleyen Tarzi'yi en çok amantis, turmanillerin rengi ile zümrüt ve yakut gibi taşlar etkiliyor. Her taşın kendine göre bir enerjisi olduğunu da ekleyen Tarzi şöyle diyor: "Yeşim taşı Uzakdoğu'da altından bile daha fazla değer gören bir taş. Çünkü kötü enerjiyi kovduğuna inanılıyor ve bütün Buda heykelleri bu taştan yapılıyor."

FARKLI KOLEKSİYON
Türkiye'de kendine ait bir takı dükkanı açmak yerine büyük markalara koleksiyon hazırlamayı tercih eden Tarzi'nin NTK adı altında Park Bravo ve Top Shop'a hazırladığı iki ayrı koleksiyon var. Bu markaların yanı sıra, Milli Reasürans Çarşısı içinde Anna Fresko, Mayadrom Akatlar M Square, Clarins B gibi dükkânlarda da yine Tarzi'nin tasarımlarını görebilirsiniz.

DİLEK SANCILI HABER MERKEZİ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Hayata dair yazılarla keyifli bir yolculuk
 Kapak Kızı
 Bana Sırtını Dönme
 'Hiperaktif' demeyin onlar İndigo çocuklar
 Tembel Kızların Seks Rehberi
 Mucize Beyniniz
 Yeni Çıkanlar
 Melekler Adası'nda bir şeytan daha
 Fethetme harekâtı
 Dünya Kadınlar Günü'ne özel kongre düzenlendi
 Çocuklara 'oyun evi'
GÜLSE BİRSEL
Ünlüyüm ama ruhum ünlü değil!
E-mail'ler geliyor, bazen...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Hindi ciğerli kadınbudu
Ciğerleri...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Umutsuzluk
Yaşayanlar için umut her zaman vardır.
Stresle baş etmek hiç zor değil
Stresle baş etmek hiç zor değil
Stresle baş edebilmek için her yıl milyarlarca dolar harcıyoruz.
'Biyonik İnsan' hayal değil!
'Biyonik İnsan' hayal değil!
Artık ne kopan eller ne de dökülen dişler sorun değil. Çünkü, bilim...
Külkedisi sarı bir Vosvos istiyor
Külkedisi sarı bir Vosvos istiyor
Hani geçen yıl gündemin baş köşesinde bir yarışma vardı; PopStar.
Fatih Akın, iki kardeşi aynı kızla yatağa soktu
Fatih Akın, iki kardeşi aynı kızla yatağa soktu
Her filmiyle olay yaratan Fatih Akın, bir İtalyan ailenin yaşam...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.