kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başbakan Erdoğan Etiyopya'da
Başbakan Erdoğan Etiyopya'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya Barış ve Kalkınma Enstitüsü'nde konferans verdi. Erdoğan, konuşmasında Kıbrıs, Ortadoğu, AB gibi konulara değindi..

Terörizm ve kitle imha silahlarının yayılması gibi asimetrik tehditlerin insan hayatını ve medeniyetini tehdit ettiğini dile getiren Erdoğan, barış ve refahın küreselleşmesi gerekirken, terörün küreselleşme eğilimine girdiğinin görüldüğünü söyledi.

Teröre karşı savaşı kazanmak için önce umutsuzluğu yenmek gerektiğini ifade eden Erdoğan, ''Bu belayla yıllarca mücadele etmiş olan Türkiye teröre karşı küresel işbirliğinin önemini öteden beri vurgulayagelmiştir'' dedi.

Dünyanın bir bölgesinde yaşanan krizlerin geçmişe oranla çok daha hızlı şekilde diğer bölgelere istikrarsızlık, şiddet ve ekonomik kriz olarak döndüğünü ifade eden Erdoğan, bir bölgede başlayan hastalığın süratle kıtalar ötesine yayıldığını kaydetti.

Erdoğan, bu genel ortam içinde Türkiye'nin dünyada ve bölgesinde meydana gelebilecek istikrarsızlık ve çatışmalara karşı uyanık kalma durumunda olduğunu belirterek, ''İzlediğimiz aktif ve aynı anda birçok bölgede etkinlik gösteren dış politika ile ulusal ve uluslararası barış, kalkınma ve istikrarın söz konusu olumsuzluklardan etkilenmemesini amaçlamaktayız'' dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin bölgesel ve küresel barış ve istikrarın korunmasına aktif biçimde katkıda bulunduğunu belirterek, dünyanın dört bir yanında geçmişte ve bugün katıldığı çeşitli barışı koruma faaliyetlerinin de bunun kanıtı olduğunu söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin AB'ye tam üye olma yolunda önemli adımlar attığını da anımsatarak, müzakerelerin başarıyla sonuçlanması durumunda AB'nin Avrupa'yı yeniden bölen çizgiler yaratmadan birleştirme kararlılığını ortaya koyacağını ifade etti.

AB projesinin gerçekleşmesinin tüm Avrupalıları paylaşılan değerler etrafında birleştirerek demokrasi ve kıtanın birliğini perçinleyeceğini ifade eden Erdoğan, ''Dolayısıyla Türkiye'nin AB üyeliği birliğin temelini oluşturan ortak değerlere yeniden vurgu yapacak ve dünyada yeni bir dönemi simgeleyecek tarihi bir misyon teşkil etmektedir'' dedi.

KIBRIS

Başbakan Erdoğan, Kıbrıs sorununa da değindiği konuşmasında şöyle konuştu: ''Kıbrıs sorununun BM çerçevesinde kalıcı ve adil bir çözüme kavuşturulması konusundaki irademiz ve çabalarımız sürmektedir. Ancak bu konuda uluslararası toplumun da BM Genel Sekreteri'nin iyi niyet misyonuna dair raporunda da belirtildiği üzere, Kıbrıslı Türkler üzerinde yıllardır uygulanan ekonomik, sosyal ve kültürel izolasyonun
ve ambargoların kaldırılması için üstüne düşeni yapması gerekmektedir.
Ortadoğu'nun demokratikleşme, insani kalkınma ve serbest piyasa
ekonomisine geçme yolunda teşvik edilmesini savunuyoruz.''

Irak konusuna da değinen Erdoğan, bu ülkede hüküm süren koşullara rağmen Ocak ayında yapılan seçimlerde, Irak halkının, ülkenin birlik ve bütünlük içerisinde barış ve istikrara doğru ilerlemesinden yana iradesini teyit ettiğini ifade etti. Erdoğan, şöyle devam etti: ''Öte yandan Irak toplumunun ayrılmaz parçası bazı kesimler ile oluşumların seçimlere arzulanan düzeyde katılamamış olması tarafımızdan üzüntüyle karşılanmıştır. Seçim sonuçlarının ortaya koyduğu kaydadeğer eksiklikler, ülkede siyasi istikrarın sağlanması ve yönetimde tüm kesimlerin adil temsilinin gerçekleşmesi bakımından dikkatle atılması gereken pek çok adım olduğunu göstermiştir.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Sezer Affı veto etti
 Topçu Yüce Divan'da
 Küçükali de AKP'den istifa etti
 CHP'den ortak komite teklifi
 Erdoğan: Kimsenin gözyaşına bakmam
 Başbakan'ı Afrika dilleri zorlayacak
 İstifa edenin vekilliği düşürülsün
 Ev hapsindeki Erbakan'a psiko-sosyal danışman
 Moskova'ya konut İstanbul'a metro
 Okul ihaleleri 'usulsüz'
 Çelik kartopu yiyecekti
MUHARREM SARIKAYA
Çiçek'ten, 1 Nisan'a nokta...
Bir ay sonra yürürlüğe...
YAVUZ DONAT
Doğum sancısı
Pazartesi saat 13.45... Kanal-1'in Ankara...
Okul yolunda can verdi
Okuluna giderken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren...
Şofbenden zehirlendi
Lise öğrencisi Tuğba Akbulut duş almak için girdiği banyoda şofbenden...
Rakı fena çarptı
Rakı fena çarptı
İstanbul'da sahte rakıdan önceki gün ölen 2 kişinin ardından, dün 3...
Zorunlu 'İncil' eğitimi
Zorunlu 'İncil' eğitimi
Danimarka Eğitim Bakanı Haarder, ilköğretim okullarında İncil...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu