kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sahte rakı kabus gibi
İstanbul Valisi: 7 kişi hayatını kaybetti
12 kişi yoğun bakımda
Kumkapı esnafı: Cinayet suçuyla yargılansınlar
Kamyon sürücüsünün daha önce de kaçak içki nakletmiş
Dikkat edilmesi gerekenler
Tarım Bakanı Güçlü: Dikkali olun
Hastaneye yatanların sayısı 34'e çıktı
Sahte rakı nasıl anlaşılır?

Sahte rakı kabus gibi

Sahte rakıdan 7 kişinin zehirlenerek hayatını kaybetmesinin üzerine güvenlik güçlerinin harekete geçmesi acı bir gerçeği ortaya koydu. Operasyonlar sonrasında 'Sahte rakın'ın yurt çapında yayıldığı ortaya çıkarken zehirlenenlerin sayısı da 35'e çıktı..

Antalya'da bir kamyonda 4 bin 344 şişe sahte rakı ele geçirildi. Jandarma Merkez Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, bir ihbarı değerlendiren jandarma, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleriyle birlikte hareket ederek, Isparta-Antalya karayolu, Yeşilkaraman Köyü civarında, M.D.B'nin kullandığı 79 AC 993 plakalı kamyonu durdurdu. Kamyonda yapılan aramada, boş sebze ve meyve kasalarının altına gizlenmiş 362 kolide 4 bin 344 şişe 70'lik sahte rakı bulundu.

Kamyon sürücüsü M.D.B. gözaltına alındı. Antalya'da faaliyet gösteren bir alkollü içki üreten şirketin eksperlerince yapılan incelemede, şişedeki içkilerin metil alkol içerdiği ve sahte oldukları belirlendi. Yetkililer, içkilerin ne olduğunun ise daha ayrıntılı laboratuvar incelemesine tabi tutularak saptanacağını kaydettiler.

Jandarma yetkilileri, sanık M.D.B'nin ifadesinde, sahte rakı kolilerinin, Gebze'den bir başka kamyondan yüklendiğini söylediğini bildirdiler.

Sanığın, ''İçkileri götüreceğim adresi Antalya TEDAŞ Kavşağı'na geldiğimde telefonla arayarak bildireceklerdi. Kamyondaki içkilerin sahte rakı olduğunu bilmiyordum'' dediği öğrenildi. Yetkililer, kamyon sürücüsü M.D.B'nin daha önce de Manavgat İlçesi'nde, sahte rakı naklederken yakalanarak, gözaltına alındığını açıkladılar.

SAHTE RAKI SÜRMEYE ÇALIŞAN 3 KİŞİ YAKALANDI

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde, sahte rakı imal eden 3 kişi yakalandı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İlçe Jandarma ekipleri, Yeşilvadi Köyü'nde bir ihbar üzerine Ahmet (50) Bülent (30) ve Muammer B'nin evine baskın düzenledi. Evin bodrum katında yapılan aramada, 105 koli içinde piyasaya sürülmeye hazır bin 260 adet sahte büyük rakı, 23 koli anason maddesi, 2 adet 150 litrelik tank bulundu. Gözaltına alınan sanıkların sorgulanması sürüyor.

2 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

Bayrampaşa'daki bir otoparkta imal edilen sahte rakıların ölüm ve zehirlenmelere neden olması nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 2 kişi daha gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, olayla ilgili yürütülen çalışmalar sırasında sahte rakıların üretildiği imalathanenin elektrik tesisatını yaptığı belirlenen Aşkın G, Gaziosmanpaşa'da yakalandı.

Bu arada, Gaziosmanpaşa İdris Köşkü Caddesi'ndeki bir büfeden aldığı sahte rakıyı içtiği için rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede tedavi gören Erdinç Yavuziç'in şikayeti üzerine büfe sahibi Fikret Tunç da gözaltına alındı.

Polis, sahte rakıların imalatı ve dağıtımına katıldıkları gerekçesiyle E.Ş, T.K. ve C.T'yi de yakalamaya çalışıyor. Arananlar arasında bulunan E.Ş'nin babası H.Ş'nin de sahte içki yaptığı gerekçesiyle poliste kaydı bulunduğu öğrenildi.

Poliste sorguları süren sahte rakı imalatçısı Avni K, dağıtımı üstlenen eski TEKEL çalışanı Ercüment İ, Gaziosmanpaşa'daki büfelerinde sahte rakı satan Mesut S. ve kardeşi Mehmet S, Dem Restoran'ın mesul müdürü Hasan A. ile Atilla B. ve Uğur G'nin yarın adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan uzman çavuş Bekir Ç'nin inzibat karakolunda, sahte rakının imalatında çalışan Tanju K'nın da rahatsızlandığı için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tutulduğu belirtildi.

K'nın, durumu ciddi olan hastalar arasında yer aldığı öğrenildi. Öte yandan, sahte rakıların imalinde kullanılan araçlara el konularak, Tarım İl Müdürlüğü'ne verildiği bildirildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 BM: Uyuşturucu kullanımı ürküten boyutlarda
 Yazar Başkaya beraat etti
 Bilgisayarlı Kuran kursu
 Türk aydınlarından Suriye'ye destek turu
 Rakı fena çarptı
 Zorunlu 'İncil' eğitimi
 Bu küresel 'kavrulma'
 Cinsiyet gizli kalacak
 'Kızıltepe polisleri neden başka illere tayin edildi'
 Gönül: İncirlik'ten Irak'a nakil yok
 Mart, kara kışla yüzünü gösterdi
 'AB için basın özgürlüğü şart'
 ABD'den ağır insan hakları bombardımanı
 'İmam hatiplerimiz örnek olur'
 Kabahat cezası küçüklere değil büyükler için
ERDAL ŞAFAK
Kartal kartalla uçar
Türkiye-ABD ilişkilerinde...
UMUR TALU
Cinnet saati
"... Rüya, kabusa dönüyor,...
Diken üstünde 24 saat
Lübnan'da 24 saat içinde yeni bir başbakan atanacak. Ancak o da...
Filistin'e 500 milyon dolarlık yardım sözü
İsrail'in katılmadığı İngiltere'deki Ortadoğu zirvesinden Filistin...
Aslan'ın Kupa Diyarı: 1-0
Aslan'ın Kupa Diyarı: 1-0
Samsun gazisi G.Saray, Türkiye Kupası'nı 13. ve son kez kazandığı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu