kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İyi ki baklava açtım bir lokma bile tadamadım
İyi ki baklava açtım bir lokma bile tadamadım
Gülben ve ben

İyi ki baklava açtım bir lokma bile tadamadım

Hafta sonu 'Altın Oklava' yarışmasında baklava açtım. İstanbul'un baklavacılarıyla birlikte kat kat hamurların arasında endamımla salındım. O kadar uğraştım ama bir lokma dahi baklava tadamadım. Valla yazık oldu....

Benim için çok ilginç bir hafta sonu oldu. Önce Türkiye Ralli camiasının en başarılı ismi Volkan Işık ile İzmit Körfez pistinde ralli yaptım. Arkasından da The Marmara Oteli'nde ülkemizin en önemli baklava ustalarıyla baklava açtım. Bu bir kadın için bir hafta sonuna sığdırılabilecek maksimum kültür şoku anlamına geliyordu. Volkan Işık ile yaşadığım macerayı gelecek haftalarda sizlerle paylaşacağım. Ancak 'Altın Oklava' yarışmasında yaşadıklarımı mutlaka bu hafta paylaşma isteği duyuyorum.

BİR KERE DAHA AÇMIŞTIM
Hayatımın ilk 'baklava açma' deneyimini bir yıl önceki Şeker Bayramı'nda GÜNAYDIN gazetesi Yazıişleri Müdürü İlhan Ak'ın eşi Meltem ile yaşamıştım. Meltem'le fal bakmaktan, birbirimizin omzunda ağlamaya kadar varan güzel bir arkadaşlığımız var. Bulduğumuz yemek tariflerini de birlikte üretip yemeye bayılıyoruz. O tam bir ev kadını olduğu için elinden her türlü mutfak üretimi geliyor. Ve her Şeker Bayramı'nda baklava açıyor. Geçen bayram ben de yardım edeceğim diye tutturdum. Ve birlikte baklava açtık. Çok eğlendim. Bir de kendimle çok gurur duydum.

BAKLAVA SOSYETESİ CANIM
İşte bu duygular içinde otomobilimi The Marmara'nın otoparkına park etmiş, 'Altın Oklava' yarışmasının yapılacağı yere çıkmaya çalışıyordum ki, çok iyi giyimli dört beyefendi ellerinde müthiş görünen ve harika kokan baklavalarla asansöre doluşuverdiler. Artık doğru yerde olduğuma tamamen emindim. Lakin baklava kokuları burnumu okşayıp duruyordu... Salona girdiğimde çok ciddi bir organizasyon ile karşı karşıya kaldığımı anlamıştım. Ülkemizin tüm 'baklava sosyetesi' oradaydı. Hele jüri başkanı tabelasında 'Güllüoğlu' imzasını gördüğümde daha da bir heyecanlandım. Yıllardır her Karaköy ziyaretime binlerce lezzetli kaloriyle eşlik eden ünlü baklavacının orada var olması hoşuma gitmişti. Bir tek Güllüoğlu mu, aklınıza gelebilecek tüm seçkin baklavacılar oradaydı.

HAYRANLARIM VARDI
Artık ufaktan ufaktan tanınmaya başlıyorum sanırım. Lakin salonda tam 3 adet hayranım beni tanıyıp, yazılarımdan ne kadar keyif aldığını anlattı. Ağırlıklı olarak X-Large arkadaşların bu eğilime girdiğini söylememe gerek bile yok herhalde. Kalabalık arttıkça heyecanım da arttı. Çünkü kafamda dev kukuletam ve önlüğümle yarışmaya katılan tek kadın yarışmacı gibi geziniyordum ortalarda. Ve gazeteci arkadaşlarım benimle röportaj yapmak istiyorlardı. Neyse yarışmaya 10 dakika kala özel olarak hazırlanmış nişastalı hamurlar salona sokuldu. Yarışmaya katılacak ustalar hafif gerildiler. Benim açacağım hamuru işleme sokabilmek için de aralarında kura çektiler. Çünkü bunu yapan hamuru tanıyıp avantajlı hale geçebilirmiş. 'Yabancı Damat' dizisinde 'baklavacıların piri' olarak izlediğimiz Arif Erkin de oradaydı. Açtığım hamuru kontrol etmekten geri kalmadı. Bu arada yarışma başladı zanneden basın mensupları olay yerine doluşunca hayatımda ilk kez basın mensupları önünde bir tanıtım yapan ünlü bir şahıs gibi hissettim. İnce ince hamurları açarken oklavanın ağırlığı zor anlar yaşattı.

NELER ÖĞRENDİM...
Peki bu deneyimimden neler öğrendim: 1. Baklava açarken sabırlı olmak gerekiyor. 2. Kullandığınız nişastanın kaliteye etkisi büyük. 3. Bence gelecek yıl İstanbul dışındaki, mesela Eskişehir, Mersin, Trabzon gibi yörelerimizden de ustaların katılmasına izin verilmeli. 4. Baklava katlarını açarken sakin sakin üflemeniz gerekiyor. 5. Basın mensuplarına daha çok baklava ikram etmeliler. Lakin ağzıma bir lokma bile baklava değmedi... 6. Evde yapılan baklavanın tadı hiçbir şeye benzemez. (Çin Atasözü)

RAHŞAN GÜLŞAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Akpınar'ın rol arkadaşı Aysun Kayacı
 Şimdi mahkum filmleri moda
 Derya yuva yıkan bir kadın değil!
 Şimdi oldu yar...
 Yazarımız balayı izninde
 Modern, çok rahat renkli ve sıcak
 'Dünden Bugüne' kültürümüz
 Bekar erkekler için ideal mobilyalar...
 Yemek müzik gibi doğaçlama olmalı
 Evliliğinizi şüpheye feda etmeyin
 İlişkiniz canlansın
 Yıldızları parlatan güzellik guruları
 Evliliği sallantıda
 Yaralarını sarıyor
HAKAN & UTKU
Üryalandım da duruldum
Efendim geçen akşam hayır olsun,...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kestaneli köfte
Isıtılmış...
İş görüşmesinden önce bir saatte estetik dişe kavuşuluyor
İş görüşmesinden önce bir saatte estetik dişe kavuşuluyor
Diş estetiğindeki yenilikler çığır açıyor: Sararan dişler...
Koç'un vefası
Koç'un vefası
1955 yılında Dinamo Moskova-Fenerbahçe maçında tesadüfen...
Müthiş ikili
Müthiş ikili
Hyundai Assan MotorSports, 2005 yılının flaş transferini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.