kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
GAZETECİLERE ‘HEYECANLANDIM’ DEDİ: Geceyi İstanbul’da geçiren Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler dün sabah ATA uçağıyla Ankara’ya döndü. Başbakan Erdoğan gazetecilere olay sırasında heyecanlandığını söyledi.
ATA uçağında korku ve fıkra dolu saatler
Erdoğan ve Gül aynı uçağa pek binmiyor

İktidara havada yıldırım düştü

Başbakan ve beş bakan ile eşlerini taşıyan ATA uçağı türbülansa girdi üç yıldırım düştü.

Olay önceki akşam Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Hanım'la beş bakan ve eşlerinin İstanbul'dan başkente dönüşünde gerçekleşti. Türbülansa giren Ata uçağı, 'faraday kafesi' (metal korunma ağı) sayesinde yıldırımdan zarar görmedi. Uçak sallanınca Emine Hanım dua etti.

ATA uçağında korku ve fıkra dolu saatler

Başbakan Erdoğan, bakanlar ve eşlerini taşıyan ATA uçağında yaşanan paniği Hüseyin Çelik'in Siirt fıkraları ve Binali Yıldırım'ın denizcilik anıları dağıttı Geceyi İstanbul'da geçiren Başbakan ve bakanlar dün sabah ATA uçağıyla Ankara'ya dönerken, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin karayolunu tercih etti.

Başbakan Erdoğan, bir düğünde nikah şahitliği yaptıktan sonra eşi Emine Erdoğan ve bazı bakanlarla birlikte ATA uçağıyla önceki akşam saat 23.00'de İstanbul'dan Ankara'ya hareket etti. ATA uçağı Esenboğa Havalimanı'na iniş için alçaldığında yoğun hava muhalefeti ile karşılaştı. Üç kez yıldırım düşen uçakta meydana gelen şiddetli sarsıntılar ve savrulmalar paniğe neden oldu. Atatürk Havalimanı'na geri dönen uçak bakıma alındı. Geceyi İstanbul'da geçiren Erdoğan ve beraberindekiler, bakımdan geçirilen ATA uçağıyla dün sabah saatlerinde Ankara'ya döndü.

UÇAĞA ÜÇ KEZ YILDIRIM DÜŞTÜ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan, Orman Bakanı Osman Pepe ve eşi Birgül Pepe, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de aralarında bulunduğu kalabalık bir heyeti taşıyan Gulfstream 4 tipi ATA uçağı Ankara hava sahasına girdiği sırada şiddetliEMİNE ERDOĞAN DUA ETTİ: Başbakan Erdoğanın, uçak türbülansa girince soğukkanlılığını koruduğu, eşi Emine Erdoğanın ise dua ettiği söyleniyor.hava akımına (dikey türbülansa) yakalandı. Yağmur, kar ve dolu getiren elektrik yüklü Cumulonimbus bulutlarının içine giren uçağa üç kez yıldırım düştü. Her uçakta bulunan faraday kafesi (elektrik akımından koruyan ağ) sayesinde uçak zarar görmedi. Sarsıntılar ve irtifa düşüşleri özellikle bakan eşleri arasında paniğe yol açtı.

ERDOĞAN GAZETE OKUDU
Panik sırasında Başbakan Erdoğan'ın soğukkanlılığını koruduğu gözlendi. Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan, uçak türbülansa girince dua etmeye başladı. Başbakan Erdoğan, dönüşte gazete okudu ve Devlet Bakanı Ali Babacan ile sohbet etti. Yaklaşık yarım saat süren türbülans boyunca uçakta bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik fıkra anlatarak uçaktakileri sakinleştirmeye çalıştı. Çelik, "Ben, arkadaşlara terapi uygulamaya çalıştım, bolca fıkra anlattım. Şen olmaya çalıştık" dedi. Ankara hava sahası üzerinde bir kaç tur atan uçak, Esenboğa Havalimanı'na inemeyince saat 00.35'te İstanbul Atatürk Havalimanı'na geri döndü. Geceyi İstanbul'da geçiren Başbakan Erdoğan,BABACAN SAKİNDİ: Devlet Bakanı Ali Babacan ve eşi dün sabah 9.20de Ankaraya uçtu.eşi Emine Erdoğan, Orman Bakanı Osman Pepe, Devlet Bakanı Ali Babacan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakımdan geçirilen ATA uçağı ile dün sabah saat 09.20'de Ankara'ya gitti.

KARAYOLUYLA GİTTİ
Yolcular arasında bulunan Başbakan'ın Basın Danışmanı Ahmet Tezcan "Abartılacak bir şey yok. Sayın Milli Eğitim Bakanı anlattığı güzel fıkralarla stres ortamını dağıttı. Gülerek geri döndük" dedi. Tezcan, Binali Yıldırım'ın da denizcilik tecrübelerini anlatarak arkadaşlarını sakinleştirdiğini söyledi. Gecenin esprisinin Başbakan Erdoğan'dan geldiğini söyleyen Tezcan "Kaptan İstanbul'a dönüyoruz anonsu yapınca, Özel Kalem Müdür Yardımcısı Çağatay Kılıç uçağın telefonuna sarıldı. Bunu gören Başbakan, "Ne oluyor Çağatay, taksi mi çağırıyorsun" diye espri yaptı. Erdoğan'ın esprisi, uçaktaki herkesi güldürdü" dedi. Uçak yolcularından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım sabah saat 08.00'de THY'nin tarifeli seferiyle, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise karayoluyla Ankara'da gitmeyi tercih etti.

Gökhan ARTAN -Nebahat KOÇ / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 AB'nin Kıbrıs talebi
 Güvenlik zirvesini yaptıran rakamlar
 'Psikolojik harekât' yerine 'bilgi destek'
 Kayseri'de, 1 Nisan provası başarılı oldu
 Nazlı kız hanım ağa oldu
 'DNA Bankası kurulması şart'
 ABD: İnsan hakları ihlalleri sürüyor
 Bu suyun arkası kar
ERDAL ŞAFAK
Gözden kaçan
Kimilerine göre Türkiye,...
ALTAN TANRIKULU
Mafya dediğimiz..
Mafya sözcüğünü çok sık kullanırız da...
ÖMER LÜTFİ METE
Mandacılık bayramı
Dün takvimler '28 Şubat'ı...
UMUR TALU
Demokratik işkence
Bugün, manası sonunda bu ülkenin...
Direnişçilerin kardeş Saddam intikamı mı?
Irak, devrik lider Saddam'ın üvey kardeşinin yakalanmasından bir gün...
Muhalifler Lübnan hükümetini devirdi
Hariri'nin öldürülmesiyle patlak veren krizde son perde: 25 binden...
Dikkat Security var!
Dikkat Security var!
Sakarya maçındaki olaylar yüzünden Disiplin Kurulu'na gönderilen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu