kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
New York,&Londra Milano
New York,&Londra Milano

Moda dünyası son üç hafta New York, Londra ve Milano moda haftalarını takip etti. Zamanla enerjisini yitiren Londra Moda Haftası'na katılan yeni bir isim var, Ashish. Bu sene ikinci koleksiyonunu sunan Ashish'in koleksiyonları ve tarzı ile ilgili önümüzdeki sezonlarda yorumlar yapmak daha doğru olur sanırım. Bunun dışında bence Londra Moda Haftası'nın tek ve en renkli ismi Julien McDonald idi. 70'li yılların ışıltısını taşıyan bir koleksiyon sunan McDonald okuduğuma göre koleksiyonlarını önümüzdeki sezonlarda artık Paris'te sunmak istiyormuş. Londra'dan sadeliği ve şıklığı ile dikkatimi çeken, aslında 90'lardan beri varolan bir isim ama bu sezon çok daha oturmuş bir koleksiyon sunan Preen. Deneysel, sade, kullanışlı ve farklı tasarımları mavi, gri, beyaz tonlarında ve sadece temel olarak jarse kumaş ile hazırlanmış. Ağırlık ise form çalışmalarına verilmiş. Ceketler, mantolar ise mükemmel, net kesimli... Genç ve farklı tasarımcıları ön plana çıkarması ile bilinen Londra Moda Haftası'nın eski günlerine, enerjisine dönmesini ümit ederim.

NEW YORK'LU RUHU
New York'ta Donna Karan, Zac Posen, Narciso Rodriguez, Micheal Kors gibi isimler vardı. Donna Karan'ın Manhattan Rush isimli koleksiyonu her zamanki New York'lu ruhunu yansıttı. Çizgili kumaştan klasik tayyör bir takımla açılan defilede çalışan bir kadının ihtiyacı olan her şey düşünülmüş, diyebilirim. Gece tuvaletleri, sade elbiseler, basic gömlekler... Likralı kumaşları seven Donna Karan bu sefer origamiden yola çıkarak formlarını hareketlendirmiş. Zac Posen ise çok daha Hollywoodvari, Joan Crawford'u anımsatan dore, krem renklerinde daha ışıltılı bir koleksiyon sundu. Sade ve feminen çizgileriyle tanıdığımız Diane Furstenberg'in koleksiyonundaki jarse, basit ama şık elbiseler ise gerçekten çok hoştu. Narciso Rodriguez siyah veya beyazın ağırlıklı olduğu, dar diz altı eteklerin, çok güzel kesimli ceketlerin, bilekte botinler ve stilettolarla bitirilmiş, çok düz ama belirgin denebilecek bir koleksiyon sundu. Milano'da Pollini defilesi ilk göz atmak istediklerimdendi. Rıfat Özbek 20'li ve 60'lı yılların izlerini taşıyan, işlemeli, etnik, grafik ve patchworklu bie koleksiyon hazırlamış. 20'li yılların şapkaları ise koleksiyonun en belirgin aksesuvarı.

GUCCİ VE PRADA
Milano Moda Haftası'nın belki de en beklenen defileleri ise, sezonun modasını en çok etkileyen isimler Gucci ve Prada. Aslına bakılırsa Gucci, Tom Ford'un ona yarattığı dünyayı, başarıyı fazla da riske etmek istemiyor. Tom Ford'un eski asistanı Alessandro Facchinetti mavi ve siyahtan oluşan, Rus askerlerini anımsatan silüetlerin olduğu bir koleksiyon hazırlamış. Napolyon yakalar, vücudu saran saten pantolonlar ve kadife; seksi, şık, kadınsı, sert ve net silüetler. Tom Ford'u anımsıyoruz. Prada ise her zamankine göre biraz daha karanlık, daha da sade bir koleksiyon sundu. Ampir, diz boyunda, yün elbiseler, her zamanki bele oturan mantoları, ve dökümlü bluzlar Prada klasiklere tutkun bir marka, kendi klasiklerini de yaratmış bir isim. Her sezon ise onları yenilemeyi, başkalaştırmayı başarıyor. Ama dediğim gibi bu koleksiyon, renklerden volümlere kadar çok daha sade.

HEPSİ FARKLI
2005 sonbahar-Kış için koleksiyonların geneline baktığımızda sadeliğin ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Daha düz çizgiler, daha az ara renkler, kaliteli kumaşlar ve iyi kesimler Moda dünyasının en bilinen, en renkli moda haftaları, bir şekilde birbirlerinden farklı. New York daha New York'lu daha sade, daha Hollywood. Milano daha Akdenizli, daha renkli, daha kadınsı... Londra ise daha İngiliz, daha düz, daha konseptüel. Bence Paris Moda Haftası moda haftaları içinde en zengini, homojeni, en farklısı. Bambaşka tarzların, milletlerin toplandığı en geniş moda haftası. Önümüzdeki moda günleri ise Paris Moda Haftası ile devam edecek. İyi bir hafta dilerim.

Dilek Hanif’in TARZI

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Starlara 4 ayaklı kopya
 'Meydan okumak için bu projeyi imzaladım
 Sinemanın en kötü oyuncuları
 Kumar siteleri gençlerin tekelinde
 Little Big İtalya'da Diesel'le kapışıyor
 Ünlü oyunculardan striptiz sürprizi
 Doğu'da barış hakim, dizi gerçeği gösteriyor
 Aşk oyunu oynayan kadının bir adet jartiyerinin olması şart!
 Anlaşılan yalanlar
 Alişan: Belimde silah varsa güvende hissediyorum
 Kurtlar Vadisi gençlere mafyayı ve şiddeti sevdirdi
 Menisküs oldu Umre ziyareti rafa kalktı
 Oscar kazanan 4 yıl fazla yaşıyor
 Minik mankenler podyumda
 Suçunu itiraf etti
 Olgun ve çağdaş kadının seçimi
 Haydi gençler yarışmaya
 Bond geçmişe dönecek
 Bacaklarınız yorulmasın
 Elmasını düşürdü
AYŞE ÖZYILMAZEL
Bodrum, Çeşme... Aldım sazı elime
Oldum olası...
HAKAN & UTKU
Reha Muhtar'ın 'No Smoking' Günlüğü
1. GÜN: Sevgili...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Tik bozuklukları
Bazı takıntılarımıza yanlış olarak...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Katlı patlıcan
Patlıcanlara fırça...
Çikolata, ketçap ve cips dişi 15 dakika içinde çürütebiliyor
Çikolata, ketçap ve cips dişi 15 dakika içinde çürütebiliyor
Diş hekimleri uyarıyor: Portakal yedikten hemen sonra dişlerinizi...
İşte Fazıl Say'ın gerçek aşkı
İşte Fazıl Say'ın gerçek aşkı
Zuhal Olcay'la adı aşk dedikodularına karışan müziğin dahi...
Açılışta çocuk gibi eğlendiler
Açılışta çocuk gibi eğlendiler
Turizm sektöründe 18 yılı geride bırakan Jolly- Tours, yeni...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.