kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
PİYERLOTİ’DE DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI: Başbakan Erdoğan’ın 51’inci yaş günü nedeniyle İstanbul Eyüp’teki Piyerloti Turistik Tesisleri’nde kutlama yapıldı. Kutlamaya Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İdris Güllüce de katıldı.
Başbakan 51 yaşında

Erdoğan'a Piyerloti'de, sürpriz bir doğum günü kutlaması yapıldı. Başbakan pastasından kestiği ilk dilimi Gül'e yedirdi.


Erdoğan: Heyecan ve tecrübe eksikliğimiz var

Sorunların heyecan ve tecrübe eksikliğinden kaynaklandığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Tecrübesiz olanları eğiteceğiz, heyecanını yitirenlere ise motivasyon sağlayacağız dedi Belediye başkanlarından ödenekleri kadar harcama yapmasını isteyen Başbakan, "Kömür dağıtmak sizin işiniz değil, paraları bol keseden harcamayın" uyarısında bulundu.

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin 'Yerel Yönetimler Danışma Kurulu' toplantısında, son dönemde parti içinde artan sorunlara ve şikayetlere yanıt verdi. Erdoğan, sorunların büyük bölümünün heyecan ve tecrübe eksikliğinden kaynaklandığını belirterek, belediye başkanlarına "Tecrübesiz olanları eğiteceğiz, heyecanını yitirenlere motivasyon sağlayacağız" dedi.

BELEDİYELER TARTIŞILDI
Başbakan Erdoğan, Kızılcahamam Asya Termal Otel'de düzenlenen "AK Parti Yerel Yönetimler Danışma Kurulu" toplantısına katıldı. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yanı sıra, AKP milletvekilleri, Genel Başkan Yardımcıları ve bürokratların katıldığı toplantıda, yerel yönetimlerin sorunları ve etkin bir yerel yönetim sisteminin oluşturulması için yapılması gerekenler konuşuldu. Başbakan Erdoğan, toplantının basına kapalı bölümünde, son dönemde parti içinde ortaya çıkan sorunlar ve artan şikayetlere yanıt niteliğinde sözler sarf etti. Erdoğan, milletvekillerinin de bulunduğu toplantıda belediye başkanları yönelik olarak "Sorunların büyük bölümü heyecan ve tecrübe eksikliğinden kaynaklanıyor. Tecrübesiz olanları eğiteceğiz, heyecanını yitirenlere de yeni bir motivasyon sağlayacağız. Heyecan olmadan bu iş yürümez" dedi.

'2B YASASI ÇIKMALI'
Milletvekilleri Başbakan Erdoğan'a, "2B" olarak adlandırılan orman niteliğini yitiren arazilerinin satışına ilişkin düzenleme konusundaki şikayetlerini dile getirdi. Bazı kurul üyeleri, "Vatandaşlar evlerini yaptı, tapusunu alamıyor. Bu düzenlemenin bir an önce bitirilip, bu evlerin tapularının vatandaşlara verilmesi gerekir. Bu tapular bedel karşılığı verilmeli" önerisinde bulundu. Erdoğan ise, bu konunun gündemlerinde olduğunu belirterek, CHP'nin de buna destek vereceğine inandığını söyledi.

'AKILLI HARCAYIN'
Başbakan Erdoğan, belediyelerin İller Bankası'na olan borçlarına ilişkin yeni bir düzenleme yapılması yönündeki talepler üzerine, belediye başkanlarına tepki gösterdi. Erdoğan şunları söyledi: "Borçlarımız, borçlarımız diyorlar. Geçmişten gelen bu borçlar her zaman var. Belediyeler kendi ödenekleri nispetinde yatırım yapmalı. Kömür dağıtmak belediyenin işi değil. Belediyeler kaynaklarını bol keseden harcamak yerine, akılcı kullanmak zorunda."

SSK HASTANELERİ
Kızılcahamam'dan sonra İstanbul'a geçen Erdoğan dün doğum günü nedeniyle Üsküdar'daki evinde gazetecileri kabul etti. Erdoğan yaptığı konuşmada SSK ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde attıkları adımların bir zihniyet değişiminin ifadesi olduğunu belirterek, "Şimdi bir soruyu kendi kendime soruyorum; Aynı hastaneler, aynı halkım ve vatandaşım... Bu hastanelerde daha önce bu şekilde yığılma yokken bir anda bu yığılmalar neden oldu?'' dedi.

Bülent AYDEMİR / KIZILCAHAMAM


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Orgeneral Özkök'e ödül
 Gözler Doğan, Livaneli ve Derviş birlikteliğinde
 Vekillerden cezaevi ziyareti
 Kapkaç terörü için zirve
 Eraslan DYP'ye katıldı
 Keçe Kurdan'a toplatma
MUHARREM SARIKAYA
Bürokratik etiğin kırılma noktası
Nedendir bilinmez, her...
YAVUZ DONAT
Erken uyarı
Kira, kiracı, ev sahibi konuları geçtiğimiz...
lş merkezinin dev inşaat temeli çöktü
Bakırköy'ün en işlek caddesi Fişekhane'de yol göçtü. Bir minibüs...
Antalya Çinliler'in 'sebze üssü' oldu
İspanya'dan memnun kalmayan Çinli işadamları, 22 çeşit özel sebzeyi...
Hırsızdan bir talebim var ağaçlarıma iyi baksın
Hırsızdan bir talebim var ağaçlarıma iyi baksın
TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, uluslararası ödüle sahip...
Hoca 'yoldan' çıktı
Hoca 'yoldan' çıktı
Önceki gün ilahiyat profesörü Hayrani Altuntaş'la taksici Fuat Kumsel...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu