kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kalite belgeli çiğköfte
Kalite belgeli çiğköfte

Fatih Arslan'ın 8 yıl önce kamyonette başlattığı ve artık 7 şubesi olan Ahmet Usta Çiğköftecisi'nin kalitesini uluslararası belgeler onaylıyor.

Çiğköfte Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olsa da iyisini bulmak kolay değil. Elazığlı Ahmet Usta Çiğköftecisi ise aldığı uluslararası kalite belgeleriyle tüm çiğköfte severlere gönül rahatlığıyla yeme imkanı sunuyor. ISO 9001: 2000 kalite sistem belgesiyle firmayı kurumsal bir yapıya kavuştururken, HACCP belgesiyle gıda güvenirliliğini kanıtlamış oluyor. Avcılar, Etiler, Büyükçekmece, Fındıkzade, Zeytinburnu ve Kadıköy'de toplam 7 şubesi bulunan Ahmet Usta'nın sahibi Fatih Arslan, bu işe 1996'da Avcılar'da bir kamyonetle başlamış. Aynı tarihlerde Elazığ'dan İstanbul'a göç eden aile, kısa sürede işi büyüterek ilk dükkanı Avcılar'da açmış. Markaya ismine veren ise Fatih Arslan'ın babası Ahmet Usta.

ELAZIĞ'DAN İSTANBUL'A
Ahmet Usta'nın esas mesleği tornacılık olsa da çiğköfte yapmayı yanında çıraklık yaptığı Urfalı ustasından öğrenmiş. İstanbul'a gelince de bu işi yapmaya karar vermiş. Ancak Fatih Arslan yaptıkları çiğköftenin Urfalılarınkinden farklı olduğunu söylüyor: "Biz İstanbul'da satış yaptığımız için doğu kültürüne yakın bir çiğköfte hazırlamıyoruz. Yani çok acı değil. Bir diğer önemli nokta ise özel sosumuz. Hiçbir yerde çiğköfte soslu olmaz. Sosumuz çiğköfteyi yemeyi kolaylaştırıyor. Böylece bir tane yerine beş altı tane yiyebiliyorsunuz." Ahmet Usta Çiğköftecisi'nin tüm çiğköfteleri tek bir merkezde üretilip dükkanlarına dağıtılıyor. Bu fabrika Avcılar'da 1500 metrekare üretim alanına sahip. Bu da Elazığlı çiğköfteciyi diğerlerinden ayırıyor. Çünkü üretilen çiğköfteler klinik raporlarla kanıtlanmış ve 3-4 günde bozulmayan bir yapıya sahip. Bu da farklı yerlere göndermek isteyenler için de bir avantaj. Zaten Fatih Arslan, ülkenin farklı şehirlerinde ve yurtdışında da şubeler açmayı hedefliyor. Çiğköftelerinin ve soslarının sırrının da kendilerinde gizli olduğunu ekliyor. En büyük amaçlarından biri ise çiğköftenin ana yemek olarak yenilmeye başlanması. Her ne kadar meze olarak görülse de bunu değiştirmek istediklerini anlatıyor.

Ece Koçal

DİĞER GURME HABERLERİ
 Mutfakta 'Devrim'in izi var
 Şarap üreten Anadolu kaplanları
 Dünya lezzet ustaları İstanbul'da buluşuyor
 Dünyanın merkezinde bir yemek
 Gerçek bir Anadolu tatlısı: Karakuş
 Bir fincan salep olsa
 Her gün yemek pişirin evinizin bereketi artsın
 Hem para kazanıyor hem kültür satıyorlar
 Mutfak için yeni bir dergi
 Unutulmuş bir şerbet
 Kaz için en iyi mevsim
 Yirmi iki ayar yemekler
 Çikolatayı kim sevmez?
 Londra'da elim kayıp
 Püf noktaları annesinden
 Kahvenin düşmanı hava ve ışık
 Monet'nin sofrası
 Kale kapılarını önce kahve kokusu açtı
 Havyarın iyisi deniz kokar
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Yalıda sessiz bir kadın
Yalıda sessiz bir kadın
Boğaz'ın yalıları öyküleriyle de şaşırtıcıdır. Melahat Uzan'ın sessiz...
Çalıkuşu Feride'nin komşusu
Çalıkuşu Feride'nin komşusu
Bu haftaki konuğumuzun öncekilerden iki farkı var: İlk kez bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.