kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu takılar müzeye yakıştı
Anadolu takıları Metropolitan'a çok yakıştı

Atasay Kuyumculuk'un Metropolitan Müzesi'ndeki şovu göz kamaştırıcıydı.

Üretim kapasitesi dünya devleriyle yarışan Atasay Kuyumculuk'un "Yaşayan Anadolu Takıları" koleksiyonu Amerikalıları büyüledi.


Bu takılar müzeye yakıştı

Üretim kapasitesiyle dünya devleriyle yarışan Atasay Kuyumculuk, geçtiğimiz hafta New York Metropolitan Müzesi'nde yaptığı Anadolu takıları şovuyla Amerikalılar'ı adeta büyüledi.

New York nasıl soğuk. Gözünüzün içi buz tutuyor inanın. Hadi diyelim gece elbisesiyle donmadığımı farz edelim, peki karda o ince topuklarla nasıl yürüyeceğim? Durum umutsuz. İlk defa erkek olmayı bu kadar istediğimi hatırlıyorum. Kocam takım elbisesini giyiyor, altına düz ayakkabılar. "Hadi canım asma yüzünü " diye takılıyor "Benim ayakkabılarım da kayabilir, altı lastik değil ki..." Sadece bu gece için oradayız. Bütün o çileli uçak yolculuğunu Atasay firmasının Metropolitan'daki çıkartması için yapmış bulunuyoruz. Yanlış okumadınız. New York Metropolitan Müzesi'nden bahsediyorum. Bir Türk firması böylesine büyük bir müzede defile yapacak, kaçırılır mı? İncecik elbiseyi giydim, incecik topuklu ayakkabıları da. Utanmak yok. Üzerime de kalın montumu. "Ne var? Girişte kimseye gözükmeden vestiyere veririz olur biter" dedim kocamın şaşkın bakışlarına karşılık olarak. Bir taksiye atladık ve doğru Metropolitan'a. Bütün yollar karlı olduğu için loş bir ışıkla aydınlatılmış müzenin girişi çok daha büyüleyici gözüküyordu. İçeri Amerikalı davetlilerle birlikte girdik. Önce vestiyer tabii. Ardından bir kadeh şampanya. Metropolitan'ın girişinde hemen sağa minik bir podyum yapılmış. O sırada Atasay'ın sahibi Cihan Kamer ve eşi Çiğdem Kamer'in girdiğini fark ediyorum. Çiğdem Hanım telaşlı. "Aman" diyor "Ben hemen gidip son bir kez takılarla ilgileneyim, ne olur ne olmaz. Defileden önce bir bakmak lazım." Çiğdem Kamer titiz, mükemmeliyetçi... Atasay'ın tasarım ekibinin başı aynı zamanda. Cihan Kamer ne kadar sakin gözükse de heyecanlı. "Yüzümüzün akıyla çıkalım yeter. Bu gece bu müzede böylesine bir organizasyon, çok şükür."

EN BEĞENİLEN TAKILAR
Davetliler bir bir geliyor. Türkiye'den 150 Amerika'dan 250 konuk var listede. Önce Atasay şov yapacak sonra Atlantic Records'un eş başkanı Ahmet Ertegün'ün sahipliğinde düzenlenen gece başlayacak. Alem Dergisi'nin de katkılarını unutmamak gerek tabii. Organizasyonda çok büyük emekleri var. Etrafa bakınıyorum. Turizm Bakanı Erkan Mumcu ve eşi, dünyaca ünlü doktorumuz, ABD'deki gururumuz Mehmet Öz, Tarkan, Serdar Bilgili ilk gözüme çarpan isimler. Amerikalılar'a gelince, konuklar büyük titizlikle seçilmiş, creme de la creme yani... Nasıl olmasın, bizden çok oradakilerin düşüncesi önemli. Geceye boşuna Atasay çıkarması demiyorum ben. Defile gerçekten de görkemliydi. Mankenlerin üzerinde renkli kıyafetleri görünce "Eyvah" dedim. Takı defileleri risklidir, siyah giydirmezseniz takılar kaybolup gidebilir renk cümbüşünün içinde... Ama öyle olmadı. Güzide Duran, Sema Şimşek, Özge Ulusoy, Nihan Akkuş, Özge Ulusoy, Cansu Dere ve Azra Akın rengarenk elbiselerin içinde birbirinden görkemli takılar tanıttılar. (Gaye Sökmen'i kutluyorum.) Metropolitan'da ses çıkmıyordu inanın. Çıt yoktu. Herkes büyülenmiş gibi defileyi izliyordu. Bir takı sunumu bir ortama böylesine yakışır mı? Müthiş yakıştı. Davetlilerin çoğu Azra Akın'ı sordu. Kim bu güzel yüz? Yoksa dünya güzeliniz mi bu manken? Işık saçtı Azra. Henüz diğer mankenler kadar profesyonel yürümese de öyle bir gülümsemesi var ki her şeye bedel. Benim favorim Sinem Güven. Tek geçerim Sinem'i. Öyle bir taşıyor ki takıları... New York Metropolitan Müzesi'nde Atasay'ın "Yaşayan Anadolu Takıları Koleksiyonu" tanıtıldı. Şov bittiğinde Amerikalı davetlilerin sorduğu iki tasarım vardı, bir tanesi ayağın üzerine takılan bilekten geçirilen halhal ve altın gelin başı. Nasıl sormasınlar, iki model de taa Anadolu'dan, öylesine tek yani.

BİR DÜNYA FİRMASI
(Bilmeyenler için minik bir hatırlatma. Atasay meslekte 70. yılını kutlayan Kamer ailesinin 3. kuşak temsilcisi Cihan Kamer tarafından yönetiliyor. Yıllık 20 ton üretim kapasitesi ile dünyanın ilk 10 firmasının içinde yer alan Atasay üretiminin yüzde 70'ini 50'nin üzerinde ülkeye ihraç ediyor.) Cihan Kamer'i Atasay'ın Metropolitan şovu için gerçekten de kutlamak gerekiyor. Yemek esnasında, gecenin sonuna kadar bütün yabancı davetliler arasındaki tek konu Türkiye, Anadolu, takılar ve kadınlardı. Türk misafirler olarak elimizden geldiğince Türkiye'yi anlattık. Yaşam biçimimizi, alışkanlıklarımızı. Bir hafta önce Londra'da Türk sergisini gezerken ne hissettiysem aynısını bu gece New York'ta da hissettim inanın. O gün dediğim gibi, bu Türkler de çok oluyorlar.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Ayetullah ama Humeyni değil
 9 yıl önce ölmüş olmalıydım
 Howard Hughes
 Bush yönetiminin sevmediği gazeteci
 Türkler Kanada'yı keşfediyor
 Ortadoğu'da fitili Lawrence ateşledi
 İslamabad terzisi
 Bir oyla başlayan tartışma
 Aşklarımız hep acı olmuştur
 6 milyon dolar için koşuyorlar
 Güzelliği mutlu olmasına yetmedi
 Trafik kazasıyla gelen bebek
 Tek keyifleri tiyatro
 Nişantaşı'na yeni bir sanat merkezi
 Bağımsız filmlerle buluşma zamanı
 Tuvalet kağıdı deyip geçmeyin
 İki ayrı ödül verilecek
 Kabe manzaralı devremülk için Türkler de sıraya girdi
 Rıza'nın hayatı bir roman
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Tamam elime düştün işte
Son bir haftadır bütün Türkiye...
MEHMET ALTAN
Kimsenin görmediği ressam...
Gece eve döndüğümde posta...
KAZIM KANAT
Antep yemeklerinin adı var ama Maraş yemekleri bir...
REFİK DURBAŞ
Ne diyorsun şair?
Diyorsun ki: "Büyük çaresizlikle...
Paslanmayan kadın
Paslanmayan kadın
İlk kez rahmetli Fikret Kızılok'un bir röportajında duymuştum bu...
Atasay'ın tasarım danışmanı Süer
Atasay'ın tasarım danışmanı Süer
2005'in takı modası hakkında bilgi veren Atasay'ın danışmanı Özlem...
Erken yaşlanmanın önüne vitaminle geçin
Yaşlanmada kalıtımın yüzde 30, çevre faktörleri ve yaşam biçiminin...
Akciğer kanserinde yeni umut
Gelişmiş ülkelerde akciğer kanseri tedavisinde sıkça kullanılan...
Dünya lezzet ustaları İstanbul'da buluşuyor
Çeşitli ülkelerden 200 ünlü aşçı, Uluslararası Mutfak Şefleri Yarışması için...
Dünyanın merkezinde bir yemek
New York'taki etkili ve yetkili herkesin favori adresi The Four Seasons...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.