kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kadındaki aşırı kilo orgazmı da cinsel mutluluğu da engelliyor!
Östrojen içeren kremler var
Testosteron uyarıyor
Klitoral vakum cihazı
Psikolojik terapi gerekebilir

Kadındaki aşırı kilo orgazmı da cinsel mutluluğu da engelliyor!

Türk kadını erkeğine göre cinsel yönden çok daha mutsuz. Kadınların pek çoğu cinsel hayatını orgazm olamadan sürdürüyor. Oysa, spor yapmak, kilo vermek, seks hakkında konuşabilmek kadının cinsel hayatında ilaç etkisi yapıyor

Memorial Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Altuğ Semiz, Türk kadınının sıklıkla cinsel istek bozukluğu yaşadığını belirtiyor. Ancak kadınların yaşadığı cinsel sorunlar bununla sınırlı değil. Op. Dr. Semiz, uyarılma bozukluğundan orgazm olamama sorununa kadar, Türk kadınının cinsel sorunlarını ve tedavi yöntemlerini anlattı...

Kadınlarda görülen cinsel problemler neler?
Kadında cinsel fonksiyon bozukluğunu dört safhaya ayırmak mümkün. İstek bozukluğu, uyarılma bozukluğu, orgazm bozukluğu ve ağrı bozukluğu. En sık gördüğümüz istek bozukluğu... Kadınlar, hayatlarının bir döneminde bir şekilde cinsel isteksizlik yaşıyorlar. İkinci sırada uyarılma bozukluğu geliyor. Üçüncü sırada orgazm bozukluğu var. Orgazm konusunda çok az şey biliyoruz.

Cinsel isteksizlik nedir, nasıl ortaya çıkar, bir hastalık sayılır mı?
Cinsel isteksizlik (Frijite) cinsel ilişkiye girme konusunda isteksiz olma veya cinsel ilişkiye girmekten kaçınma durumudur. Frijit olma hali, hiç cinsel istek duymamış olma durumu olabileceği gibi, yaşanan bir takım bedensel veya psikolojik problemler neticesinde sonradan da gelişebilir. Yaşanmış olan psikolojik ya da fiziksel travmalar, bireylerde cinsellikten uzaklaşmalara yol açabilir. Bedensel rahatsızlıklar, geçirilmiş jinekolojik ameliyatlar veya tedaviler (şua ve kemoterapi tedavileri) sonucunda da oluşabilmektedir. Aynı zamanda bir takım jinekolojik şikayetler (vajinal akıntı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, gebe kalma korkusu, menopoz) kişilerin bedenlerinden utanmalarına ve cinsel isteksizlik duymalarına neden olmaktadır.

Cinsel ilişkide tatmin olamama sık rastlanan bir durum mu, nedenleri nelerdir?
Kadınların yaşadıkları her cinsel birliktelik orgazm ile sonuçlanmayabilir. Kişinin cinsellik hakkındaki bilgi ve deneyimleri, kendi vücudunu tanıması, beden sağlığı, orgazm yaşamayı kolaylaştıran etkenlerdir. Klitoral orgazm, klitorisin ulaşım ve uyarılma kolaylığı, tecrübe noksanlığında dahi kendiliğinden fark edilebilmesi gibi faktörler sayesinde, kadınların en sık yaşadığı orgazm türüdür. Özellikle son zamanlarda adından daha çok bahsedilen vajinal orgazm ise, klitoris uyarımı olmaksızın vajinal duvarların uyarılması sonucunda yaşanan orgazmdır.

Orgazmı zorlaştıran etkenler neler?
Aşırı kilolu kadınlar gerek fiziksel olarak erojen bölgelerin uyarılmasındaki zorluk, gerekse psikolojik faktörlerle orgazm güçlükleri yaşayabilir. Sağlıklı beslenen bireylerde (düşük yağlı, diyet..) vajinal bölgeyi besleyen damarlarda yağlanma daha az olacağından cinsel uyarılma kolaylaşmaktadır. Spor yapan kadınlardaki salgılanan testosteron miktarında artış hem libido (cinsel isteklilik) artışına hem de orgazm olmada kolaylaşmaya yol açar. Doğum travması sonucunda yırtıklar oluşması ve bu yırtıkların yeterli tedavi edilememesi uyarılmayı güçleştiren bir diğer nedendir. Hayatın belli bazı dönemlerinde (gebeliğin ilk üç ayı gibi) orgazm olmak güçleşir ve cinsel istek azalır. Sanılanın aksine, orgazm olma fonksiyonu rahim alınması gibi jinekolojik operasyonlardan etkilenmemektedir. Menopozda ve vajinismusta da yeterli uyarım sağlanabildiği taktirde orgazm yaşanabilmektedir.

Orgazm olma güçlüğü yaşayan bir kadının yapabileceği şeyler nelerdir?
Öncelikle sorunun telaffuz edilmesi ve çözüm arayışına girilmesi atılacak en büyük ve en önemli adımdır. Unutulmaması gereken en önemli nokta, orgazm olmanın keşfedilen bir içgüdü olduğu ve öğretilebileceği olmalıdır. Bireyin jinekolojik problemleri giderildikten sonra, vajinal uyarılma bölgeleri ile tanışmasını sağlamak, psikolojik problemlerini gidermek, ilişki sırasında daha aktif bir rol kazanarak vajinal uyarımını artırmasını sağlamak amaçlanır. Bu amaca yönelik olarak psikoterapi uygulamaları yapılmalı, cinsel organ hakkında bilgiler verilmeli, vajinal bölge kaslarının kullanılması amacıyla kegel egzersizleri denilen kasılma egzersizleri uygulanmalıdır. Vajinal anatomide varolan birtakım bozukluk veya yetersizlikler, vajinal bölgeye uygulanan ameliyatlarla (vajinoplasti) giderilerek, kadın ve partnerinin uyarılmalarını artırır.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Selülitle Savaşma Zamanı
 Güzel Ve Diri Kalmak Sağlık Ve Dengeye Bağlıdır
 Bakire Anneler Üç Seansta Tedavi Ediliyor
 Türkiye'de Çok Meryem Var
 Abd'de Estetik Çılgınlığı
 İkizdiler Yakında Üçüz Olabilirler
 Anneler Endişe Ediyor Ama Önlem Alamıyor
 Kadın Neden Dırdır Ediyor?
 Tat Alamayan Doktora Gitsin
 Evlilikte "korku"
 Kadındaki Aşırı Kilo Orgazmı Da Cinsel Mutluluğu Da...
 Bunlar Kadınlarda Cinsel Sorun Nedeni!
 İktidarsızlığın Sorumlusu Stres Değil, Hastalıklar!
 Anne Sütünü Saklarken
Türkiye'de organ nakli yapan tek kadın cerrah
Türkiye'de organ nakli yapan tek kadın cerrah
10 yıldır Türkiye ve Amerika'da 200'den fazla hastanın karaciğer ve...
Yaşasın Avrupa
Yaşasın Avrupa
Türk filmlerinin Türkiye'deki izleyici sayısının artması yapımcıların...
Terim'den eşine sürpriz
Terim'den eşine sürpriz
Bir süreliğine kariyerine ara veren ünlü futbol adamı Fatih...
Sosyetiklere müjde!
Sosyetiklere müjde!
Sosyetiklerin randevu alabilmek için aylarca peşinden koştuğu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.