kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İkizdiler yakında üçüz olabilirler

Embriyo dondurma yöntemi sayesinde, Abay Ailesi'nin ikizleri 3.5 yıl arayla doğdu. Aile, aynı yöntemle saklanan 3. bebeği de dünyaya getirebilmek için maddi imkânlarını zorluyor. Gerekli para bulunursa, Abay kardeşler Türkiye'de 'ayrı tarihlerde doğan ilk üçüzler' olacak

Doğum tarihleri arasında üç buçuk yıl fark olmasına karşın, onlar şimdilik ikiz. Şimdilik diyoruz, çünkü eğer anne-babaları isterse, yakında yeni kardeşleri dünyaya getirilecek ve onlar Türkiye'de "Ayrı tarihlerde doğan ilk üçüzler" unvanını alacak. Antalyalı Mehmet - Emine Abay çiftinin yaklaşık dokuz yıl süren çocuk hasreti, tüp bebek yöntemiyle sona erdi. 33 yaşındaki baba ile 32 yaşındaki anne, embriyo dondurma yöntemi sayesinde ikiz bebeklerine üç buçuk yıl arayla sahip oldu. 2001 yılında tüp bebek yöntemi sayesinde genç çiftin ilk bebekleri olan Nur Sima dünyaya geldi. Aynı tüp bebek tedavisinde döllenen ayrı yumurta ikizi ise, eksi 196 derecede dondurularak tüp bebek merkezindeki özel bir cihazda saklandı. Erkek olan ikiz, yaklaşık üç buçuk yıl sonra dünyaya geldi ve Habib Mücahit adını aldı.

KARAR AŞAMASI...
Ayrı tarihlerde dünyaya gelen ikizleriyle tüm Türkiye'ye haber olan Abay Ailesi, şu günlerde aynı yöntemle bekletilen üçüncü çocuklarını dünyaya getirme konusunda karar vermeye çalışıyor. Yani, Nur Sima ve Habib Mücahit kardeşler, üçüncü kardeşlerine kavuşmak ve üçüz olmak için anne babalarının bu konuda karar vermesini bekliyor. Abay Ailesinin bu konudaki tek sıkıntısı ise, ekonomik. Emine Abay, üçüncü bebeklerine bir an önce kavuşmanın hayalini kurarken, baba Mehmet Abay bu hayalini maddi imkânlarının zorluğu nedeniyle erteliyor. Abay Ailesi, şimdi karar verse bile, tıbbi imkânlar onların üçüncü bebeklerine ancak iki yıl sonra kavuşmalarına imkân veriyor.

3,5 YIL ARA İLE DOĞDU
Antalya'nın Varsak Kasabası'nda çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Abaylar'ın ikizlerinden Nur Sima 4 yaşına girerken, kardeşi Mücahit ise 5 aylık oldu. Embriyo dondurma yöntemi sayesinde ikinci kez baba olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten baba Mehmet Abay, "Doktorlarımızla konuşarak ikizlerden birinin birkaç yıl sonra doğmasına karar vermiştik. Şükürler olsun ki, ikiz kardeşinden yıllar sonra doğan Mücahit'in de sağlığı ablası gibi çok iyi. Şimdi ise üçüncü çocuğu dünyaya getirmeyi düşünüyoruz" dedi. Özel Antalya Tüp Bebek Merkezi'nden Op. Dr. Kemal Özgür ise, uygulanmaya başlanan dondurulmuş embriyo tedavisi sayesinde, ailelerin bebek sahibi olabilme şanslarının daha da arttığını söyledi. Yöntemin, ikinci kez tüp bebek yapmaktan daha ucuza mal olduğunu belirten Op. Dr. Kemal Özgür, "Hastaya tüp bebek yapılıyor. Arta kalan yumurtalar, özel ortamda eksi 196 derecede dondurularak saklanıyor. Bebeklerden biri büyüdükten sonra istenirse yumurtalar alınıp eritilerek ikizi, hatta üçüncüsü bile dünyaya getirilebilir" dedi.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Selülitle Savaşma Zamanı
 Güzel Ve Diri Kalmak Sağlık Ve Dengeye Bağlıdır
 Bakire Anneler Üç Seansta Tedavi Ediliyor
 Türkiye'de Çok Meryem Var
 Abd'de Estetik Çılgınlığı
 İkizdiler Yakında Üçüz Olabilirler
 Anneler Endişe Ediyor Ama Önlem Alamıyor
 Kadın Neden Dırdır Ediyor?
 Tat Alamayan Doktora Gitsin
 Evlilikte "korku"
 Kadındaki Aşırı Kilo Orgazmı Da Cinsel Mutluluğu Da...
 Bunlar Kadınlarda Cinsel Sorun Nedeni!
 İktidarsızlığın Sorumlusu Stres Değil, Hastalıklar!
 Anne Sütünü Saklarken
Türkiye'de organ nakli yapan tek kadın cerrah
Türkiye'de organ nakli yapan tek kadın cerrah
10 yıldır Türkiye ve Amerika'da 200'den fazla hastanın karaciğer ve...
Yaşasın Avrupa
Yaşasın Avrupa
Türk filmlerinin Türkiye'deki izleyici sayısının artması yapımcıların...
Terim'den eşine sürpriz
Terim'den eşine sürpriz
Bir süreliğine kariyerine ara veren ünlü futbol adamı Fatih...
Sosyetiklere müjde!
Sosyetiklere müjde!
Sosyetiklerin randevu alabilmek için aylarca peşinden koştuğu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.