kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erhan Peker
Enerji dosyasından gizli kamera çıktı
İhalelere devam
'Mavi Akım'a kapılmıştı
CHP saymanı ile ilgili şok görüşmeler

Gizlice kasete çekmiş

Enerji yolsuzluğu iddiasıyla gözaltına alınıp mahkemece bırakılan işadamı Erhan Peker'in bazı görüşmeleri gizlice kameraya aldığı anlaşıldı.

Enerji dosyasından gizli kamera çıktı

Peker İnşaat'ın sahibi Erhan Peker'in bürokratlarla görüşmelerini bond çanta içine yerleştirdiği gizli kamerayla görüntülediği belirlendi. Polis, 3 adet kaseti inceliyor.

Enerji yolsuzluğu operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra mahkeme tarafından serbest bırakılan Peker İnşaat'ın sahibi Erhan Peker'in bazı görüşmelerini gizli kamera ile kaydettiği belirlendi. Peker'in işyerinde yapılan aramalarda 2'si ses, 3'ü video olmak üzere 5 kaset bulundu. Polis 3 görüntü kasetini inceleme aldı. Bond çanta içine yerleştirdiği gizli kamera ile kayıt yapan Peker'in bu çekimleri, hakkında isnatsız suçlamalarda bulunabilir düşüncesi ile yaptığı, kimseye karşı kullanmadığını anlattığı öğrenildi. SABAH'ın edindiği bilgiye göre;
* 1'inci kasette, çanta içerisine gizlenen kamerayla çekilen görüntüler yer alıyor. Buna gore Erhan Peker, Gökhan Yardım'ın BOTAŞ Genel Müdürü olduğu dönemde odasına girerek çekim yapıyor. Konuşmasına Bakü- Ceyhan ile ilgili doğudaki arazilerde sorun olduğundan bahsederek başlayan Peker, programın Mart ayı sonuna kadar aksamadan yürüyeceğini, diğer projelerde de hiç sorunsuz teslimat yaptıklarını anlatıyor. Daha sonra BOTAŞ'tan 1.5 milyon dolar alacağının olduğunu söyleyen Peker, sadece 250 bin dolarlık ödeme yapılmasından, yazışmaların yavaş yürümesi nedeniyle 1 milyon 250 bin dolar alacağının ise hala imzada beklemesinden yakınıyor. Piyasaya borcunun olduğunu belirten Peker koskoca BOTAŞ'ın onun parasını kullandığını söylüyor. Bu konuşmadan sonra makamda bulunan şahıs, Recep isimli kişi ile görüşerek TEDAŞ Genel Müdürünü telefona bağlamasını istiyor. Bu sırada Peker özür dileyerek, borcunu bu ödemeden sonra kapatacağını, bugünlerde gerçekten rahatsız olduğunu, ödeme yapılırsa rahatlayacağını söylüyor.

TÜM ODAYI ÇEKMİŞ
* 2'nci kasette,
Erhan Peker'in gizli kamerayı kendi odada bulunan kişileri görebilecek şekilde koltuğun arkasına yerleştirerek kaydettiği görüntüler bulunuyor. Bu kasette, dört kişinin bazı evrakları inceleyerek imzaladığı ve birbirlerini tebrik ettikleri görüntüler bulunuyor.
* 3'üncü kasette de Erhan Peker'in kendi odasında yaptığı kayıt bulunuyor. Bu görüntüde, Peker, odasındaki kişiye, Ağustos ayında bitirilecek bir işle ilgili Erzurum'daki zorluklardan bahsederek, Ağustos ayına söz vermediğini, vermiş olsa da Polat isimli kişinin yönetimde yardımcı olması halinde, yönetiminde kendilerine yardımcı olacağını belirtiyor. Konuştuğu kişi de kendilerinden gelen bir sıkıntı varsa yardımcı olabileceğini ifade ediyor.

5-6 YILLIK GÖRÜNTÜLER
1'inci kasetteki görüntülerin 5-6 yıl öncesine ait olduğunu belirten Peker, o dönemde BOTAŞ'tan Karacabey-İzmir boru hattı ile Ambarlı Kompresör işlerini aldığını, görüşmeyi yaptığında her iki işin de devam ettiğini söyledi. Hak edişlerini zamanında alamadığını belirten Peker, proje ve evrak tasdiklerinin de geciktiğinden yakındı. İş için aldığın kompresörün fiyatı yüksek olduğu için, daha sonradan hak edişimden kesilmek üzere BOTAŞ'ın 5 milyon dolar verdiğini hatırlatan Peker, hak edişlerinin zamanında ödenmesi için dönemin BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Yardım'ın yanına gittiğini, giderken de çanta içinde gizli kamera götürdüğünü anlattı. Gizli çekim yapmasının nedeninin, alacak konusunda tartışma yaşanan bu tip görüşmelerden sonra kendisine ileride bir suç isnat edilmesini önlemek olduğunu söyledi. Genel Müdür Gökhan Yardım'la Bakü-Ceyhan Doğalgaz hattı ile ilgili sohbet ettiğini anlatan Peker, daha sonra kendisinde hak edişini istediğini, onun da birkaç kişi ile telefonla görüşerek sorunun çözülmesi için gayret gösterdiğini bildirdi. Peker, işin geçici ve kati kabulü yapılıp alacağını aldıktan sonra, BOTAŞ'a kompresör için verdiği tutarı 250 bin dolar gecikme faizi ile birlikte ödediğini söyledi. Peker 2'nci kasette olduğu gibi, zaman zaman şirketinde yaptığı görüşmeleri de kaydettiğini, bunun nedeninin bazı ihtilaflı konularda sonradan kendi söylemediği sözlerin ortaya atılması olduğunu belirtti. Bu görüntüleri hiç kimseye karşı, hiçbir şekilde kullanmadığını aktaran Peker, kameranın yerleştirildiği çantanın bir evrak çantası olduğunu, kapak kısmından görüntü aldığını söyledi.

Göksel ÇAĞLAV / ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Devir, SSK'ya çözüm olmadı
 'Özel' dava başladı
 Kapalı kapılar ardındaki İran
 Tarikat Şeyhi Öngüt'e 'halkı tahrik'ten dava
 Atatürk büstüne saldırı
 Yargıcın Eğitim-Sen direnişi
 Roche'ta savcılık itirazı
 'Gemileri men ederiz'
 'Kadınlar Günü tatil olsun'
ERDAL ŞAFAK
Pembe dalgalar Ege'yi geçmez
Avrupa'da yeniden "Pembe...
ALİ KIRCA
O sabah!
Bir sabah uyandınız. Havada tuhaf bir iç...
ÖMER LÜTFİ METE
Özgüvenle haddi bilmenin kesiştiği yer
Brüksel...
UMUR TALU
Nazi mi dedin!
Başladık, gidiyoruz.
Parlak gazeteci...
Türkiye'den eğitmen istiyor
Amerika, NATO kapsamında Türkiye'nin Irak'a gönderdiği "altyapı...
Almanlar'a Bush tatili
Bush-Schröder görüşmesinin yapılacağı kentte okullar kapatıldı, büyük...
Ersun Yanar
Ersun Yanar
Milli Takımlar Teknik Direktörü hakkında ortaya atılan "2001'de...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu