kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balcicek Pamir @ SABAH
 

Yine diyecek, kesin "Sana ne" diyecek

Kameram olmadığı için üzüldüm. Televizyondan vermeliydik o mimiklerini, sinirli çıkışlarını, ayağa kalkışlarını... Veremedik gitti işte

İbrahim Tatlıses nasıl bir adam? Son bir haftanın ortak sorusu. Abartmıyorum bakkalından, kapıdaki güvenlik görevlilerine, alışveriş yaptığım mağazanın tezgahtarlarından en yakın arkadaşlarıma kadar herkes aynı şeyi sordu... Meğer ne kadar meraklısı varmış. Herkese farklı bir yönünü anlattım. Sevmediğim hareketlerini, takdir ettiğim cevaplarını... Sonra yalnız kaldığımda kendi kendime sordum, "Gerçekten de İbrahim Tatlıses nasıl bir adam?" Yıllar önce Tatlıses ile Asena'nın ilişkilerinin ortaya ilk çıktığı dönemde Derya Tuna ile bir söyleşi yapmıştım. Hatırlarsınız, fotoğrafları Nihat Odabaşı çekmişti. Hani Derya Tuna İbrahim Tatlıses baskılı bir tişört giymişti ya... İşte o röportaj. Ne diyordu Derya Tuna? "Yalnızlık tabii ki zor. Ayrıca İbrahim Bey ile beraberken kendinizi güvende hissediyorsunuz. Herkes bana 'güçlüsün' diyordu ama ben onunlayken kendimi çok daha güçlü, iyi ve güvenli hissediyordum. Şimdi öyle değilim." Bu, işte bu. Güven veriyor adama İbrahim Tatlıses. Bana uymayan bütün özelliklerine rağmen, ne yalan söyleyeyim güven veriyor. Yalan dolan yok, sahte laflar yok. Kendisi gibi, tamamen şeffaf. Ara sıra kıvırtmaya çalışıyor, belki yalanlar söylüyor. Ama o da belli oluyor inanın. İçi dışı bir açıkçası. Röportaja gitmeden önce hakkında çıkmış yazıların bir çoğunu okudum. Hiçbiri hiçbir şey anlatmıyor. Anlatmıyor çünkü çoğunda olmadığı bir İbrahim Tatlıses imajı vermiş. Kabadayıyı oynamış, kalbi kırığı oynamış, Yılmaz Güney'i oynamış... Oynamış da oynamış. Ne zaman ki son albümünü dinledim. İşte o zaman birkaç ipucu yakalayabildim. Adam kendini şarkılarıyla anlatıyor zaten. Lafa gerek yok ki. Çağırsaydın gelmez miydim yar Senin için ölmez miydim yar Dünyayı ters etmez miydim yar Aramam, aramam, aramam Aramam sormam bir daha Yalvarsan bile Allah'a Çıkmasa gecem sabaha Aramam. Arabesk mi? Evet. Ama sonuna kadar hissettiklerini anlatıyor işte. Öylesine yalın.

***


Şiddet konuştuk bütün röportaj boyunca. Zaman zaman birbirimize kızdık, hiddetlendik. El kol işaretleri yaptık karşılıklı. Şiddet konuştuk çünkü hayatının bir parçası şiddet. Ne yapsın başkasını görmemiş ki? Mağarada yaşamış, dile kolay 12- 13 yaşına kadar... "Mağara" diyorum. "Lahmacunu ekmek arasına katık yaptım" diyor. Nasıl bir histir bu? Ben bilmiyorum açıkçası. "Ayda 320 milyar bulmak zorundayım" diyor. "O kadar çok boğaza bakıyorum ki..." Silah taşıyor, korumasız gezmiyor, kumarhane işletiyor, "Siz yeraltı dünyası diyorsunuz ben onlara adam diyorum" diyor. Başka bir dünya bilmiyor, dostları oradan, ilişkileri oradan. Geriliyor geriliyoruz. Sonra bir başlıyor şarkıya... Seversiniz sevmezsiniz, adam harika söylüyor. Bir gün yolda giderken Biriyle konuşurken Bir şarkı duyduğunda Aklına geldiğim oluyor mu hiç? Uzanmış düşünürken Denizi seyrederken En olmadık bir şeyden Gözünün dolduğu oluyor mu hiç? Üzüldüğünü görmek ister miyim Dayanabilir miyim Ne sanıyorsun beni En ilginç röportajlardan biriydi. Öylesine renkliydi ki kameram olmadığına üzüldüm. Televizyondan vermeliydik o mimiklerini, sinirli bağırışlarını, ayağa kalkışlarını, Asena'nın ismini söylememek için dansöz gibi iki elini yana açıp oynar gibi yapmasını... Tatlıses şimdiye kadar anlatmadıklarını anlattı, öylesine içten açıklamalar yaptı ki ben bile şaşırdım. "İki yıl" dedi "Tam iki yıl kokain kullandım. İki kez hastaneye yattım." Her şeyi yaşamış. Öylesine dibine kadar yaşamış ki umrunda değil dünya. Geçip gidiyor. Umrunda olan bir tek şey var. İbrahim Tatlıses nasıl bir adam? Bilmem ki bir kelime yetmiyor anlatmaya. Bir cümle bile yetmiyor. Ama kesinlikle çok aşık. Kızacak biliyorum, yine "Sana ne, canım niye yazıyorsun, ablacım!" diyecek ama ben biliyorum. Mağaradan gelmiş o adam, bütün zenginliğine, etrafında pervane olan bütün kadınlara, şöhrete, her şeye rağmen kendini aşka bırakmış durumda. Son albümün sırrı bu zaten. Eh, bu da bir şeydir. Kolay mı aşık olmak? Hele o yaşta? İyi pazarlar dilerim.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bu Türkler de çok oluyor (2)   / 13-02-2005
 Hıncal ağabey nefesimizi kesiyor   / 06-02-2005
 Kadın çığlık çığlığa "İndirin bu adamı" diye bağırıyor   / 30-01-2005
 Bir evden taşınırken arkanızda ne bırakırsınız?   / 23-01-2005
 Satıcı gülümsedi ve dedi ki "Biz ihtiyaç üzerine satış yapmıyoruz"   / 16-01-2005
 Rahşan Ecevit aslında 'Din elden gidiyor' dememiş 'Cin' demiş   / 09-01-2005
 Yine diyecek, kesin "Sana ne" diyecek   / 02-01-2005
 NASA teknolojisiyle üretilen boyayla yangın vız gelir   / 26-12-2004
 İnsan bu resmi görünce "Eh insaf yani" diyor   / 19-12-2004
 Seks sohbetleri   / 19-12-2004
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Tamam elime düştün işte
Son bir haftadır bütün Türkiye...
MEHMET ALTAN
Kimsenin görmediği ressam...
Gece eve döndüğümde posta...
KAZIM KANAT
Antep yemeklerinin adı var ama Maraş yemekleri bir...
REFİK DURBAŞ
Ne diyorsun şair?
Diyorsun ki: "Büyük çaresizlikle...
Paslanmayan kadın
Paslanmayan kadın
İlk kez rahmetli Fikret Kızılok'un bir röportajında duymuştum bu...
Atasay'ın tasarım danışmanı Süer
Atasay'ın tasarım danışmanı Süer
2005'in takı modası hakkında bilgi veren Atasay'ın danışmanı Özlem...
Erken yaşlanmanın önüne vitaminle geçin
Yaşlanmada kalıtımın yüzde 30, çevre faktörleri ve yaşam biçiminin...
Akciğer kanserinde yeni umut
Gelişmiş ülkelerde akciğer kanseri tedavisinde sıkça kullanılan...
Dünya lezzet ustaları İstanbul'da buluşuyor
Çeşitli ülkelerden 200 ünlü aşçı, Uluslararası Mutfak Şefleri Yarışması için...
Dünyanın merkezinde bir yemek
New York'taki etkili ve yetkili herkesin favori adresi The Four Seasons...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.