kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yeni sezonun gözdeleri
Yeni sezonun gözdeleri
Daha şık görünmenin yolları

Bol pantolonlar daracık ceketler minicik şortlar

Modayı yakından takip edenler, ilkbahar-yaz sezonu için hazırlıklara başladı bile. Siz de yeni sezonda gardırobunuza altı parça ekleyerek, şık bir havaya bürünebilirsiniz. Trençkot, kloş etek, bol pantolon, şort, geniş ve dar ceketlerle modayı yakından takip edin.


Yeni sezonun gözdeleri

İlkbahar-yaz döneminde gardırobunuzu sadece altı yeni parça ile renklendirebilirsiniz. Trençkot, kloş etek, bol pantolon, şort ve iki farklı ceketle modayı yakından takip edin.

Henüz kış bitmedi ancak ilkbahar ve yaz modası vitrinleri süslemeye başladı bile. Montlar ve botlar ile dolaşırken gözümüz incecik kumaşlar ile süslü, rengarenk vitrinlerde. Elimizden düşürmediğimiz yabancı moda dergileri sağolsun, yazın trendlerini takip edip, alışveriş listelerimizi yavaş yavaş belirlemeye başladık... Amerikan Bazaar'ın şubat sayısı elime geçince yeni sezon gardırobumu oluşturmak için saatlerce inceledim dergiyi! Sizleri de unutmayıp, yeni sezon için gardırobumuza neler ekleyeceğimizi, nasıl neşelendireceğimizi belirleyen sadece altı parçayı yazmaya karar verdim. Bu iyiliğimi unutmayın! İkbahar-yaz tasarımları kışa göre ağırbaşlı bir çizgiye sahip; romantik, kadınsı ve kışkırtıcı kıyafetler, estetik, birbirinden renkli ve uçuşan incecik kumaşlarla dikkat çekiyor. Kadının dişiliği sade ama gizli bir feminenliğe sahip kıyafetlerle doruğa taşınıyor. İşte modaya ayak uydurmak ve şık olmak için ihtiyaç duyacağınız parçalar...

Listenin başında trençkot var
Bir yüzyılı aşkın süredir gardıropların klasiği olan trençkotlar, 2005 ilkbahar sezonunda da çok moda. Trençkotların bu sezon kemer, düğmeler ve klapalar ile zenginleşen modellerinde kolboyları da kısaltılmış. Yeni sezonun modası, geniş, kloş eteklerin üzerine giyilecek trençkot modelleri, rahat ve geniş olarak tasarlanmış. Kemer yerleri değişerek belin üzerine ya da basen hizasına taşınmış. Kırmızı, oranj, koyu ve puslu renklere ağırlık verilen ilkbahar trençkotlarının kumaşlarında, pamuklu dokumalardan ipeğe kadar pek çok alternatif var.

Bol pantolonla daha rahat
Şalvar görünümlü bol pantolonlar çok moda. Geniş kesimli, ince kumaştan tasarlanan bu pantolonları stilize etmek size kalmış. Dilerseniz erkeksi bir gömlekle ya da şeffaf polo yaka bir tişörtle... Ama yakalarınızı kaldırmayı unutmayın! Dergilerde bol pantolonların üzerinde yine dökümlü, bol üstler giyildiğini görmek beni korkuttu. Kilo probleminiz olmasa da bu giysiler kilolu gösteriyor insanı. Fakat Bazaar bunun için de önerilerde bulunmuş, çok hoşuma gitti... Biraz ten göstermek için, gömleğinizin kollarını kıvırın, pantolonun paçalarını katlayın... Pantolon alırken de basen kısmının üzerinize tam oturmasına dikkat edin.

Şorttan korkmayın
Konu şort olunca, bazı kurallar olduğunu unutmayın; eğer geçen senenin mini eteklerini giyebilecek bacaklara sahipseniz o zaman yeni sezonun şortlarını da gönül rahatlığı ile giyebilirsiniz. Bu kısa şortları uzun kollu gömlekler ve topuklu ayakkabılarla giyinip "cool" olabilirsiniz! Ama siz kalem etek tipiyseniz, o zaman sezonun yeni bermuda şortları size göre. Diz hizasındaki üste oturan yeni bermuda şortları dilerseniz işlemeler, payetlerle süslü bir bluz ve dolgu topuk espadrillerle ya da polo yaka bir tişört ve düz sandaletlerle tamamlayın...

Düz kesimli ceket alın
Bu sezon ceketsizseniz, giyinmiş sayılmazsınız... Sezonun bir yenisi de rahat ve düz "boxy" ceketler. Her şeyi tamamlayan ceketler, bol pantolonların, şortların, kloş ve geniş eteklerin hatta elbiselerin üzerine giyilebilir. Beyaz atlet bluzlar, haki pantolonlar gibi doğal görünümlü giysileri, nakışlı, parlak renkli, etnik desenli ceketlerle tamamlayabilirsiniz.

"Üzerime otursun" diyorsanız
Eğer hatlarınızı ortaya çıkartmak istiyorsanız üzerinize oturan ceketleri tercih edin. Bol pantolonlar ve kloş eteklerle tamamlayabileceğiniz dar ceketler ile sofistike bir görüntü elde edebilirsiniz.

Gece ve gündüz geniş etekler
Geçen sezon moda olan kalem eteklerin yerini geniş kloş etekler aldı. Çingene esintisi taşıyan her boydaki bu eteklerden mutlaka edineceğiz. İç eteklerle iyice kabartılan uzun eteklerle özgürlüğümüzü ilan edeceğiz.

Esra Çoruh

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 En iyi fotoğraf Reuters'in
 Fatma Nine'den türküler
 Karısı para kazanıyor o ev işlerini yapıyor
 Tasarıma büyük ödül
 Osmanlı arşivinde Kapalıçarşı sergisi
 Entrika ve tehlikenin romanı
 Kızım doğunca insan olabildim
 Maymunların iktidar savaşı
 'Mırmır'daki mucize
 Leyla'nın macerası
 Lady kayıp
 Erkek giyiminde cesur çizgiler
 Masal gibi sergi
 Yüreğe dokunan şarkılar
 Bakirelerin evlenmesi yasak!
 Papa'nın en sevdiği modacı
 Dizi yıldızlarıyla aynı giyinebilirsiniz
 Takı değil sanat eseri
 Yardım bileklikleri ticarete araç oldu
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Aç bakalım televizyonu birazdan ajans...
FİLİZ AKIN
Yeni hayalim
Hepimizin gözümüzü kapatınca tekrar tekrar...
SUNAY AKIN
Güle güle 14 Şubat!..
Bir 14 Şubat daha geride kaldı. Ve...
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Bi fikrim var
Ne kadar direnirsen diren bi kenarından...
KENAN ONUK
Viyolonseli sever misiniz?
Müzik tarihinde bazı...
Vergi zammı şarabı vurdu
Hükümetin vergi gelirlerindeki açığı kapatmak için artırdığı Özel Tüketim...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.