kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BİR-İKİ-ÜÇ OLDU: 100. yılında şampiyonlukhedefleyen Galatasarayikinci yarıda üst üste 3.galibiyetini alarak zirveyeuçtu. Bu maçlarda 10 golattı, sadece bir gol yedi.
Aslan Kral'la zirvede

G.Saray Rize deplasmanından lider döndü. Sarı-kırmızılılar, ilk yarı zor anlar yaşadı ama Cem Baki'nin kendi kalesine attığı golle rahatladı. Hakan'ın iki golüyle şov yaptı.



Krallık Baki'dir

G.Saray, Rize'de ilk yarı çok zorlandı. İkinci yarı, perdeyi, kendi kalesine attığı golle Cem Baki açtı. 2 gol de Kral Hakan Şükür attı. Bu skor Cimbom'u 1 puan farkla lider yaptı.

Tıknaz ve yeşil tenli... Rize'nin 10 bin kişilik stadı ancak böyle tanımlanabilir. Tribünlerin adı da bir değişik. Normalde 'kapalı' diye anılır, basın-şeref tribünün karşısında kalan kısım ama, (gerçi bu bilgiyi aldığımız bir stat görevlisinin yalancısıyız) karşımızdaki üstü kapalı tribünün adı açık... Hemen hiç taraftar pankartı yok statta. Bunun yerine, futbol için olmasa bile en azından çevrecilerin takdir edeceği bir pankart sallanıyor "Deniz tarafı kapalı" nın üstünde: "Temizlik kirletmemektir..." Stat, dağ tarafı kapalısının koltuklarında yazan 'Rize'nin 'E'si hariç dolu. İstanbul'dan gelen otobüs G.Saray seyircisiyse, Rize'de ve bölgedeki renktaşları ile birleşince, 500 kişilik bir topluluk oluşturuyorlar. Onların tezahüratlarına, arada bir canlanan 'Rize' sesleri ekleniyor. Bunun dışında, oldukça 'sessiz' bir ortam...

Hagi'den azar
Galatasaray'da, Hakan Ünsal'ın biten cezasına rağmen sahaya Gaziantepspor maçının ilk 11'i ile çıkmayı tercih ediyor Hagi. Maksat malum: Takımın 'ahengini' bozmamak olmalı. Öte yandan maçın ilk 10 dakikası, bir nevi kör dövüşü ile geçiyor. Her iki takımın da orta saha ağırlıklı oyunu, kale önlerine yaklaşamıyor bir türlü. 15. dakikadan sonra, Rizespor biraz ağırlığını koyuyor sahaya. En azından organize sayılabilecek birkaç atakla kaleyle tanışmayı başarıyor. Hatta bu baskı 17. dakikada Zafer'in sol kanattan taşıdığı topa, kalenin sağ çaprazından Şener'in vurmasıyla tehlikeli bir atakla sonuçlanıyor. Her ne kadar ucunda bir gol olmasa da... Galatasaray ise, 25. dakikadan itibaren biraz daha organize ataklar yapıyor. Gerçi hiçbirini 'etkili' olarak tanımlamak mümkün değil. Oyunun geneline yansıyan bu dağınıklık, Hagi'de sonsuz ve anlaşılmaz şekilde azarlama sendromu yaratıyor. Aslında sendrom, sezonun başından beri sürüyor ya!.. İkinci yarıya aynı kadroyla çıkıyor iki takım da... Galatasaray'ın biraz daha etkili olduğunu söylemek mümkün. Ama hiçbir şekilde, organize değil. Yine de bu baskı, 51. dakikada Cihan'ın ceza sahası içinde yarattığı karambolde golle sonuçlanıyor. Bir küçük ayrıntı, golün sahibinin bir Rizesporlu olması: Cem Baki! 55. dakikada, Necati kaleci ile karşı karşıya kalmasına rağmen Hakan Şükür'ü takıma kazandırma çalışmalarına katkıda bulununca güzel bir pozisyon boşa harcanmış oluyor. Öte yandan, bunun hemen ardından gelen oyuncu değişiklikleri ile Galatasaray daha da hareketleniyor ve peşpeşe geliyor goller... 81'de Ergün'ün yaptığı ortayı Hakan Şükür tamamlıyor ve yine 86'da, deplasmanların değişmeyen golcüsü Hakan Şükür Galatasaray'ın üçüncü, kendisinin ikinci golüne imza atıyor.

Hasan Kabze'ye dikkat
Sabri
'nin yerine giren Ribery için henüz bir yorum yapmak mümkün değil... Öte yandan Hasan Kabze'nin takımda bazı değişikliklere (!) yol açabileceğini söylemek mümkün. Çayeli'nden öteye gitmeyi başarıyor Galatasaray... Taraftarın deyişi ile 'yürüyeduruyor...'

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Başkana teşekkür
 Işık kırıldı
 İnadına Kartal
 Kartlar doğru penaltılar yanlış
 9 Mart'ta baştan
 Şov gecesi
 Çile bitti
 İsmet'ten hayat öpücüğü
 Sinan-cın Zaferi
 CSKA'nın teklifi doğru
 Kendisi yok lisansı var
 Bıçak Sırtı!
 Ankara'da derbi günü
 Evim güzel evim!..
 Sakarya'da zor maç
 Beşiktaş'ın Tekel keyfi
 Ülker'in yüzü hep gülüyor
 İTÜ fırsatı kaçırmadı
 Bayan Kartal zirveye kondu
 Haber Hattı
 Maksat spor olsun
 Haber hattı.
ÖMER ÜRÜNDÜL
Sistem oturmuş
Galatasaray ikinci yarının başında attığı...
AHMET ÇAKAR
Tek devrelik Galatasaray
Dün Rize'de oynanan maçı...
LEVENT TÜZEMEN
Duygusal 11
Hiçbir hoca herhangi bir konuda garanti...
REHA MUHTAR
Alkışlarla Beşiktaş
9 kişiyle kazanan bir Beşiktaş...
KAZIM KANAT
9 altın adam
Üç bölümlük maç izledik. Birincisinde...
RECEP GİRGİN
Babil ve Zaman Rüzgarı
1.AYAK: Rövanş mücadelesine...
'Rüşvete karşı vatansever işadamı lazım'
'Rüşvete karşı vatansever işadamı lazım'
İş dünyasına sitem eden Adalet Bakanı Çiçek, "Yolsuzlukla mücadeleye...
Enerji ihalesine yedi tutuklama
Enerji ihalesine yedi tutuklama
İhale bilgisi almaya çalışan işadamları bürokratları lüks otellerde...
Naomi Rio'ya renk kattı
Naomi Rio'ya renk kattı
Brezilya'da beş gün samba rüzgârı estiren Rio karnavalı sona erdi.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu