kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Yagci @ SABAH
 

Saray gibi otellerde arınma tatili

Hindistan'a gitmeyi isteyenlerin iki ana sorusu vardır. "Nerede kalınacak?" ve "Ne yenilecek ?" Birinci sorunun cevabı "Saray otellerde kalınacak", ikinci sorunun cevabı ise "Ağırlıklı olarak bu saray otellerin çok güzel restoranları var, oralarda yenilecek". Aslında bir üçüncü soru daha var; o da "Hindistan çok pismiş, ne yaparız oralarda?" Cevap; "Evet pis ama ülkenin mistik havasını alabilir, şehirlerin şahane hikayelerini yakalarsanız, bir de saray otellerde kalırsanız daha az rahatsız olursunuz". Hindistan'ın kuzeyinde eskiden saray olan ama daha sonra baştan sona yenilenerek otel haline getirilen birçok saray otel var. Ortak özellikleri; eski zamanların karakterini binanın mimarisinden dekorasyonuna ve birçok detayda hissetmeniz. Her yerde bol renk var. Sokaklarda kadınların üzerindeki rengarenk sariler dekorasyonda bol kullanılmış. Hizmet kalitesi ve servisler ise çok iyi beş yıldızlı oteller seviyesinde.

LAKE PALACE
Rajastan Bölgesi ülkenin en renkli bölgelerinden bir tanesi. Mutlaka görülmesi gereken Jaipur ve Udaipur da bu bölgede. Udaipur'daki Lake Palace ise en beğendiğim saray otel. Yeni açılan Udaivilas ise ikinci seçenek olabilir. Oberoi Oteller Zinciri tarafından işletilen otelde 87 oda var. El işçiliği ile göze öne çıkan 450 kolon, çeşmeler, şahane boyanmış tavanlar, kısaca oldukça şaşaalı bir yer ama gözü rahatsız etmiyor. Udaivilas içerisinde dünyanın en iyi spa'larından biri olan "Banyan tree" hizmet veriyor. Otuz değişik çeşitte masaj ve bakım programları var. Bu konu burada kapanmaz tabii. Üç saatlik bir program var. Bu programda altmış dakikalık ayurveda masajı var. Arkasından yarım saatlik Hint usulü baş masajı. İyice gevşedikten sonra alın kısmına sıcak yağ damlatılıyor. Canınızı yakmayacak kadar sıcak tabii. Tüm bunlar zihni ve bedeni dinlendirip, tüm sinirleri yumuşatıyor. Masaj programına gergin bile gitseniz, yumuşacık, iyi huylu bir kuzu olarak çıkıyorsunuz. Her şey daha güzel ve iyi görünüyor insana. Gelelim tekrar saray otellere. Rajastan Bölgesi'nin en popüler şehirlerinden Jaipur'da iki önemli otel var. Birincisi Rambagh Palace ve ikincisi Rajvilas. Beyaz uzun elbiseli ve geniş kenarlı şapkalı, beyaz tenli İngiliz kadınların yemyeşil çimlere bakan bir terasta çay içtiğini ve kriket oynayanları seyrettiğini filmlerde görmüşsünüzdür. İşte 'Rambagh Palace' tam o filmlerdeki saray. Üstü kapalı geniş terasta rahat bambu koltuklarda oturup bahçeye karşı İngiliz çayı içiliyor.

OTEL AMARVİLAS
Kar beyaz giysili Hintliler hizmet ediyor. Rambagh diğer saraylara göre daha büyük. Koridorlarda, restoranın ve kütüphanenin duvarlarında sarayın eski halini ve yaşayanlarını gösteren çok güzel fotoğraflar var. Rambagh'ta bazı odalar avluya açılıyor ve hiç manzaraları yok. Bu odalarda kalmamakta fayda var. Hindistan programlarının "Olmazsa olmaz" kısmı olan Agra'da ise tartışmasız birinci sıraya yerleşen Otel Amarvilas. Yine Oberoi zincir otelleri tarafından işletilen otelin birçok yerinden Taj Mahal'in şahane manzarasını yakalamak mümkün. Bu otelin ilginç bir programı ise misafirlere Hint usulü düğün yapılması. Fil üstünde gelen ve geleneksel giysiler içinde gelin ile damadın danslarla karşılanması. Gelinin iki kaşı arasına boya sürülmesi ve her türlü eğlencesi ile renkli bir Hint düğünü yaptırmak mümkün. Bütün bunlar Hindistan seyahatini en keyifli yapan kısımlardan bazıları. Ama esas olan yine de ülkedeki mistik havayı yakalamak ve yaşam felsefesini anlamaya çalışmak, onlardan keyif almak. Yoksa hangi saray otel olursa olsun tek başına yetmez.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hazineleri dar sokaklarda gizli   / 12-09-2004
 Resim gibi bir şehir   / 14-03-2004
 Tropik adalara keyif yolculuğu   / 15-02-2004
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
GÜNTAY ŞİMŞEK
THY Boeing 787 alabilir
Türk Hava Yolları (THY)...
STELYO BERBERAKİS
Yunan Usulü Derin Devlet
Başpapaz Yakovos Yosakis tarihi...
BELKIS KILIÇKAYA
Hitler'in Son Günleri
Yakın tarihin en büyük zulmünü...
FİKRET AYDEMİR
Sekizinci Harika
Tanrı ve doğa bana dünyanın sekizinci...
AYŞE YAĞCI
Saray gibi otellerde arınma tatili
Hindistan'a gitmeyi...
Savunma askerleri görevde
Savunma askerleri görevde
Bağışıklık sisteminin en önemli askerlerinden biri olan timus bezi,...
Ne Seda'yı üzmek isterim ne de ailemi
Hakkında çıkan söylentilere kulaklarını tıkadı, inat etti ve sonunda...
Kabe manzaralı devremülk için Türkler de sıraya girdi
Mekke'de Bin Ladin Grup'un inşa ettiği Zemzem Tower'daki lüks süitler,...
Bu takılar müzeye yakıştı
Üretim kapasitesiyle dünya devleriyle yarışan Atasay Kuyumculuk, geçtiğimiz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.