kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Onları yakında herkes tanıyacak
Onları yakında herkes tanıyacak


Geçtiğimiz hafta açıklanan Oscar adayları arasında tanınmış yüzlerin yanı sıra dünya sinemasından 'henüz' ünlü olmayan isimler de var.

Bu yıl 77. kez verilecek olan Oscar'ın adayları belli oldu. Her yıl dünyanın en ünlü oyuncularına ev sahipliği yapan ödül töreninde heykelciği kaldırmak için bekleyen isimlere bu yıl yeni yüzler de katıldı. Artık filmlerin birbirini tekrarlamaya başladığını düşünen sinema eleştirmenleri yeni yüzlerin ve isimlerin sektörü canlandırdığını söylüyor ve törene bu isimlerin damgasını vuracağını düşünüyor. İşte Oscar'a göz kırpan yeni yüzler...

Clive Owen / Closer
CLIVE Owen; Julia Roberts, Jude Law ve Natalie Portman'- la rol aldığı Closer'daki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar adayı. Filmde canlandırdığı doktor Larry rolüyle Golden Globe'da en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazanan oyuncu, bugüne kadar birçok başarılı filmde rol aldı. 10 yıllık evli, iki kız babası Clive Owen tüm hayatını sinemaya adamış. 20 yıllık sinema kariyerine sahip olan 40 yaşındaki aktör, Sean Connery'nin gençliğine benzetiliyor. Belki de bu nedenle ismi son zamanlarda James Bond adayları arasında geçiyor.

Thomas Haden Church / Sideways
SIDEWAYS'DEKİ rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterilen Thomas Haden Church, filmde bir haftalığına arkadaşı Miles'la birlikte şarap tatma turuna çıkan eski TV yıldızı Jack Olivier'ı canlandırıyor. Golden Globe'da en iyi komedi ödülünü kazanan Sideways, özellikle başarılı oyuncularıyla dikkat çekiyor. 43 yaşındaki Texas'lı Church de bu oyunculardan biri. 20 yıllık bir sinema kariyeri var ama o "taze" bir şöhret.

Catalina Sandino Moreno Maria Full of Grace

JASHUA Marston'un yazarak yönettiği Maria Full of Grace" adlı filmde uyuşturucu bağımlısı bir kadını canlandıran Catalina Sandino Moreno yılın en etkileyici performanslarından birini sergiliyor. En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ına aday olan Moreno, filmde Küba'dan Amerika'ya uyuşturucu paketlerini yutarak kaçıran genç kızların hüzünlü öyküsünü anlatıyor. 23 yaşındaki genç oyuncunun, canlandırdığı Maria ile tek ortak yönü Kolombiya pasaportu. Bu filmden sonra kendisine teklif yağdığını söyleyen ve artık Manhattan'da yaşayan Moreno, kendisine bir dönem hep ateşli Latin güzeli rollerinin teklif edildiğini itiraf ediyor: "Ben tam bir jean ve tişört kızıyım. Topuklu ayakkabı bile giymem" diyen genç yıldızın çalışmak istediği yönetmenlerin başında Pedro Almodovar ve Alejandro Amenabar var.

Sharon Warren / Ray
HER ne kadar "Ray"de oynayan tüm oyuncuların hepsi yardımcı oyuncu dalında Oscar adayı olmayı hak etse de içlerinden bir isim öne çıkıyor: Ray Charles'ın annesi Aretha'yı canlandıran Sharon Warren. Başarılı oyuncu anne ve babasının isteğiyle girdiği edebiyat ve tiyatro bölümünü bıraktıktan sonra blues söylemeye başlamış. Birkaç ay bir otomobilde yaşamak zorunda kalmış. "İşte hayat bu. En azından içinde uyuyabileceğim bir otomobilim vardı. Tüm bunları yaşamasaydım Aretha'yı bu kadar iyi canlandıramazdım" diyen 27 yaşındaki başarılı oyuncu, insanların ilgisini çekmekten fazla hoşlanmıyor ve sadece işini yapmak istediğini söylüyor.

Javier Bardem / The Sea Inside

EN İyi Erkek Oyuncu Oscar'ına aday olan İspanyol oyuncu Javier Bardem dört yıl önce "Before Night Falls"da canlandırdığı şair Reinaldo Arenas rolü ile Oscar'a aday olmuştu. Bu yıl da Golden Globe adayları arasında yer alan Bardem, "The Sea Inside"da hayatını sona erdirmek için İspanya hükümetine karşı savaş açan Alejandro Amenabar'ı canlandırıyor. Bardem, bu rolüyle daha şimdiden pek çok kişi tarafından tanınıyor. Tüm film boyunca bir yatakta karşımıza çıkan Javier Bardem, bu durumun kendisi için bir hayli zor olduğunu söylüyor: "Ben düşüncelerimi ve duygularımı daha çok vücut diliyle anlatmayı tercih ediyorum. Bu rol için bir yatağın içine sıkışıp kaldım. Sadece sesimi ve bakışlarımı kullanabildim. Zaten bu rolü kabul etmemin nedeni de neredeyse hiçbir şey yapmadan gerekli duyguyu aktarıp aktaramayacağımı görmek istememdi."

Hilary Swank Million Dollar Baby
GOLDEN Globe'da Clint Eastwood'un yönettiği "Million Dollar Baby"deki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Hilary Swank, En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar'a da aday. Swank bir Amerikalı ve diğer adaylar arasında en "ünlü" olan isim. Filmde başarılı bir boksöre dönüşen orta sınıf bir garson kızı canlandıran Swank bu rol için yaklaşık 9 kilo aldı. Üç ay boyunca her gün 5-6 saat spor yaptı. Clint Eastwood genç oyuncusunu öve öve bitiremiyor. Aktör Chad Lowe ile evli olan 30 yaşındaki Hilary Swank, filmde canlandırdığı Maggie ve 1999'da kendisine En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandıran "Boys Don't Cry"da canlandırdığı Teena ile hemen hemen aynı şartlarda büyüdüğünü söylüyor.

Imelda Staunton Vera Drake
EN İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar'a aday olan isimlerden biri de "Vera Drake"deki rolüyle Imelda Staunton. Başarılı İngiliz oyuncu Vera Drake'de, 1950'li yıllarda maddi kazanç sağlamadan, zor durumdaki genç kız ve kadınlara yardım eden kürtajcı bir kadını canlandırıyor. Bu rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Altın Aslan alan Staunton, bugüne kadar daha çok tiyatroda seyircinin karşısına çıksa da, son filmiyle beyaz perdenin aranan oyuncularından biri olacağını kanıtlıyor.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Yaratıcı Değişim Projesi başladı
 Avusturya moda elçimizi alkışlıyor
 Türk futbolcuların yıldızı dünyada parlayacak
 Nihavent makamında bir operet kralı
 Yeni evine alışabilecek mi?
 Kısa Kısa
 Çiçek çocukları kırk yıl sonra Paris'te
 Sokak kedilerinin 16 bin bakıcısı var
 Bu tişörtler yok satıyor
 Tipinizi belirleyin ona göre giyinin
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Estetik turizmi
 Yeni Madonna olmak istiyor
 Çizmeli dansçılar
 Kürtçe kursunun aykırı öğrencisi
 Tozlu raflardan insan portreleri
 Dışarı Çıkmadan Önce
 İtalyanlara Doğu masalları
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Pilot tebdili kıyafet uçakta turladı
New York'tan...
FİLİZ AKIN
Kadın ve mantık
İnsanoğlu çok ilginç. İlk yanlış teşhis...
KENAN ONUK
Ünlü besteciler ve yorumcular
Önce bir iki haber.
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Asmalı Ziya
Bugünkü yazım fazla lokal olacak. 'Türkiye...
İş çıkışında pub'a gidilir
İrlanda'nın başkenti Dublin tam bir pub cenneti. Yolunuz bir cuma günü iş...
Su böreğini çok severdi
Türkan Sabancı, evinin mutfağını Afiyetle Dergisi'nin şubat sayısı için açtı ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.