kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Estetik turizmi
Estetik turizmi
Erkekler saç ektirmek istiyor

Estetik cenneti İstanbul

Avrupalı turistler gezi programlarına artık estetik ameliyatları da ekliyor. Üstelik bu tura her şey dahil.

Ülkemizde genç ve güzel görünmek için estetik kliniklerinin kapılarını aşındıranlar yalnızca Türkler değil. Artık pek çok Avrupalı başarılı ve ucuz olduğu için kendini Türk cerrahlara emanet ediyor! Üstelik turistler, bir haftalık seyahatlerinde beş yıldızlı otellerde konaklarken İstanbul'u gezmeyi de ihmal etmiyor. "Estetik turizmi"ndeki tüm bu hizmetler, şirketlerce organize ediliyor.

BEŞ BİN STERLİN FARK VAR
Türkiye'de liposuction ücreti 1500-4000 YTL arasında değişirken İngiltere'de 1800-4800 sterlin (ortalama 4500- 12000 YTL) arasında. Göğüs estetiği olan, belindeki yağları ve göz altı torbalarını aldıran İngilizler sonuçtan memnun. 'Turist' hastalar ve doktorlarıyla konuştuk.



Estetik turizmi

İstanbul Avrupa'nın estetik merkezi olma yolunda ilerliyor. Ucuza estetik yaptırmak için İstanbul'a gelen Avrupalılar, hem güzelleşiyor hem de tatil yapıyorlar.

Eskiden plastik cerrahi dendiğinde akla Batı ülkeleri gelirdi. Daha genç ve güzel bir görünüme kavuşmak isteyen Türkler de soluğu yurtdışında alırdı. Ama bu alanda kendini kısa sürede geliştiren ve başarılarını Avrupa'da da duyuran Türk doktorları sayesinde artık Avrupalılar ülkemize estetik yaptırmak için geliyor. Estetiğe büyük ilgi gösteren Türkler sayesinde yurtdışındaki meslektaşlarına oranla çok daha fazla deneyime sahip olan Türk plastik cerrahlar, son yıllarda Avrupa'nın en başarılı uzmanları arasında sayılıyor. Buna bir de "uygun fiyatlar" eklenince, şimdilerde ülkemizde yeni bir iş kolundan sözediliyor: Estetik turizmi. Özellikle Almanya, İngiltere, Hollanda gibi ülkelerden ülkemize hasta getiren turizmciler, gelenleri sadece istedikleri görünüme kavuşturmakla kalmayıp aynı zamanda güzel bir tatil geçirmelerini de sağlıyor.

İNGİLİZLER'İN DERDİ ZAYIF OLMAK
Türkiye'nin en ünlü plastik cerrahlarından biri olan ve özellikle yurtdışında burun ameliyatları üzerine verdiği konferanslarla tanınan Nazım Çerkeş, üç aydır çoğu İngiliz olan hastaları ameliyat ediyor. İngiltere'de "Pulse Holding" adında bir güzellik merkezi zincirine sahip olan Joanne Baum'un önerisi üzerine İngilizlerle çalışmaya başlayan Çerkeş'in, bu kapsamdaki ilk İngiliz hastası da Baum'un kendisi olmuş. Sık sık Türkiye'ye gelip gittiği için Türk doktorların plastik cerrahideki başarısını yakından takip ettiğini ve Çerkeş'i de bu konuda çok başarılı bulduğunu söyleyen Baum, Çerkeş'e kendisiyle çalışmak isteyip istemeyeceğini sormuş. Olumlu cevap alınca da hem kendisini yenilemek istediğinden hem de müşterilerine referans olsun diye, ameliyathaneye ilk kendisi girmiş. Çerkeş, 42 yaşındaki Baum'un yüzünü germiş, elmacık kemiğine implant yerleştirmiş, göz kapağı estetiği yapmış ve daha önce İngiltere'de yaptırdığı burnunu yeniden düzeltmiş. Üç ay içinde Nazım Çerkeş'e birçok hasta getiren Baum, İngilizler'in estetik operasyon için Türkiye'yi tercih etme nedenlerini ise şöyle anlatıyor: "Tabii ki en önemli neden kalitenin yüksek olması. Hem hastanelerin hem de cerrahlarınız bu alanda çok deneyimli. Sonuçlar herkesi mutlu ediyor. İkinci neden de fiyatların uygun olması. Ama bu işte ekonomik yön ilk tercih nedeni değildir. Öncelikle ameliyatın ne kadar başarılı olup olmadığı önemlidir." Nazım Çerkeş, İngiliz hastaların genellikle yüz germe, yüz gençleştirme, kaş ve orta yüz kaldırma, burun, karın gerdirme ve liposuction ameliyatları yaptırdıklarını söylüyor. Bunların arasında en az tercih edilen ise burun estetiği. Joanne Baum'a göre zaten ırk olarak düzgün burunlara sahip olan İngilizler'in, kadın olsun erkek olsun ortak isteği daha genç ve daha ince görünmek. İstanbul'da bir hafta kalan hastalar genellikle iki, üç ameliyatı birden oluyor ve ülkelerine her açıdan yepyeni bir görünümle geri dönüyorlar. Hastalar, İstanbul'da geçirdikleri bir hafta boyunca beş yıldızlı otellerde konaklıyor, organizasyon şirketinin düzenlediği şehir turlarına katılıyorlar. Nazım Çerkeş'in ameliyat ettiği İngiliz hastalardan biri olan 45 yaşındaki Jackie Johnson, yüz germe, göz kapağı, kaş kaldırma ve burun estetiği ameliyatları yaptırmış. Johnson, "Türkiye'yi tercih etmemin nedenini Nazım Çerkeş'in başarısı ve fiyatlarının ucuz olması. İngiltere'de sabah ameliyata alınan hasta, öğleden sonra evine gönderiliyor. Türkiye'de ise bir hafta boyunca bizimle çok yakından ilgilenildi" diyor.

REZERVASYONLAR DOLDU
49 yaşındaki Andrew Addephat ise bel ve göğüs bölgesinden yağ aldırmış ve göz altı torbalarını estetikle yok ettirmiş. Gazetedeki ilan üzerine Joanne Baum ile görüşmeye gittiğini ve kendisine gösterilen ameliyat sonuçlarından çok etkilendiğini anlatan Addephat, ayrıca İstanbul'u da görme şansını yakaladığı için çok mutlu olduğunu söylüyor: "Bu ameliyatları İngiltere'de olsaydım morluklarım geçene kadar evden çıkmazdım. Ama burada kendimi çok rahat hissediyorum ve kontrollerimin olduğu zamanlar dışında şehri geziyorum. Eve yepyeni bir Andrew olarak dönecek olmanın keyfini çıkarıyorum." Daha şimdiden Nisan ve Mayıs rezervasyonlarının dolu olduğunu söyleyen Joanne Baum, kendisi gibi Türkiye'ye estetik turizmi düzenleyen başka şirketler de olduğunu ve ülkemize gelen hasta sayısının gün geçtikçe artacağını söylüyor.

Eylem Bilgiç

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Yaratıcı Değişim Projesi başladı
 Avusturya moda elçimizi alkışlıyor
 Türk futbolcuların yıldızı dünyada parlayacak
 Nihavent makamında bir operet kralı
 Yeni evine alışabilecek mi?
 Kısa Kısa
 Çiçek çocukları kırk yıl sonra Paris'te
 Sokak kedilerinin 16 bin bakıcısı var
 Bu tişörtler yok satıyor
 Tipinizi belirleyin ona göre giyinin
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Yeni Madonna olmak istiyor
 Çizmeli dansçılar
 Kürtçe kursunun aykırı öğrencisi
 Tozlu raflardan insan portreleri
 Dışarı Çıkmadan Önce
 İtalyanlara Doğu masalları
 Onları yakında herkes tanıyacak
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Pilot tebdili kıyafet uçakta turladı
New York'tan...
FİLİZ AKIN
Kadın ve mantık
İnsanoğlu çok ilginç. İlk yanlış teşhis...
KENAN ONUK
Ünlü besteciler ve yorumcular
Önce bir iki haber.
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Asmalı Ziya
Bugünkü yazım fazla lokal olacak. 'Türkiye...
İş çıkışında pub'a gidilir
İrlanda'nın başkenti Dublin tam bir pub cenneti. Yolunuz bir cuma günü iş...
Su böreğini çok severdi
Türkan Sabancı, evinin mutfağını Afiyetle Dergisi'nin şubat sayısı için açtı ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.