kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tipinizi belirleyin ona göre giyinin
Tarzınızı belirleyin

Audrey Hepburn gibi "küçük bir kız", Monica Belluci gibi "diva" ya da Kraliçe Rania gibi "leydi" mi olmak istersiniz?


Tipinizi belirleyin ona göre giyinin

Kendinizi leydi, lolita yoksa diva olarak mı görüyorsunuz? Bu soruya vereceğiniz cevaba göre giyinmek sizi olduğunuzdan çok daha hoş bir havaya büründürür.

Moda dünyası artık tarz açısından çok farklı kadınlara hitap edebilecek kadar zengin ve yaratıcı. İstediğiniz stili benimseyip, istediğiniz giysilere bürünüp, kendinize bir tarz ikonu belirleyebilirsiniz.

KÜÇÜK KIZ
Bu tipe en ünlü örnek, Audrey Hepburn'dür. Hayat felsefesi daima gülümsemektir. Tarzının sırrı, içten genç kız halidir. Dış görünüş olarak neredeyse minimalisttir. Çekiciliğinin püf noktası budur. Genç kız görüntüsünün göstergesi ise daima çok zayıf olmasıdır. Gardırobunun demirbaşları ve sade, vazgeçilmez giysilerinin hepsi aynı renkte olur. En çok sevdiği renk siyahtır. Temel parçaları, dikkati yüzde toplayan balıkçı trikolar, kısa ve dar paça pantolonlardır. Pelerin Audrey Hepburn sayesinde çok sevilmiştir. Çünkü pelerin, mantonun en minimal şekle sahip olanıdır ve genç kız görüntüsüne çok yakışır ama aynı zamanda abartının göstergesidir. Bu tarzda şunlara dikkat etmeniz gerekir; kısa paçalı pantolonlar bacakları olduğundan kısa gösterir. Dar oluşu da bütün vücut hatlarınızı belirginleştirir. Eğer manken ölçülerine sahip değilseniz ve boyunuz kısaysa ya topuklu ayakkabı tercih edin ya da pantolonunuzun beli yüksek kesimli olsun. Makyajda ise büyük gözler ön plandadır ve kaşlar da kavisli olmalıdır. Saçlar, kısa veya hafif dağınık şekilde toplanmalı. Detay olarak minik kakül düşünülebilir. Balerina tarzı ayakkabılar, küçük ama net çizgili çantalar, kısa pelerin ve daracık pantolonlar alışverişte tercihleridir. Bu tarzın dezavantajı küçük kız görüntüsü nedeniyle, bazı kişiler tarafından dikkate alınmama olabilir.

DİVA
Bu tipin en ünlü örneği, Sophia Loren'dir. Yeni nesil diva örneği de Monica Belluci'dir. Hayat felsefesi 'Yaşasın dişilik' olan bu tarz kadınların sırrı, dişiliğin simgesi kıyafetler ve ironik oyunlardır. Yalnız bu tarz, yuvarlak hatlara sahip olan ve dikkatleri üzerine çekmeyi seven kadınlar için uygundur. Aşırı vamp görüntüleri bir miktar anaç ruhla desteklenir. Temel giysileri ince, uzun bacaklar ve ince bir bele sahip olmak kaydıyla, diz hizasında kalem etek; nefis bir dekolte için daracık korsajlı büstiyerler ve geceleri upuzun ve derin dekolteli bir elbisedir. Daracık bir etekle, aşırı dekolte bir üst seçmemeye dikkat etmelisiniz. İnce ve dar bir hırka ile de göğsünüz çok güzel görünebilir. Tabii göğüs kısmınızdan dantel göstermeniz şartıyla... Divalar karşısındakileri kedi gözleriyle etkiler. Far olarak kahve tonlarını seçerler. Alışveriş alışkanlıkları topuklu seksi stilettolar, dantelli iç çamaşırları, taşlı, abartılı takılar ve büstiyerlerdir. Divalar hayattan zevk almayı bilen kadınlardır ve bu yüzden de kolay kilo alabilirler. Ama rahatlıkla birkaç kilo fazlaları olabilir.

LEYDİ
Jackie Kennedy bu tarzın en ünlü örneği olup, Ürdün Kraliçesi Rania da yeni nesil temsilcisidir. Hayat felsefesi 'Duruşunu muhafaza et' olan bu kadınlar, daha çok düz kesimli giysileri seçer. Dikkat dağıtan detaylardan hoşlanmayıp, farklılığı tercih ederler. Böylelikle hafızalarda sadece kişilikleri yer eder, elbiseleri değil... Az ama öz aksesuarları vardır. Tabii ki Kelly-Bag taşırlar. Temel giysileri, japone kollu, kayık yakalı elbiselerdir. Pastel renkli bir Chanel tayyör de onlar için idealdir. Bu tarz giyinmek isteyenlerin dikkat edeceği nokta, sadece bacak ya da kol gibi tek bir dekolte seçmeleri gerektiğidir. Pembe ve bebek mavisi gibi renkler bile onların tercihi olan grafik kesimli kıyafetleri olgun gösterir. Makyaj konusunda belirli kuralları vardır ya gözleri ya da dudakları ön plana çıkarmayı severler. Önemli olan güzel ve bakımlı bir cilttir. Alışveriş alışkanlıkları Chanel modaevi ve özel dikim gece kıyafetleridir. Pardösü, kemik gözlük, sade ve diz hizasındaki elbise, Chanel parfüm ve inci kolye, stil belirleyicileridir.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Yaratıcı Değişim Projesi başladı
 Avusturya moda elçimizi alkışlıyor
 Türk futbolcuların yıldızı dünyada parlayacak
 Nihavent makamında bir operet kralı
 Yeni evine alışabilecek mi?
 Kısa Kısa
 Çiçek çocukları kırk yıl sonra Paris'te
 Sokak kedilerinin 16 bin bakıcısı var
 Bu tişörtler yok satıyor
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Estetik turizmi
 Yeni Madonna olmak istiyor
 Çizmeli dansçılar
 Kürtçe kursunun aykırı öğrencisi
 Tozlu raflardan insan portreleri
 Dışarı Çıkmadan Önce
 İtalyanlara Doğu masalları
 Onları yakında herkes tanıyacak
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Pilot tebdili kıyafet uçakta turladı
New York'tan...
FİLİZ AKIN
Kadın ve mantık
İnsanoğlu çok ilginç. İlk yanlış teşhis...
KENAN ONUK
Ünlü besteciler ve yorumcular
Önce bir iki haber.
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Asmalı Ziya
Bugünkü yazım fazla lokal olacak. 'Türkiye...
İş çıkışında pub'a gidilir
İrlanda'nın başkenti Dublin tam bir pub cenneti. Yolunuz bir cuma günü iş...
Su böreğini çok severdi
Türkan Sabancı, evinin mutfağını Afiyetle Dergisi'nin şubat sayısı için açtı ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.