Mantarlı piliç
Hafif yağlanmış bir tavada mantarları orta ateşte karıştırarak 5-6 dakika soteleyin. Mantarları tavadan alın. Bir kapta krema, un, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi çırpın. Etleri yıkayıp, kağıt havluyla hafif hafif vurarak kurutun. Mantarları sotelediğiniz tavayı tekrar hafif yağlayıp, etlerin her iki tarafını orta ateşte 3-4 dakika pişirin. Mantarlar ve kremalı karışımı tavadaki etlere ilave edip, üzerini kapatın. Ateşi kısıp, etler yumuşayıncaya kadar 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (5 kişilik) * 1 kg. mantar (kalın dilimlenmiş) * 1 çorba kaşığı krema (1 çorba kaşığı sirke eklenmiş) * 2 tatlı kaşığı un * Tuz, karabiber, kırmızıbiber * 4 adet göğüs
|