|
|
Hurmalı portakal soslu topkek
Unları ve karbonatı bir kaba eleyip, şeker, tereyağı, krema, yumurta, portakal kabuğu ve hurmaları karıştırarak ilave edin. Hazırladığınız karışımı 12 adet yağlanmış muffin kabına paylaştırın ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Şeker ve mısır ununu harmanlayıp, portakal suyu ve likörü karıştırarak ilave edin. Kaynama noktasına getirip, sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Tereyağı ve portakal kabuğunu karıştırarak ilave edin. Topkekleri portakal sosuyla birlikte servis yapın.
MALZEMELER (12 adet) * 3 su bardağı kekun * 1 çay bardağı un * Yarım tatlı kaşığı karbonat * 1,5 su bardağı esmer şeker * 125 gram tereyağı (eritilmiş) * 1 su bardağı krema * 1 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu (ince rendelenmiş) * 1 su bardağı hurma (doğranmış, çekirdekleri çıkarılmış) Portakal sosu: * Yarım su bardağı esmer şeker * 2 tatlı kaşığı mısır unu * 1 çay bardağı portakal suyu * 2 çorba kaşığı portakal likörü * 125 gram tereyağı (doğranmış) * 1 çorba kaşığı portakal kabuğu (ince rendelenmiş)
|