kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Omer Lutfi Mete @ SABAH
 

'Küçük Amerika'ya özel haberler

ABD Dışişleri Bakanı Rice'in Türkiye'deki bıçkın temasları ile örtüşen yine bu ülke kaynaklıiki haber karanlık güçlerin ayak seslerini erkenden duyabilenler için gayet 'kulak açıcı' üfürükler sağladı.
Bunlardan biri zırdelice saçmaları ile ün salmış ABD Savunma Bakanı Rumsfeld'in Irak'ta süren direnişten ötürü Türkiye'yi suçlamak için yeniden 1 Mart tezkeresine atıfta bulunması; diğeri de küresel çetenin olağanüstü toplum mikseri George Soros'un ülkemizde yatırım yapacağına ilişkin niyet beyanı..
Her biri Türkiye'nin iyiden iyiye 'Küçük Amerika' haline gelmesine yönelik satranç hamleleri.. Rice'ın Ankara'daki sıcacık (!) söylemleri ile Rumsfeld'in özgün yeni muhafazakar saçmalığının son ürünü görünürde çatışsa da, zıtlıklar içinde hedeflerin birliği bakımından şeytani şahinliğin ayak sesleri arasında fark yok.
Hedef; Türkiye'nin devasa bir ABD üssü haline getirilmesi..
İçimizden nice dalalet ehli seçkinlerimiz ve gaflet bulutu altındaki yığınlarımızla bu 'Küçük Amerika' hedefi için gönüllü uşaklıkta şimdiye kadar kusur etmedik. Şimdiden sonrası, yatak odalarımız dahil yurdun her santimetre karesinde mutlak ABD hükümranlığını tesis etme yolundaki isteklerdir.


Rice Ankara'da bize 'Amerika'nın Sesi'nden birtakım masallar okuduktan sonra ortaklaşa ilan etmiş bulunuyoruz:
- 'Stratejik ortaklık' tekrar teyit edildi!
Acaba neden teyit edilmesine ihtiyaç duyuldu? Rumsfeld'in dediği gibi Amerika'nın Irak'ta batağa saplanmasına sebep olduğumuz için mi bu ortaklığın (!) teyit edilmesi ile lütufta bulunuldu? Eşzamanlı olarak Soros hazretlerinin lütufkarlığı ile duygulandık.
Gerçi, Türk-ABD dostluğu (!) açısından özel görevli gazetelerimizden birinde yer alan bu haberin başlığında ve girişinde yuvarlak bir ifade ile Soros'un Türkiye'ye yatırım yapacağı bildirilmesine rağmen ana metinde asla böyle bir bilgi yok ama olsun, adam ülkemizden söz etti ya, o şeref bize yeter! İşin tuhaf tarafı, haberin son paragrafının da bir bakıma başlığı yalanlıyor olması:
- 74 yaşındaki Soros, tam olarak aktif şirket yönetimi içinde bulunmazken, Soros Fund Management (SFM) yatırım şirketinin başkanlığını yürütüyor. Yine kendisi tarafından finanse edilen Açık Toplum Enstitüsü, dünyada eğitim, demokrasi ve kalkınmanın yaygınlaşması için çalışıyor.
Ve tabii asıl keramet buradaki son cümlede. Mübarek zatın ne kadar hayırlı işler yaptığını öğreniyoruz: Gürcistan'ı ve Ukrayna'yı karıştırarak yaptığı gibi ...dünyada eğitim, demokrasi ve kalkınmanın yaygınlaşması için çalışıyor..
Soros'un övünç biyografisinden bu cümleyi gururla haberleştiren (!) gazetemizle, küreselleşme adına ne kadar iftihar etsek azdır.
Tabii bu haber kılıklı 'müdahale bildirisi'ni doğru okuduğunu sanan ulusalcı komplo teorisyenleri şimdiden evhama kapılacaklar!
- Efendim Soros'un ayak sesleri gelmeye başladı.. Türkiye yeni bir finans sarsıntısının mayalanışına sahne olabilir.. ABD şahinliği, İran'a tebelleş olacağı saatlere doğru zamanlamak üzere Türkiye'de yine büyük bir piyasa çalkantısı yaratabilmek için hamlelerini başlattı.. Gaye Türkiye'nin belini bükmek ve İran'ı karıştıracak ABD şahinliğine genel üs olmayı kabule hazırlamak..
Evet, biz komplo teorisyenleri böyle evhamlar geliştiriyoruz.
Pentagon senaryoları içinde ABD'nin Türkiye ile sıcak çatışmasını öngören savaş oyunları bulunduğunu söylerken de evham içindeyiz.
Tıpkı ABD şahinliğinin Kuzey Irak'ta Kürt devleti kurmayı görev edindiğini daha ilk Körfez savaşı sırasında söylerken evhamlandığımız gibi.
Varsın bu senaryo bugün gerçekleşmiş olsun; evham evhamdır! Her zaman olduğu gibi bugün de hala 'komplo suçlaması' en hakiki dalavereler için, daha iyisi geliştirilememiş mükemmel bir maskedir.
O sayede derin güvenliğin (!) resmi sorumluları bile ABD'nin güneyimizde çevirdiği oyunları küçümseyebilmekte, resmin bütününü hayra yorarak sadece bir noktadaki uzlaşmazlığa odaklanmamamızı tavsiye ederek adeta küresel şahinliği yüceltebilmektedir.
Sanki ABD ile aramızda güneyimizdeki çekişmenin dışında anlamlı ve geniş ilişki alanları var.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Okul binalarına kişilik   / 04-02-2005
 Şahin talepler nasıl biter?   / 03-02-2005
 Kurultay karanlığındaki ayna   / 01-02-2005
 Tekelsizliğin tekeli   / 31-01-2005
 İsrail'le komşu olmak   / 28-01-2005
 Kerkük'te nereye kadar   / 27-01-2005
 Mumcu'yu anarken   / 25-01-2005
 AB'lerden bir yar gelir bizlere   / 24-01-2005
 Zorunlu iyimserlik   / 21-01-2005
 Kurban, şölen ve ödev   / 20-01-2005
ERDAL ŞAFAK
Ateş dansı
Farkında mısınız; Başbakan...
ÖMER LÜTFİ METE
'Küçük Amerika'ya özel haberler
ABD Dışişleri Bakanı...
UMUR TALU
İşin tercümesi
ABD'li yetkililer "buradaki"...
ERGUN BABAHAN
SABAH'la Günaydın
SABAH Ailesi, takım ruhu içinde...
MEHMET ALTAN
Nedir bu sessizlik?
"Murat Aslan isimli şahıs, Yenişehir...
Abakaba Acehliler
Erdoğan'ın Asya'yı vuran felaketin ardından başlattığı gezisinde ilk...
Silah bırakana 100 dolar maaş
ABD Dışişleri Bakanı Rice, İsrail ve Filistin liderleriyle görüşecek.
Doğanın çalımı
Doğanın çalımı
Zorlu doğa şartları ve hakem.. Bu ortamda futbol oynamaya çalışan iki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu