kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yunanlı işadamları için Çırağan'dan tanıtım atağı
Yunanlı işadamları için Çırağan'dan tanıtım atağı

Çırağan Kempinski, 15 Şubat'ta Yunanistan'da vereceği bir davetle Türkiye'nin ve İstanbul'un tanıtımını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Tuluyhan Uğurlu'nun da katılımıyla gerçekleşecek olan davette İstanbul ve Türkiye'nin prezentasyonu yapılacak.

İki kıtayı buluşturan İstanbul Boğazı'nın en büyülü noktasında bulunan Çırağan Sarayı, geçtiğimiz yıl start verdiği çok önemli bir proje ile İstanbul'un ve Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunuyor. Geçen yıl "Wedding" (evlilik) temalı bir davetle Yunanistan'ın 'high society'si olarak tanımlanabilecek 80 kişilik bir gruba yönelik Atina'da verilen davetle start alan organizasyon, artık geleneksel bir hal aldı. Yunan halkına 'İstanbul'da vaftiz ve düğün yapın' teklifini sunan davet, bu yıl farklı bir şekil aldı. 15 Şubat'ta gerçekleşecek olan davete Yunanistan'ın belli başlı büyük şirketleri, şirket sahipleri ve genel müdürleri davet edildi. Davetin can alıcı sürprizlerinden biri ise, Tuluyhan Uğurlu'nun aynı gece bir resital verecek olması.

DAVETLER GEÇEN YIL BAŞLADI
Bu yıldan itibaren geleneksel bir hal alması planlanan daveti Çırağan Kempinski'nin Satış Direktörü Yelda Taluk üstleniyor. Bu davetlerin başlangıç noktası ise Taluk'un 2002 yılında otelde bir firma toplantısı sırasında tanıştığı Yunanlı bir grup: "Tanıştığım bu gruptan Türkiye'ye gelmek istediklerini ve çevrelerinin de burayı çok merak ettiklerini anlatan e-mailler almaya başladım. Baktık ki bu insanlar bu ülkede tatil yapmaya, bu ülkeye, bu şehre gelmeye çok aç. Biz de bunun üzerine hem Çırağan'ı hem de İstanbul'u tanıtmak adına orada bir davet vermek üzere yola çıktık. Geçtiğimiz yıl mart ayında wedding' temalı bir aktivite gerçekleştirdik. Tema, İstanbul'da vaftiz ve düğün yapın'dı. Davette İstanbul ve Türkiye ile ilgili bir prezentasyon da yaptık. Bu davetin sonrasında özellikle yaz döneminde çok ciddi bir Yunan potansiyeline sahip olduk. Geçen yıl sadece tatil amaçlı olarak gelen insanların dışında çok büyük iki grup aldık. Düşündük ki bu sene de neden şirketlere yönelik bir şey yapmayalım... Bizim niyetimiz bunu geleneksel bir hale dönüştürerek her yıl Yunanistan'da bu yatırımı yapmak."

TÜRK BÜFESİ DE OLACAK
Yelda Taluk, 15 Şubat'ta verilecek davetin Çırağan ile eşdeğer bir otel olan George King Oteli'nde yapılacağını söylüyor. Davette sunulacak büfenin yanında bir de Çırağan Sarayı'ndan gidecek iki aşçının hazırlayacağı Türk yemek ve tatlıları da sunulacak. Yunanistan'da Türkiye'ye ve özellikle İstanbul'a gelmek isteyen ama cesaret edemeyen önemli bir potansiyelin olduğunu söyleyen Taluk, bu davet sırasında yapacakları prezentasyon ile Türkiye'yi ve İstanbul'u bölge bölge, tarihi zenginlikleriyle tanıtacaklarının altını çiziyor. Bu yıl davette Tuluyhan Uğurlu'nun da yer alması, davetin diğer önemli bir noktası. Geceye katılacak olan tüm davetlilere Tuluyhan Uğurlu'nun bir müzik CD'si de hediye edilecek. "Bizim bu davetlerle asıl amacımız Çırağan'a iş gelmesi değil; bu ülkeye, bu şehre iş gelmesi" diyen Taluk, davetin ardından Çırağan'a yönelik beklentilerininse; tek tek ya da tatil yapmaya gelen aileler değil, şirketlerin bayi toplantıları ya da satış gruplarına yönelik toplantılar olduğunu söylüyor. Taluk, İstanbul ve Türkiye'ye turist kazandıracak olan bu davetlerde Kültür Bakanlığı ile ortak bir çalışmanın söz konusu olmadığını söylüyor: "Birlikte çalışma gibi bir durum söz konusu değil ama biz böyle bir şey yapacağız, bize destek olun demedik. İşin temelinde İstanbul ve Türkiye'yi tanıtmak yattığı için ileride böyle bir çalışma içine girilebilir de..."

SEZEN BAŞARAN GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bu pano fikrinizi soruyor
 Düğün fuarı'nda İstanbul daveti
 'Azrail'le randevu
 İndirimlerin son demleri
 Kıskançlara rehber
 Çakıl taşları sehpa oldu
 Edremit'te yalancı bahar
 Özel Yörük Kültür Sanat Müzesi kuruldu
 Fethiye'nin spor alanları belirlendi
 Yasak avlananlara ağır ceza
GÜLSE BİRSEL
İçmeyin şu zıkkımı kardeşim! (2)
Geçen hafta yazdığım...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Bu son evliliğiniz mi? Ya da evliliğiniz sürecek...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Ceviz soslu hindi
Zeytinyağı ile...
Rahat uyumanın 5 kolay yolu
Rahat uyumanın 5 kolay yolu
Uzmanlar, uyumakta güçlük çekenler için huzursuz edici düşüncelerden...
Çay kalp krizini önlüyor
Çay kalp krizini önlüyor
Bilim adamlarının son bulgularına göre, her gün üç fincan çay içmek...
İki kadın bir adam geleneğini bozmadı
İki kadın bir adam geleneğini bozmadı
Aşk hayatındaki çalkantılara alışık olduğumuz Okan Bayülgen, yine...
Her şey bir oyunla başlamış
Her şey bir oyunla başlamış
Artık iş görüşmelerine bile birlikte gidiyor, dışarı yalnız...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.