|
|
Ritz'de Portekiz yemekleri haftası
İstanbul'daki The Ritz-Carlton Hotel açıldığından beri çeşitli zamanlarda bir dünya mutfağı seçer ve o haftayı o ülkeye adar. Geçen yıl bu haftaları kaçırmazdım. Bu yıl 7-13 Şubat 2005 tarihleri arasında Portekiz Yemekleri Haftası var. Hemen Portekiz mutfağının oluşumuna bakalım... Zeytin ağaçları ve üzüm bağları ile kaplı Portekiz'in zencefil, safran, karabiber, paprika ve kişnişi tarih boyunca pirinç, hindistancevizi, çay, ananas, patates ve domates ile tanışıyor. Böylece bir deniz ülkesi olan Portekiz'in dış dünya ile yaşanan yoğun etkileşimi sonucu zenginleşen mutfağı oluşuyor. Bu mutfak tüm renkleri ile Ritz'in içindeki Çintemani Restaurant'ta Şef Rui Calçada ve ekibi tarafından sergilenecek. 7-13 Şubat tarihleri arasında her akşam, Saffron kreması eşliğinde kızarmış ahtapot, kekik ve domates sosu ile tatlandırılmış kızarmış morina balığı, bıldırcın yumurtası ve patates yatağında kılıç balığı gibi geniş bir deniz mahsülleri seçeneği sunacaklar. Ayrıca bal ve kimyon ile tatlandırılmış ördek göğsü, fesleğen gibi spesiyalitelerden sonra da, naneli çilek çorbası ve badem eşliğinde çikolatalı kahveli mousse gibi tatlılardan oluşan zengin büfesinden faydalanabilirsiniz. 'Portekiz Yemekleri Haftası Akşam Yemeği Büfesi' kişi başı 68 YTL. Haftaya program yapmakta zorlanırsanız benden bir öneri...
|