Kereviz püresi
Tavada yağın yarısını ısıtıp, sarmısak ve taze soğanları kısık ateşte, soğanlar yumuşayıncaya kadar 3 dakika soteleyin. Delikli kaşıkla ayrı bir kaba alın. Aynı tavada kalan yağı ısıtıp, kereviz ve patatesleri orta ateşte, karıştırarak 5 dakika pişirin. Piliç suyu ve tuz katıp, kaynama noktasına getirin ve kapağını sıkıca kapatıp, kısık ateşte 25 dakika pişirin. Kapağını açın ve kalan su buharlaşıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Sebzeleri püre haline getirdikten sonra içine önceden hazırladığınız soğanları katın ve iyice karıştırıp, ceviz soslu hindi bonfile ile beraber servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1/3 su bardağı zeytinyağı * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 10 adet taze soğan (ince doğranmış) * 500 gram kereviz (iri doğranmış) * 500 gram patates (küçük küp doğranmış) * 1.5 su bardağı piliç suyu * Tuz
|