kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Baykal'dan CHP'de 'temizlik kampanyası'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''13. Olağanüstü Kurultay'da yaşanan terör ve şiddet olaylarının sorumlularının, partinin yetkili kurulları tarafından değerlendirileceğini'' söyledi..

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''13. Olağanüstü Kurultay'da yaşanan terör ve şiddet olaylarının sorumlularının, partinin yetkili kurulları tarafından değerlendirileceğini'' söyledi. Baykal, ''Partimiz, bu süreçten arınarak çıkacak, bu olumsuzluklardan kendisini kurtaracaktır'' dedi.

Baykal, partisinin grup toplantısında, 13. Olağanüstü Kurultay'da yaşananlara değinirken, kurultaya ilişkin görüntü kasetlerini izlemek üzere bir komisyon oluşturacaklarını ve ortaya çıkan tabloyu değerlendireceklerini belirtti.

'ŞİŞLİ'DEKİ OTOPARK MAFYASI'

Kavgaların içinde yer alanların CHP ile ilişkileri bulunmadığını, ''bir bölümünün Şişli'deki otopark mafyasının mensupları, bir bölümün de bar-pavyon bodyguardları olduğunu'' ifade eden Baykal, bunların ortaya konulacağını bildirdi.

Baykal, şöyle devam etti: ''Oradaki şiddet, terör uygulamalarının sorumluları kim olurlarsa olsunlar partimizin yetkili organları tarafından değerlendirileceklerdir. Partimiz, bu süreçten arınarak çıkacak, bu olumsuzluklardan kendisini kurtaracaktır. CHP'nin sorunu parti içi demokrasi sorunu değil, parti içinde sevgi, saygı, hukuka, partinin
meşru organlarına gerekli saygı ortaya koyma sorunudur. Herkes bilsin ki o güzel CHP, bütün güzellikleriyle yeniden doğacaktır. Elbette CHP içinde yarış olacaktır. Ama partiye ihanet etmek, partiyi çıkmaza sokmak, CHP'ye düşmanca davranmak isteyenlere fırsat verilmeyecektir. CHP ile kimsenin oynamasına fırsat verilmeyecektir.''

Baykal, verdikleri mücadelenin parti içi bir mücadele olmadığını; CHP'yi gerçek kimliğiyle savunma, Türkiye'ye sahip çıkma mücadelesi verdiklerini ifade ederek, bunun, herkes tarafından çok iyi bilinmesini istedi.

'TAM BİR VANDALLIK'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kurultay'da yaşananların, başta CHP'liler olmak üzere herkesi üzdüğünü belirterek, ''Kurultay'daki manzarayı yapanlar kimlerdir? 'CHP kurultayı' deyip geçerseniz, çok büyük bir haksızlık yapmış olursunuz. Tam bir Vandallık, saldırganlık...Tablo bu'' dedi.

Baykal, partisinin grup toplantısında, CHP 13. Olağanüstü Kurultayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Önemli bir süreç yaşadıklarına ve kurultayın olağanüstü ilgi çektiğine dikkati çeken Baykal, ''Kurultay sanki CHP'nin iç işi değilmişçesine, sanki CHP'nin dışındaki güçlerin kendi aralarındaki bir çatışmasıymışçasına bir anlayış, bu kurultaya yön verdi'' dedi.

Kurultay'da yaşananlardan başta CHP'liler olmak üzere herkesin çok büyük üzüntü duyduğu, rencide olduğunu ifade eden Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu manzarayı yapanlar kimlerdir? 'CHP Kurultayı' deyip geçerseniz çok büyük bir haksızlık yapmış olursunuz. O manzara kendiliğinden mi yoksa önceden hazırlanarak mı ortaya çıkmıştır?
Önceden hazırlanan o şiddet, terör manzaralarının arkasında kimler vardır? Bu, bizim alışkın olduğumuz bir siyaset üslubu değil. Şiddet, baskı, zorbalık, saldırı, arbede, tahrik...''

Kurultay salonunda kurulan güvenlik sistemlerin aşıldığını, camların kapıların kırıldığını, kurultayın açılması aşamasından itibaren bir şiddet ve baskı ortamı yaşandığını kaydeden Baykal, şöyle devam etti:

''Onların başındaki insanın CHP'li bir belediye başkanına yaptığı saldırı, içinde bulunduğumuz tablonun iç yüzünü gösterdi. Bir Vandallık, yumruklar, ağzını yüzünü kanatmalar... Ondan sonra 'pişman mısınız' diye sorulduğunda 'hayır pişman değilim' yanıtları. Bırakın CHP'yi, Türkiye siyasetine yakışır mı böyle bir şey? Lütfen 'CHP'ye yakışmıyor' diye haksızlık etmeyin. Bu CHP değil, hiçbir zaman da olmayacaktır.''

''Türkiye'deki genel yozlaşma ve sığlaşmanın CHP'ye aktarılmasına yönelik bir çabayla karşı karşıya bulunulduğunu ve o çabaya karşı mücadele edildiğini'' ifade eden Baykal, ''Bu yozlaşmanın sorumlularını CHP için bir çözüm diye önerenleri, içine düştükleri bu ayıp manzarayla başbaşa bırakıyorum'' dedi.

YOLSUZLUK İDDİALARI


Baykal, kurultayda, yaklaşık 2,5 aydır gündemde olan yolsuzluk iddialarının ''boş bir dedikodu olmadığının'' da ortaya çıktığını söyledi. ''İddialar ortaya konulurken ilgilisinin 'hayır' diyemediğini, reddedemediğini'' belirten Baykal, şunları kaydetti:

''Bütün Türkiye biliyor ki orada yolsuzluk yapılmıştır. 300 bin dolar rüşvet verilmiştir, alınmıştır. Şimdi bu alandan bir kahraman yaratacaksınız ha? Yağma vardı... Disiplin Kurulu'ndaki o rüşvet paraları nereden geldi? Bunları soracak bir makam, sorumlu yok mu? Bunları sormak sadece CHP'nin görevi mi?''

CHP Kurultayı'nın, Türkiye'de bir ''medya sorunu yaşandığını'' da ortaya koyduğunu ifade eden Baykal, ''Bir kesim medyanın kendilerini siyaseti şekillendirme göreviyle yükümlü saydığını, geçmişte denenen bu yöndeki çabaların devem ettiğini'' söyledi.

''GÜÇ ODAKLARININ DEĞİL, HALKIN YANINDA"

Her zaman, güç odaklarının değil halkın yanında olacaklarını ifade eden Baykal, son zamanlarda gündeme getirdikleri iddialar nedeniyle ''CHP kendini komplo teorilerine kaptırdı'' yorumları yapıldığına dikkati çekti.

Baykal, bir gazetecinin, ''komplo teorilerinin özellikle Ortadoğu'da yaygınlık gösterdiğine'' ilişkin yorumlarını anımsatarak, ''Ortadoğu'da insanlar niçin komplo teorilerini düşünüyorlar, çünkü komplo onlar için teori değil gerçek. Onlar komplo dünyasında yaşıyorlar'' dedi.

BAZI MUHALİLER SALONDAN AYRILDI

Grup toplantısına katılan muhalif milletvekillerinin bazılarının, Baykal kurultaya ilişkin değerlendirmelerine başlamadan önce salondan ayrılmaları dikkati çekti.

Salondan ayrılanlar arasında bulunan İstanbul Milletvekili Hasan Aydın, toplantı öncesinde gazetecilerin soruları üzerine kurultayda yaşananların üzüntü verici olduğunu belirtti.

Organize bir hareket içinde olmadıklarını bazı fevri çıkışlar, bireysel yanlışlar yapılmış olabileceğini kaydeden Aydın, bir soru üzerine, partiden istifa etmeyeceklerini söyledi.

Hasan Aydın, başka bir soruyu yanıtlarken de ''Tasfiye endişesi yaşadıklarını'' ifade etti. Aydın, olağanüstü kurultayın iptaliyle ilgili başvuru yapıp yapmayacaklarına hukukçuların incelemeleri sonucunda karar vereceklerini bildirdi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan'dan Irak uyarısı
 Talabani'den ılımlı açıklamalar
 Abbas Ankara'da
 Irak'taki herkes akrabamızdır
 Baykal, Sarıgül'ü ihraç sinyali verdi
 'Dikensiz' gül bahçesi
 'Görüntüler hoş değildi'
 AKP Van İl Başkan Yardımcısı öldürüldü
 Kozinoğlu'na geçici yurtdışı görevi
 Yalçınkaya'ya 7 yıl hapis istemiyle dava
 NBC'deki dizi hükümeti kızdırdı
MAHMUT ÖVÜR
Delegelerden yeni kurultay çağrısı
CHP'liler şimdi kendi...
MUHARREM SARIKAYA
Baykal: Tasfiye olmayacak, CHP korunacak
CHP liderliğine...
YAVUZ DONAT
Baykal: 'Gereği yapılacak...'
CHP'nin gündeminde şimdi...
Sözü de kurtaramazdı
Sevgilisine tecavüzden yargılanan Emre Kırtan evlilik sözü verince...
Trilyonluk mirasın sahibi bakıcı yalıda öldürüldü
Arnavutköy'de bakıcı Nizamettin Yılmaz, Fazilet Hanım Yalısı'nda...
Yalnız adam Anelka
Yalnız adam Anelka
Fransa'nın yoksul bir semtinde büyüdü. 17 yaşında birinci ligde...
Zafer katillerin oldu
Zafer katillerin oldu
'Abdi İpekçi suikastinin üzerinden 26 yıl geçti. Yakalanan tek sanık...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu