kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Silivri'ye doğalgaz geliyor
Silivri'ye doğalgaz geliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlardan kaçak yapılara itibar etmemelerini isteyerek, 'Şehrin görüntüsünü bozacak plan dışı yapılanmalara müsamahamız yok. Biz bunun için herşeyi göze aldık' dedi. Silivri İlçesi Sanayi Bölgesi'ne doğalgaz verilmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Başbakan Erdoğan, ''Bugüne kadar hep 5 katlı apartman binalarının bodrum katından anneleri ne zaman kömür taşımaktan kurtaracağını hayal ettiğini'' söyledi.

Çocukluğunda annesinin bu sıkıntılarını bilen ve yaşayan bir ülke evladı olarak bunu düşündüğünü dile getiren Erdoğan, İstanbul'da yaklaşık 2 milyon 300 bin konutta bunun aşıldığını, şimdi ise Silivri'nin buna dahil edildiğini kaydetti.

Dün akşam Davos'tan döndüğünü, orada Afrika'daki yoksulluğu konuştuklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

''Terör dünyada küreselleşiyor. Küreselleşen teröre zengin ülkelerin ayırmış olduğu yüzmilyarlarca dolar dünyanın fakir
ülkelerine ayrılmış olsaydı, belki böyle bir terörle karşı karşıya kalmayacaktık. Terör sebep-netice ilişkisidir. Bunun sebebi yoksulluk ve cehalettir. Bunları ortadan kaldırırsanız terörün belini kırarsınız. Ancak gelişmiş ülkeler maalesef bu noktada adım atmış değiller. Teröre karşı ortak mücadelenin içinde yer almıyorlar. Teröristin hepsi kötüdür. Terörün dini, milleti, milliyeti, ırkı, vatanı yoktur. Teröre karşı tüm duyarlı milletler ortak hareket etmek zorundadır. Niçin bu konuya değindim? İnsanca yaşamanın zeminini hazırladığımız için bu konuya değindik.''

BÜYÜKŞEHİR SINIRLARI

Erdoğan, Büyükşehir, Belediyeler ve İl Özel İdareleri Kanunları'nı çıkarttıklarını, artık bu kanun ile İstanbul mülki idare sınırlarının aynı zamanda büyükşehirin de sınırı olduğuna dikkati çekti.

Büyükşehirlerin artık tüm imkanlarıyla daha önce mülki idare sınırı içinde bulunan alanlara da hizmet vermek zorunda olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Merkezi yerler hangi hizmeti alıyorsa Silivri de bu hizmeti alacak'' dedi.

Silivri'ye deniz otobüsleri seferinin yaz ayında başlayacağını müjdeleyen Başbakan Erdoğan, Marmara Denizi'ni deniz taşımacılığı açısından önemli bir hareketliliğe kavuşturacaklarını vurguladı.Erdoğan, göreve geldikleri 3 Kasım 2002'den itibaren Türkiye'deki yaşanan olumlu gelişmeleri anlattı.

Başbakan Erdoğan, yüzde 33 olan enflasyonu yüzde 9'a, yüzde 70 olan borçlanma faizini yüzde 17'ye indirdiklerini hatırlatarak, ''Bu faiz vatandaşın cebinden çıkıyordu. Şimdi halkın cebinde kalıyor. Bu ne demek? Modern hırsızların artık semtimize uğramaması demektir'' diye konuştu.

'SUİİSTİMALE FIRSAT VERMEYİNİZ'

İktidarlarının icraatının 4 ayağı bulunduğunu, bunların eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, eğitimde devlet-millet kaynaşmasını sağladıklarını söyledi. Bu yılın ortalarında genel sağlık sigortasını çıkartacaklarını, bununla birlikte Türkiye'de her doğanın sigortalı olacağını, sosyal güvenceye sahip bulunacağını ifade eden Erdoğan, insan sağlığının devlete maliyetinin hesaplanamayacağını vurguladı. Bu konuda halktan bir ricada bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

''Lütfen suiistimale fırsat vermeyiniz. Kimki bu konuda bir suiistimal yaparsa, ister doktor, ister eczacı, ister hasta adı altında geçinen olsun, yakalandığında kendilerini meslekten men edecek, mesleki hayatına son verecek çalışmayı yaptırıyorum. Çünkü dürüst olmaya mecburuz.

Geçmişte katrilyonlarca lirayı bunun için ödedik. Bundan sonra da milyarlarca YTL'yi bunun için ödemeyeceğiz. Dürüst, samimi olacağız. Birbirimize güveneceğiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyip, edirtmeyeceğiz.''

DUBLE YOL VE TOPLU KONUT

Başbakan Erdoğan, vatandaşlara verdikleri 2 vaadin bulunduğunu, bunlardan ilkinin 15 bin kilometrelik duble yol projesi olduğunu ifade ederek, 25 ayda 4 bin 800 kilometrelik duble yolu bitirdiklerini bildirdi.

İkincisinin de toplu konut çalışması olduğunu dile getiren Erdoğan, bu konuda da bir değişim-dönüşüm sürecine geçildiğini bildirdi. Erdoğan, vatandaşlara şöyle seslendi:

''Ne olur kaçak yapılara itibar etmeyin. Ne olur 'çatı arasına da çocuğuma bir kat atayım' yanlışı içine düşmeyelim. Bunlara müsamahamız yok. Şehrin görüntüsünü bozacak plan dışı yapılanmalara müsamahamız yok. Biz bunun için herşeyi göze aldık. Açıkça söylüyorum. Çünkü şehrin de insan üzerinde hakkı vardır. Şehrin görüntüsünü bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Modern şehircilik budur.''

Erdoğan, vatandaşlara Toplu Konut İdaresi'nin yapmış olduğu değişik tip projeleri de anlattı. Başbakan Erdoğan, konuşması ''Biz size güveniyoruz. Siz de bize güvenin. Biz sizi asla yalnız bırakmadık, bırakmayacağız'' diyerek bitirdi.

Erdoğan daha sonra tören alanında oluşturulan canlı yayında talimatla Silivri Sanayi Bölgesi'ndeki gazın açılmasını sağladı. Tören alanında Başbakan Erdoğan'a ilçe belediye başkanı tarafından bir gemici dümeni ile şapka hediye edildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Olaylı Kurultay
 "AKP, Avrupa Halk Partisi'ne gözlemci
 CHP'de iki aday kaldı
 Parfüm ve oksijenle delege zinde kalacak
 Derviş'in kararı sembolik önemde
 Kanal Türk'te 'Sarıgül' arbedesi
 Kokteyle 5 bin kişi katıldı
 Hükümetten 1 Mayıs'ın İşçi Bayramı olmasına vize yok
 'Rum şantajına boyun eğilmemeli'
 150 bin dolar borcu evi satmadan ödedi
 Olcay Hanım istedi yıktık, yeniden yaptık
ASLI AYDINTAŞBAŞ
CHP'den Irak'a: İki seçimin anatomisi
Bu haftasonu iki...
YAVUZ DONAT
Sözün tükendiği gün
Batılı'nın biri şöyle diyor: ...
Sizin hiç babanız öldü mü?
İki ay önce öldürülen taksici Erdoğan Çetin'in bir kızı oldu. Ceren...
Bagajda üç ceset
Giresun'un Dereli ilçesinde uçuruma yuvarlanan aracın bagajında...
Havada alarm
Havada alarm
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk Hava Yolları'nı uçuş...
Polis şefi eroin ile yakalandı
Polis şefi eroin ile yakalandı
Başkomiser İsa Taşpınar Almanya'da 8.5 kilo eroinle yakalandı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu