kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bayram öncesinde eksikleri tamamlayın
Bayram öncesinde eksikleri tamamlayın

Kurban Bayramı ve yarıyıl tatilinin birleşmesiyle herkesi alışveriş telaşı sardı. Eksiklerini tamamlamak ve sevdiklerini mutlu etmek isteyenlere indirimler var.

Bayram tatilinin yaklaşması ve okulların sömestr tatiline girmesiyle bugünlerde pek çok kişi alışveriş yapmak için sokağa dökülüyor. Kimi evdeki eksiklerini tamamlamaya çalışırken, kimi de yakınlarını sevindirmek için hediye alma telaşında. Bunda sezon sonu indirimlerinin de büyük etkisi var. Çünkü istediğiniz herhangi bir ürünü yarı yarıya ve hatta daha düşük fiyatlarla almanız mümkün. Bayramda çok fazla ziyaretçinizin olacağını düşünüyorsanız, öncelikle evde bulunması gerekenlerin bir listesini çıkarın. Çikolata, likör ve tatlılar bunun başında geliyor. Küçükleri sevindirmek istiyorsanız mendil, çorap ve kitap gibi geleneksel hediyeleri tercih edebilirsiniz. Yine de zamane çocuklarının oyuncak veya harçlığa daha çok sevinmeleri mümkün!
Çocuklarını sevindirmek isteyen anne-babalar için de pek çok seçenek bulunuyor. Onların bayrama tepeden tırnağa yeni kıyafetlerle girmesini isteyen büyükler rengarenk kazaklar, pantolonlar, montlar arasından seçim yapabilir. Ancak bunu yaparken çocuğunuzun zevklerini göz önünde bulundurmayı unutmayın. Oyuncak ise çocukları sevindirecek bir diğer seçenek. Piyasaya her geçen gün yenisi çıkan bebekler, arabalar, legolar arasında tercih yapmakta zorlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra kitap, dergi veya sevdiği bir sanatçının albümünü almak da onu mutlu edecektir. Evde ailece keyifli zamanlar geçirmek isteyenler DVD veya VCD almayı tercih edebilir. Hem sizin hem de çocuklarınızın ilgisini çekecek pek çok film bulunuyor. Eğer DVD Player'ınız yoksa, bu bayram tatili almak için güzel bir fırsat. Böylece herkese ayrı ayrı hediye alma telaşından da kurtulmuş olabilirsiniz. Çocuğunuz kırtasiye malzemelerine meraklıysa, yeni eğitim dönemi için defter, kalem, okul çantası, boya malzemeleri alabilirsiniz.
Elektronik ürünler hem çocuklar hem de büyükler için hoş bir seçenek. Son zamanlarda dijital fotoğraf makinelerinin her ihtiyaca uygun olanı çıktı. Bunlardan biri hediye almak istediğiniz kişiye hitap edecektir. Müzik dinlemeyi sevenler için discman veya iPod, telefonundan sıkılanlar için yeni bir cep telefonu yerinde bir karar olabilir. Kozmetik ürünleri de bir diğer alternatif. Yüz kremi, parfüm, deodorant günlük kullanımda hem kadınlar, hem erkekler için tercih edilebilir. Bunlardan teker teker alabileceğiniz gibi, büyük mağazalarda paket halinde hazırlanmış olanlarından da seçebilirsiniz. Ev aksesuarları da yine en çok tercih edilen hediyeler arasında. Mantodan kazağa, pantolondan ayakkabıya her türlü giyim eşyası da eşiniz veya diğer sevdikleriniz için satın alabilirsiniz. İndirim sezonunda olsak da, önümüzde daha pek çok soğuk gün olduğunu unutmayın. Kürklü kazaklar, dantelli bluzlar bu kış çok moda. Hemen her renkte istediğiniz modelden bulabilirsiniz. Sivri ve yuvarlak burunlu çizmeler ise gelecek yıl için de iyi bir yatırım olacaktır.

TATİL FIRSATLARI
Günlük koşuşturmalardan sıkıldıysanız bayram tatilini bir fırsat bilip küçük kaçamaklar yapabilirsiniz. Yurt içinde pek çok yer keyifli ve huzur dolu günler vadediyor. Yedigöller ve Kapadokya gibi doğal güzellikleriyle tanınan pek çok bölgeye dinlenmek isteyenler için konaklamalı, zamanı olmayanlar için günübirlik turlar var. Bunların arasında en çok tercih edilenlerin başında Ağva geliyor. Özellikle geçtiğimiz ilkbahar aylarında yeniden keşfedilen Şile'ye bağlı bu şirin sahil kasabası, Cenevizliler'den Venedikliler'e, Osmanlılar'dan günümüze kadar pek çok farklı kültürü barındırmış. Bu kadar çok tercih edilmesinin sebebi ise büyüleyici doğası. Küçük bir yerleşim birimi olan Safranbolu, sahip çıktığı tarihi mirasıyla gittiğiniz zaman, geri dönmekte zorlanacağınız yerler arasında. İstanbul'dan yaklaşık altı saat uzaklıkta olan Safranbolu'da görülmesi gereken yerlerin başında çarşıdaki Safranbolu evleri ve camileri, Hıdırlık Tepesi, Kaymakamlar Evi, Eski Hükümet Konağı, Yemeneciler Arastası, Cinci Hanı ve Hamamı geliyor.

Ece Koçal

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 "İnfaz" yöntemleri aynı
 Kortların yıllanmış şarabı
 Ödül ve sürprizlerle birlikte hüzün de vardı
 Fon rekortmeni
 Sanatçılar İstanbul'da buluşacak
 10 parmağında 15 gizli servis
 Bu gençlere dikkat
 7 Yahudi'nin 58 yıl meçhul kalan katledilme öyküsü
 Otobüs firmalarının kıyasıya rekabeti
 Meşhur 'Beyoğlu Çikolatası' yarım asırlık geleneği bozuyor
 Türkler Bob Dylan'ı yeni keşfetti
 50'den vurmak için yarışacaklar
 Onun yeri dolmuyor
 Tarihten rüşvet manzaraları
 Küratör-ressam kavgasında ikinci raund
 Şanlıurfalı kadınlar kendi kahvelerini açtı
 15 ressam en sevdikleri plakları sunar
 Çocukların odaları büyüklere fark atıyor
 Ruhi Su anısına türkü gecesi
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Bir evden taşınırken arkanızda ne bırakırsınız?
Bana bir...
MEHMET ALTAN
Bursa'da zaman...
Geçenlerde sis Marmara'yı kendi...
ERGUN HİÇYILMAZ
Müziğin son bayramı
1950'ler Türk Sanat Müziği'nde en...
TURGAY NOYAN
Amacımız ne olabilir?
Geçtiğimiz haftasonu Ege Açıkdeniz...
A380 Airbus kumar mı oynuyor?
A380 Airbus kumar mı oynuyor?
Dünyanın en büyük yolcu uçağı A380'nin üretimi tamamlandı. Airbus, 12...
Boeing 747 efsanesi yenileniyor
Boeing 747 efsanesi yenileniyor
Airbus'ın en büyük yolcu uçağı ünvanını A380'le almasına, Boeing...
'Selüloz manyakları'nın haz nesnesi
Uğruna fan kulüpler kurulan, müdavimleri arasında Hemingway ve Van...
62 yıldır yemek yemedi
Hint fakiri Prahlad Jani, 8 yaşından beri aç ve susuz yaşıyor.
Çikolatayı kim sevmez?
Biberlisinden zencefillisine lavantalısından malt viskilisine... Zayıflama...
Londra'da elim kayıp
Öyle sanıyorum, altı yedi yıl oluyor. "Anadolu'nun mantarlar açısından...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.