kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sarıgül adaylığını açıkladı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'nin 29-30 Ocak tarihlerinde yapılacak olağanüstü kurultayında, genel başkanlığına aday olacağını açıkladı.

Sarıgül, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, parti yönetimini eleştirdi ve CHP'de heyecanın kalmadığını savundu.

KURULTAY CHP İÇİN DÖNÜM NOKTASI

CHP kurultayının bir dönüm noktası olduğunu, kurultay ile 56 yıldır tek başına iktidar olamayan CHP için yeni bir dönemin başlayacağını ifade eden Sarıgül, halkın özlemle beklediği sosyal demokrat iktidarının ve CHP iktidarının yolunun kurultay ile açılacağını kaydetti.

'Halkımıza güveniyorum, örgütümüze güveniyorum, delege arkadaşlarımıza güveniyorum' diyen Sarıgül, aylardır Türkiye'yi karış karış dolaştığını, yurttaşları dinlediğini, halkın çözüm beklediğini, CHP'nin iktidar olmasını istediğini kaydetti. Sarıgül, CHP'lilerin, değişim talep ettiğini dile getirerek, çeşitli illerde delege ve partililer ile görüşerek, desteklerini aldığını anlattı.

CHP YÖNETİMİ BAŞARISIZDIR

Başlattıkları halk hareketini kurultaya taşıyacaklarını dile getiren Sarıgül, demokrasilerde gücün, halkın gücü olduğunu, halkın ve örgütün değişim istediğini söyledi. Sarıgül, delegelerin, halkın ve örgütün temsilcileri olduğuna işaret ederek, ''Halk kararını verdi, delegelerimizin de gereğini yapacağına yürekten inanıyorum'' dedi. Sarıgül, bu kurultaydan sadece genel başkan değil, CHP'nin iktidarının çıkacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'CHP yönetimi, şu anda başarısızdır. CHP halkımızdan koparılmıştır. CHP'mizde heyecan kalmamıştır. Türkiye'nin sorunlarına
yönelik bir tek çözüm önerisi, yurttaşlarımıza iki yıldır ulaşmış değildir. Onlar bu ülkeye ve halka değil, koltuklarına sevdalıdırlar. Şimdi, ahlaktan, kimlikten, karakterden bahsediyorlar. Buradan onlara sesleniyorum; partide ne kimlik ne de karakter bıraktınız. Ahlaktan en son söz edecek kişiler sizlersiniz. Partiyi nasıl yönettiğinizi herkes çok iyi biliyor. Bizim CHP ilkelerine bağlılığımızdan şüphe edenlerin, aklından şüphe ederim. Bizim geldiğimiz yer bellidir. Bu ses, 1974 CHP Gençlik Kolları'nın sesidir. Bu mücadele Mustafa Sarıgül'ün kişisel mücadelesi değil, CHP'yi iktidara taşıma mücadelesidir.''

SARIGÜL: BAŞARAMAYAN GİDER, BAŞARAN GELİR.BAŞARAMAYACAĞIM HİÇBİR İŞE GİRMEM

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'nin 29-30 Ocak'ta yapılacak 13. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olduğunu açıklarken, ''Benim anlayışım: 'Başaramayan gider, başaran gelir. Başaramayacağım hiçbir işe girmem, başarısız olduğum yerde asla durmam'' dedi. Sarıgül'ün, eşi Aylin Sarıgül, kendisini destekleyen bazı il başkanları ve milletvekilleri ile CHP Genel Merkezi Parti Meclisi Salonu'nda düzenlediği basın toplantısı, yaşanan arbede nedeniyle gecikmeli başladı.

Salondaki partililerin dışarı çıkarılmasından sonra basın toplantısına başlayan Sarıgül, gazetecilerden özür diledi. Salonda yaşananların, bir art niyetten kaynaklanmadığını, halkın coşkusu nedeniyle izdiham yaşandığını belirten Sarıgül, 'CHP yıllardır bu canlılığı yaşamadığı için bunlar oldu'' dedi.

CHP yönetimin başarısız olduğunu ifade eden Sarıgül, kurultayda başarısız bir yönetici ile başarılı bir yöneticinin oylanacağını, partiyi iktidar yapamayan genel başkan ve ekibinin gideceğini savundu. Sarıgül, tek dileğinin CHP'yi iktidar yapmak olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Tarihte dönüm noktaları vardır, bu kurultay bir dönüm noktasıdır. Delegelerimiz tarihsel sorumluluk ile karşı karşıyadır.
İnanıyorum ki, halkın sesine kulak verecek ve gereğini yapacaklardır. Bu kurultaydan sadece genel başkan değil, çağdaş ve demokratik Türkiye'nin başbakanı çıkacaktır. Bu kurultaydan Türkiye sosyal demokratlarının iktidarı çıkacaktır. Artık zamanı geldi, uyuyan dev uyanacaktır. '

Sarıgül, Kurultay'dan sonra parti tüzüğünü demokratik hale getireceklerini, parti üyeliğini güvence altına alacaklarını, adayları ön seçimle belirleyeceklerini anlatarak, Erdal İnönü, Hikmet Çetin, Aydın Güven Gürkan, Murat Karayalçın ve Altan Öymen'in de aralarında bulunduğu sosyal demokratların birikimlerinden yararlanacaklarını, gölge kabine kuracağını söyledi.

CHP'yi iktidara taşıyamayan hiçbir sonucun başarılı olmadığını ifade eden Sarıgül, ''Benim anlayışım: Başaramayan gider, başaran gelir. Başaramayacağım hiçbir işe girmem, başarısız olduğum yerde asla durmam. Bu düşüncelerle genel başkanlığa adayım'' dedi.

Sarıgül, basın toplantısının sonunda, kurultay salonunda her şeyi rahatlıkla konuşamayabileceklerini belirterek, Genel Başkan Deniz Baykal'a, bugün ya da yarın tercih edeceği bir televizyon kanalında, karşılıklı tartışma çağrısında bulundu. Sarıgül, Baykal'ın kendisine yönelik bazı iddialarda bulunduğunu ve kamuoyunun huzurunda hesaplaşmak istediğini belirtti.

Sarıgül, açıklamasının ardından, sorulara, seçim bürosunda yanıt vereceğini belirterek, gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.

PANKARTLI, SLOGANLI DESTEK

Sarıgül, CHP Genel Merkezi'nden ayrılırken, aracına binmeden önce kısa bir konuşma yaptı. Misafirperverliklerinden dolayı CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve parti yöneticilerine teşekkür eden Sarıgül, kurultayın demokratik bir ortamda yapılmasını arzu ettiğini söyledi. Sarıgül, Baykal'a da başarılar diledi.

Sarıgül'ün basın toplantısından birkaç saat önce genel merkez önünde toplanan bir grup partili, pankartlar ve sloganlarla Sarıgül'e desteklerini belirttiler. Sarıgül'ü destekleyenlerin önemli bir bölümünün boyunlarındaki sarı atkılar dikkat çekti.

''Olmuyor, olmuyor, Baykal senle olmuyor'', 'Halkçı Sarıgül', 'Sarıgül başbakan', 'Kıskananlar çatlasın' sloganları ile Sarıgül'ü bekleyen partililer, üzerinde Atatürk ve Sarıgül'ün portrelerinin yer aldığı, ''Sarı Zeybek'in bıraktığı emaneti, Sarıgül iktidara taşıyacak'', ''Bu Deniz maya tutmaz'' pankartları taşıdılar.

Genel Merkez önünde bekleyen propaganda minibüsünden ise Gülben Ergen'in söylediği, ''Kandıramazsın beni'' şarkısı çalındı. Sarıgül'ün basın toplantısı sırasında salonda yaşanan arbede sırasında basın mensupların oturduğu masa kırıldı.

Bu arada, bir basın mensubu da cüzdanının kaybolduğunu ifade etti. Sarıgül, İran Caddesindeki bürosunda da, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aslan'ın görevden alınmasıyla ilgili bir soruyu, ''Devlet memurluğuyla ilgili rutin bir işlem, ancak Kurultay'a iki gün kala bu işlerin yapılmasını parti kamuoyu takdir edecektir. Tayyip Erdoğan ile iç içe olduğumuz söyleniyordu, sanırım bu işlemden sonra kimin kiminle iç içe olduğu daha iyi anlaşılacaktır'' diye cevaplandırdı.
Sarıgül, bir başka soru üzerine de Kurultay'da gerginlik yaşanmaması için elinden geleni yapacağını ve konuşmasını Genel Başkan Baykal'ın konuşma üslubuna göre şekillendireceğini ifade ederek, ''ben elimdeki tüm bilgi ve belgeleri tarihleriyle partimin tarafsız, güvenilir kişilerine teslim edeceğim. Bunlar hala partide yeralıyorsa bu pisliklerin temizlenmesi gerekir'' dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Baykal: Örgüt tamam
 Ağar: MGK'da mutabakat olmuş
 Muhalefet tek adaya inemedi
 Ve Derviş resmen açıkladı: Oyum Livaneli'ye
 Sarıgül'ün yardımcısı görevden alındı
 Baykam yargıya gitti
 Delege 1253 konuk 1200
 Geçen kurultayda 110 sahte oy iddiası
MAHMUT ÖVÜR
CHP Kurultayı sürprizlere gebe
CHP'de kurultay sürecinin...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Başbuğ'un yolsuzluk vurgusu
Genelkurmay İkinci Başkanı...
YAVUZ DONAT
Radyonun kafasına kim vurdu?
Kurultay nasıl geçerse...
Kıskançlık kriziyle ne yaptığımı bilemedim
Sevgilisinin patronunu öldüren Mustafa Baran, o anı Savaş Ay'...
Kahraman baba
Evdeki yangında iki çocuğunu pencereden sarkıtarak kurtarmayı başaran...
Askerin gündemi Kerkük
Askerin gündemi Kerkük
Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Başbuğ, Kerkük'e yoğun Kürt göçü...
'Genç subaylar yoksulluk sınırında'
'Genç subaylar yoksulluk sınırında'
Genç personelin kredi kartıyla yaptığı harcamalar izlemeye alındı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu