kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çakıcı Fransa'dan karar bekliyor
Çakıcı Fransa'dan karar bekliyor

Türkbank davasına fesat karıştırmakla yargılanan Alaattin Çakıcı, Fransa Danıştayı'nın kararı gelene kadar konuşmayacağını açıkladı..

Avusturya'da yakalandıktan sonra Türkiye'ye iade edilen Alaattin Çakıcı'nın, ''cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak'' ve ''Türkbank ihalesine fesat karıştırmak'' suçlarından yargılanmasına devam edildi. İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden getirilen Alaattin Çakıcı katıldı.

Duruşmada söz alan Çakıcı'nın avukatı Muammer Demirtaş, Avusturya'nın iade kararı mahkemeye ulaşmadan müvekkilinin sorgusunun
yapılmamasını istediklerini bildirdi. Avukat Mustafa Avlağı da, mahkemeyi bağlayacak olan kararın Fransa Danıştayı'nın iadenin genişletilmesi konusunda vereceği karar olduğunu savunarak, yargılamanın sürdürülmesi için bu kararın beklenmesi
gerektiğini söyledi. ''Bir diyeceği olup olmadığı'' sorulan Alaattin Çakıcı, ''Bu davaya ilişkin savunma vermeyeceğini, ancak 8-10 dakika konuşmak istediğini'' kaydetti.

''Tahliye edilmesinin ardından yurtdışına çıkması konusunda devletin yardım etmesi gerekirken yurtdışına çıkışına yasak
konulduğunu, buna rağmen pasaport için başvurup 17 ay sabırla beklediğini'' söyleyen Çakıcı, istese bu süre içinde kaçabileceğini ifade etti.

ÇAKICI'NIN KAÇIŞI

Antalya'da bulunduğu sırada tekne sahibi bir arkadaşının ''mavi tur'' düzenlediğini ve teknenin Rodos Adası'na gittiğini belirten Çakıcı, bindiği bu tekneden Kekova'da inmeyi planladığını anlattı.

Çakıcı, ''Seyahat sırasında yemek filan yendi. Alkol de alınca dinlenmek için kamarama çekildim. Benim Kekova'da ineceğimi bir tek tekne sahibi biliyordu. Diğer yolcular beni tanımaz. Tekne sahibi de uyuya kalmış. Tekne uluslararası sulara çıkmış. Sonra ben yaptığım telefon görüşmelerinden, Türkiye'de televizyonların benim kaçtığıma dair flaş haber verdiğini öğrendim. Öyle olunca dönemedim'' diye konuştu.

Avusturya'da kendisine ''Seni Türkiye'ye iade edeceğiz. Artık orada işkence yok. Solcu da değilsin'' dendiğini, buna benzer şeyleri Fransa'da da duyduğunu anlatan Çakıcı, ''Bu ülkede özgürlük savaşı veriyorum diyenler dışarıda Türkiye'yi idam sehpasına çıkarıyorlar. Ben bunu hiçbir zaman yapmadım. Ama yapmadığım için kahraman da değilim'' dedi.

''Adil yargılamam için babamın, amcamın Cumhurbaşkanı, Başbakan mı olması lazım?'' diyen Çakıcı, adalet mekanizmalarının her suçluya aynı mesafede olması gerektiğini söyledi.

Çakıcı, ''Merhamet ve adaletin olmadığı yerde insanlar adalet dilencisi olmamalıdır. Bu benim karakterime sığmaz'' diye konuştu. Çakıcı, birinci dereceden akrabalarının mal varlığına tedbir konulmasını da eleştirdi. Çakıcı, ''Eğer Alaattin Çakıcı problem çıkarıyorsa devlet sinek gibi ezer. Bizim ölmemiz gerekiyorsa öldürülmeliyiz. Herkesin canı tatlıdır. Ölümden korkan, Allah'a inanmayan insandır'' şeklinde konuştu.

Fransa'da bulunduğu süre içinde bir hücrede tecrit edildiğini, her gün soyulduğunu ve ilaçlarına bir şeyler karıştırıldığını öne süren Çakıcı, ''Türkiye'ye morali sıfır olarak döndüğünü'' anlattı.

Türkiye'de son birkaç yılda bir çok değişiklik olduğunu, sessiz devrimler yaşandığını, Türkiye'nin AB'ye girmesinden yana olduğunu söyleyen Çakıcı, ''Devletin üniter yapısı, milletin ulusal birliği Anayasa'dan çıkarılmadığı takdirde Türk insanının ideali Avrupa Birliği olmalıdır. Türkiye Avrupa Birliği ile birleşmelidir'' dedi.

''Su kadar duru, süt kadar beyaz değilim. Türkiye'de suç işledim''diyen Çakıcı, ''Fransız Danıştayı'nın kararının mahkemeye ulaşmasına kadar suçlamaya ilişkin susma hakkını kullanacağını'' söyledi. Çakıcı, konuşmasına izin verdiği için Mahkeme Heyeti Başkanı Ertuğrul Kubilay'a teşekkür etti. Alaattin Çakıcı'nın tutukluluk halinin devamına karar veren Mahkeme Heyeti, duruşmayı erteledi. Çakıcı'nın duruşma salonuna getirilmesi sırasında adliye binası içinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, ''işadamı Korkmaz Yiğit'in, Türkbank ihalesinin lehine sonuçlanması için ihaleye giren kişi ve şirketler ile irtibata geçtiği, bunun yanında ihaleyle ilgilenen Alaattin Çakıcı ile işbirliği yaptığı'' anlatılıyor.

''Alaattin Çakıcı'nın ihaleye girmek isteyen kişileri silahlı teşekkülün korkutucu tehdit gücünü kullanarak ihaleden çekilmeye zorladığı'' ifade edilen iddianamede, Çakıcı'nın ''cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak'' ve ''ihaleye fesat karıştırmak'' suçlarından 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. "

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Hakkari'de 'yazlık çadır' isyanı
 İstanbul haftasonu da yağışlı
 Çanakkale'de hortum:2 yaralı
 '!F İstanbul' Festivali başlıyor
 Kıskançlık kriziyle ne yaptığımı bilemedim
 Kahraman baba
 Çocuk köyünde utandıran iddia
 Organize suç örgütünün polis ayağı çökertildi
 Tansiyonda ekmeğin tuzu var
 Öğrenci aşkı için iki eğitimciyi dövdürdü
 Hayranıyla mahkemelik oldu
 Yıkım Taarruzu!
 Yelken kulübü yerle bir oldu
 Alo SABAH İstanbul
 İyi ki doğdun
 Başımız Sağolsun
 Şans Topu
 Ünlü mimarı soydular
REHA MUHTAR
Medya rüzgârları, CHP ve ben..
Gazetenin kapısından...
MEHMET BARLAS
CHP iktidara alternatif olabilir mi?
Siyasi partilerin,...
SAVAŞ AY
Bahçeşehir cinayeti üzerine çeşitli yorumlar
Haberde...
REFİK DURBAŞ
Dekan atamalarında yanlışlık
Marmara Üniversitesi...
HINCAL ULUÇ
100 yılın en kötü Galatasaray'ı..
Galatasaray 100 yıllık...
EMRE AKÖZ
Aziz Nesin'e bugün kim güler?
Bir zamanlar, yani...
Galatasaray hat-trick yaptı
Galatasaray hat-trick yaptı
"Parası yok, transfer yapamaz" denilen Cimbom, başkan Özhan...
Del bitti
Del bitti
Beşiktaş yönetimi teknik direktörü Del Bosque ile yollarını ayırdı.
Baykal: Örgüt tamam
Kurultay için iddialı konuşan Baykal, "Örgüt tamam, bölgeler çok iyi,...
Ağar: MGK'da mutabakat olmuş
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Kara Kuvvetleri Komutanı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu