kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Susmak çok zormuş
Susmak çok zormuş

"Gönül Yarası" filminde hiç konuşmayan Melek'i canlandıran 8 yaşındaki Ece Naz Kızıltan, çekimler başlarken diğer oyuncu kızamık geçirince kadroya girmiş.

Filmde rol alacak küçük kız kızamık olunca prodüksiyon ekibi son dakikada en uygun oyuncuyu aramaya başlamış. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin tiyatro bölümünün kursuna katılan çocuklar arasından birkaç tanesi ön görüşmeye davet edilmiş. İşte o çocuklardan biri, daha ilk gün "Bu çocuk filmdeki Melek için en uygun oyuncu" dedirtmiş kendisi için... Yavuz Turgul'un uzun bir aradan sonra Şener Şen'le gerçekleştirdikleri ve popüler kültürü çok iyi yansıttığı için sinema eleştirmenlerince övgüyle söz edilen "Gönül Yarası" filminde rol alan 8 yaşındaki Ece Naz Kızıltan'ın sinemayla tanışması böyle başlamış. Çekimler tamamlandıktan sonra Yavuz Turgul'un "O bir mucize çocuk. Eğer o olmasaydı işimiz çok daha uzun sürerdi" dediği Ece Naz, filmde yaşadığı travmaların etkisiyle hiç konuşmayan ve olayları sadece gözlemleyen Melek'i canlandırıyor. Gerçek hayatta evin bıcır bıcır konuşkan kızı Ece Naz'ın rol gereği ağzını açmaması hiç de kolay olmamış. "Melek beni çok etkiledi" diyor Ece Naz, "O dünyanın içinde dönüp dolanması, ama bunu fark edip gözleriyle tepki vermesi çok etkileyici geldi bana. Gözler de pek çok şeyi anlatıyor, ama bence gözlerle oynamak çok zormuş. Duygularını gözlerinle anlatmak da... Bunu sürekli yaşayan çocuklar da var. Kendimi onların yerine koyup öyle oynadım.'' İlkokul 3. sınıf öğrencisi Ece Naz Kızıltan, anne ve babasının folklor aşkı nedeniyle adım atar atmaz folklor de oynamaya başlamış. Hatta büyüklerin katıldığı folklor yarışmalarında konuk olarak katılıp figürleriyle herkesi şaşırtmış. Ece Naz'daki bu yeteneği gören ailesi de okul eğitiminin yanı sıra sanat eğitimini de birlikte götürmesi için onu iki yıl önce Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin tiyatro kursuna göndermeye başlamış; "Önce annemler tavsiye etti. 'Kızım ayna karşısında yapacağına git, eğitimini al' dediler. Ben de 'çok iyi olur' dedim ve cumartesi, pazar tiyatro kurslarına gitmeye başladım. Başlar başlamaz da çok sevdim.'' Şarkı söylemeyi, dans etmeyi ve tiyatroyu çok seven Ece Naz, "Gönül Yarası"nın çekimleri sırasında ünlü oyuncularla da sıcak ilişkiler kurmayı başarmış. Sette katı kuralları, disiplini ve bir tek kare için saatlerce ter döktürtmesiyle tanınan Yavuz Turgul'un en sevdiği oyuncularından biri olmuş; "Şener ağbi 'Yavuz'u bir tek o çözdü' diyormuş. Çok dikkatli bir yönetmen... Bana çok fazla sert davranmıyordu. Bir kere söylediğinde yapıyordum, bir daha söylemesine gerek kalmıyordu. Genelde diğer oyuncularla bir sahneyi beğenmediği zaman uyarıyordu, bir daha çekiyordu.'' Ece Naz filmde en çok kaçırılma sahnesinde zorlanmış; "Tren istasyonunda babam rolündeki Timuçin ağbinin beni kaçırma sahnesinde çok korktum. Timuçin ağbi koştururken ben de kucağından gittikçe düşüyordum.''

SET ARASI ÇEKİRDEK
Ece Naz akşamları ayna karşısında çalışıp hafta içinde annesinin hafta sonunda da babasının gözetiminde sete gitmiş; "Sette önce bir nefes alıyordum sonra 'Ece Naz senin sahnen geldi' diyorlardı, koşuyordum. Sonra yerime geliyordum, çekirdek yemeğe başlıyordum. Sonra tekrar bırakıp sete koşuyordum. Her an hazırdım." Ece Naz, televizyondan tanıdığı ünlü oyuncularla aynı sette buluşacağını öğrenince "Acaba nereden tanıyorum onları" diye düşünmüş; "İlk Şener Şen'in adını duyunca 'Ben bir yerden hatırlıyorum' dedim. Annem de 'Hababam Sınıfı'nı izliyoruz ya oradaki beden eğitimi öğretmeni Şener Şen', der demek hatırladım, ama birlikte oynayacağımız için çok şaşırdım. Meltem Cumbul'u zaten tanıyordum. Onunla çok fazla sahnem olduğu için çok zaman geçiriyorduk. İkimizin çekimlerinde çok eğleniyorduk.'' Anne ve babası bir aile dramını anlatan filmden etkilenecek diye kaygılanmışlar ama Ece Naz, rolünü içinde uzun süre yaşatmamış; "Bu bir rol sadece" diyor ve "Melek'i sadece içimden yansıtmaya çalıştım."

Figen Yanık

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Camiden bir yıldız yükseldi
 Türkler bu diziyi konuşacak
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Anadolu'nun kar küresi Kars!..
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Çocuklara özel aktiviteler
 Çengelköy'de balık keyfi
 İsteyen herkes beş dakikalığına şarkıcı
 Eviniz gibi rahat edeceksiniz
 Siz hiç argonot tanıyor musunuz?
 Sevmediğim bir şeyle ilgili şaka yapmam
 İstanbul'un simgesi Şiir Cumhuriyeti!..
 Yalnızlar ve mutlular
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Bu indirimlerle çifte bayram yaşayın
 Tipo'nun başı kilolarıyla dertte
 Bu hafta bol aksiyonlu filmler var
 Hollywood yıldızlarının saati
 Kırlangıcın değerini bilmek
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Hangi kıyafette rahatsanız o doğrudur,...
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Sevap için yaşatmalı
Her Kurban Bayramı kendimi...
Açık büfe bayram sofrası
"Kim Korkar Yemekli Misafirden" kitabıyla dikkat çeken yemek yazarı Sunay...
İlaç niyetine bir kadeh şarap
Az miktarda içilen alkolün kalp üzerinde olumlu etkileri var. Günde iki üç...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.