Künefe
Tel kadayıfı elinizle ufalayarak kırın. Eritilmiş tereyağını ekleyip, iyice karıştırın. 2 parçaya bölün. Parçalardan birini yağlanmış 40 cm. çapındaki tepsiye her yeri aynı kalınlıkta olacak şekilde elinizle yayın. Üzerine suyunu iyice sıktığınız peyniri ufalayıp üzerine kalan kadayıfları yayarak örtün. Ağır ateşte tepsiyi çevirerek önce bir tarafını, daha sonra çevirerek aynı şekilde diğer tarafını pişirin. Sıcak künefenin üzerine ılık şerbet döküp, servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 300 gram tel kadayıf * 300 gram mayalı taze peynir (tuzsuz) * 100 gram tereyağı (tepsiyi yağlamak için ayırın) Şerbeti için: * 1,5 su bardağı tozşeker * 2 su bardağı su
|