kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Del Bosque
Üç büyükler ikinci yarıya hazır mı?


Süper Lig'de ikinci yarı haftasonu başlıyor. G.Saray ve Beşiktaş teknik direktör kriziyle boğuşurken Fener 'duruma hâkim'.

Kupa maçları dün bitti. İkinci yarı cuma günü başlıyor. Ama 3 Büyükler'den özellikle ikisi çok sıkıntılı giriyor 2. Yarıya. Dün saat 14.00'te başlayıp akşamın geç saatlerine kadar süren Yönetim Kurulu toplantısı vardı Galatasaray'da. Teknik Direktör Hagi de saat 20.30'da davet edildi toplantıya. Saat 24.00'e kadar sürdü. Ve Hagi teknik direktör olarak kaldı. Başkan, Hagi'den yanlış anlamalara yol açacak tutumlardan kaçınmasını istedi. Kulüpte Ergun Gürsoy ile Hagi arasındaki sorun çok büyük.. Önceki gece, Ergun Gürsoy'la beraberdim. Yıllardır Ergun Gürsoy'u tanırım. Uzaktan akrabalığımız var. Ben hayatımda bu kadar moralsiz bir Ergun Gürsoy görmedim. Etraftakilere açıkça söylemedi. Ama biliyorum ki teknik direktör Hagi ile araları çok kötü. Hagi, son Bursa maçında seyircinin Petre'ye tepkisinin kesinlikle yönetimden bazılarının manipülasyonuyla olduğu kanısında.. Bunu dünkü basın toplantısında açık açık söyledi.

GERGİN GÜNLER
Kastettiği yöneticiler, Galatasaray'da tribüne yakın olan iki yönetici.. İkinci Başkan Ergun Gürsoy ile Futbol Şubesi sorumlusu Fatih Gökşen. Seyircinin, Petre'yi yuhalaması, üstüne üstlük "I love you Ümit Karan" ve "I love you Saidou" diye bağırması, Hagi'nin, kendi deyimiyle 'bardağı taşırdı.' Bunları iki yöneticinin organize ettiğini düşünüyor. Ergun Gürsoy ise önceki gece, sinirden diline hakim olamayacak durumdaydı. Yine de bir şey söylememeye dikkat etti. Ama şu lafı çok düşündürücüydü: "Tezahüratı yöneticilerin organize ettiğini söyleyenler ve buna inananlar var. Bizim içimizde de var böyleleri. Bunlar aptal. Hiç böyle şey olur mu?.." Başkan Özhan Canaydın tam anlamıyla iki arada bir derede kalmış durumda. Hagi şu ana kadar başarılı. Ama, futboldan sorumlu iki yöneticiye söylediği sözler, bir teknikGheorge Hagidirektörün söyleyeceklerini aşmış durumda. Üstelik Hagi'nin ettiği bir laf var ki bizzat Özhan Canaydın'ı hedef alıyor. Hagi dün dedi ki, "Galatasaray'da bazı yöneticiler, artık bu takımda Romen futbolcu istemediklerini söylediler. Unutuyorlar ki ben de bir Romenim..." Hagi'nin 'Romen istemiyoruz' dediğini kastettiği kişi bizzat Başkan Özhan Canaydın. Dün gece geç saatlere kadar iki taraf da ipleri iyice gerdi. Galatasaraylılar son olayların Fenerbahçe'yi mücadeleye gerek kalmadan şampiyon yapacağını söylüyorlar. Lig gitti. UEFA gitti. Kupa gitti. Bir tek kişi gitmedi. O da Del Bosque. Galatasaray'da teknik direktör ve yönetim krizi var ama, en azından takım ligde ikinci, kupada yoluna devam ediyor.

TAZMİNAT İSTİYOR
Ama Beşiktaş öyle değil. Kupaya da havlu atıldıktan sonra, dünkü yönetim kurulu toplantısı bugüne alındı. Ne karar alacaklar belli değil. Doğrusu karar alma opsiyonları da fazla kalmadı. Del Bosque parasının peşinde. "2 milyon dolardan 2 yıllık sözleşme yaptım" diyor ve kulübün onu kovmasını istiyor. Çünkü o zaman 3 milyon dolar daha alabilecek. En azından pazarlık edip, bu yılın parasını çıkaracak. 3 yabancısının da paralarını garantiye alacak. Adam böyle düşündüğünden, her maçın sonunda hiçbir şey olmamış gibi 90 dakikanın analizini yapıyor. Alay eder gibi. Yönetim, Del Bosque ile ilgili kararı ilk devrenin sonunda vermeliydi. O zaman, ikinci devreye taze kanla yeni bir hoca takımı hazırlar, hem kupada ve ligde gider hem de daha önemlisi gelecek yılın genç takımının temellerini atardı. Ama, bunlar söylendiğinde, anlamsız bir şekilde Del Bosgue'nin arkasında duruldu ve tren kaçtı. Şimdi Ziya Doğan, Gençlerbirliği ile anlaştı. DolayısıylaV. Hooijdonkonu alma şansı kalmadı. Samet Aybaba için, Başkan'ın, "Onu istemiyorum" diye sözleri var.

YÖNETİM GEÇ KALDI
Bu kadar zamandır "arkasındayız" dedikleri Del Bosque'yi gönderme kararını kolay alamayacaklar. Durum tam anlamıyla kördüğüm.. Bir yönetim, alınması gerektiği zaman karar alır. Durum idare edilmeye çalışılarak kulüp yönetilmez. Maalesef, bu saaten sonra herkesin inanacağı ve gençlere yatırım yapacak yeni bir hocayı hemen getirip, takımda da gerekli temizliği yapmazlarsa, ortada bir şey kalmayacak. 20 milyonluk camianın bütün umutlarını 4 ayda bir adam bitirdi. O adamı gönderemeyen yönetim de şimdi camiayla karşı karşıya kaldı. Galatasaray ve Beşiktaş'a göre 3 büyükler içinde ikinci yarıya en iyi başlayacak olan kulüp Fehnerbahçe. Bir kere takım takır takır futbol oynuyor. Ligde Galatasaray'ın 4 puan önünde.. 3 derbinin 3'ünü de ikinci yarıda kendi evinde oynayacak. UEFA Kupası'nda, önümüzdeki iki turda karşısına çıkacak iki İspanyol takımını eleyerek çeyrek finale kalması çok mümkün. Fenerbahçe rahat..

FENER RAHAT DURUMDA
Bu rahatlığın içinde tek sorunu Anelka ve Van Hooijdonk.. Van Hooijdonk'un yıllık 2.5 milyon Euro'luk bedeli var. Fenerbahçe bu paranın yaklaşık 1.5 milyon Euro'luk kısmını, Van Hooijdonk'a ödemek istemiyor. Çünkü almayı düşündüğü forvet Anelka.. Anelka'nın alınması durumunda Van Hooijdonk'un oynama şansı yok. Hollandalı'ya "kulüp bul" dediler. Haklı olarak oralı olmadı. Çünkü bu saatten sonra, bu paraya kulüp bulması mümkün değil. "Hollanda'da tedavi görüyorum" dedi. Daum da bunu doğruladı. Ama o vatandaşı Riijkard'ın maçını izlemeye gitti. Fenerbahçe'nin başarısında, yabancı oyuncuların hepsinin Brezilyalı, yani aynı ülkeden olmasının etkisi çok büyük.. Ancak sonuçta Fener'deki sıkıntı bir şekilde çözülecektir.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Britney'e İbranice dövme
 Hakkari'de deprem: 2 ölü 22 yaralı
 Oscar adayları açıklandı
 Doğu'da Sibirya soğukları
 Bizi zorla götürüyorlardı
 Petrol istasyonunu gözetlemiş
 Kapkaççılara geçit yok
 Ünlülerin hırsız kâbusu
 Bir günde beş gasp
 Cinayeti cep telefonu aydınlattı
 Elektrik insanı hasta ediyor
 'Londra'yı paylaşamadılar
 Günde 100 mesaj elini kilitledi!
 Örnek ceza!
 Kar yolları kesti Doğu mahsur kaldı
 Bayram zehir oldu
 Alo SABAH İstanbul
REHA MUHTAR
Bir erkek ve 2 kadın..
Dünya şampiyonuydu... Kazıttığı...
MANSUR FORUTAN
İsteyince olsaydı, şimdi astronottum!
Tüyen boğayı...
MEHMET BARLAS
Muhalefet görevi de iktidara kaptırılır mı?
Türkiye'de...
ALİ KIRCA
Şimdi Hagi zamanı!..
Aslında, yukarıdaki başlığı,...
SAVAŞ AY
Ne olur bitirin artık!..
Meslek ağabeylerimiz ne güzel...
REFİK DURBAŞ
Yeni yıldan beklentiler...
2004'ü iyi geçirdiniz mi?...
HINCAL ULUÇ
Adam ezmenin serbest olduğu ülke..
Bu ülkede yasa...
EMRE AKÖZ
Hiçbir şey değişmemiş!
Tatilden döndüm. Gazetelere...
Avantaj Hagi'de
Avantaj Hagi'de
Hagi, Başkan'ın vetosuna rağmen basın toplantısı yaptı... Yönetimi,...
Favori Ze Roberto
Favori Ze Roberto
G.Saray, B.Münih'te oynayan Brezilyalı'yı listenin başına koydu...
CHP'de gergin randevu
Perşembe günü genel merkezde basın toplantısıyla adaylığını...
Sarıgül: Baykal Atatürk'e de mazeret bulur
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve eşi Aylin Sarıgül...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu