kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Ozyilmazel @ SABAH
 
Zaga'nın kamera arkası
Ayşe'nin Sorusu
Çok pardon!

Zaga'nın kamera arkası

Geçen cumartesi Haşmet (Babaoğlu) "Zaga'ya konuk gidiyorum" deyince, takılmadan olmazdı peşine. Hem müziklerine bayıldığım Manga, 'Şans Kapıyı Kırınca' ekibi; Ferhan Şensoy, Asuman Dabak, Rasim Öztekin de varmış. Her şey bir yana, yıllar yılı cumartesi gecelerini evde geçirme sebebim, bizim neslin ciğeri, ekran karizmasını tek geçtiğim Okan Bayülgen orada yani... Peki n'oluyor bu Zaga'nın kamera arkasında? Okan Bayülgen nasıl biri? Seyirci neler etti? Kim bekle bekle programa çıkamadan evine gitti?

EKİP ÇOK RENKLİ
Saat 11 civarı Haşmet'le stüdyoya gittik. Stüdyo kapısında seyirciler yemekhane kuyruğu misali dizilmiş. "Kadınlar ön tarafa" talimatıyla bir kol boyu mesafe bırakarak yürümekteler. Gazanız mübarek olsun arkadaşlar. Bir kere Zaga ekibi pek renkli. Kulaklarda telsiz, bol miktarda güzel ve her daim gülümseyen kızlar koşuşturmaktalar. Uzun saçlı esmer olanı bizi makyaj odasına aldı. Haşmet utanıyor mu, sıkılıyor mu anlamadım geçti kenarda bir sandalyeye kıvrıldı. Önce Cine5' de programa başlayan Ceyhun Yılmaz ardından Rasim Öztekin belirdi. Rasim Abi, cuma günkü 'Yıldızların Altında' yazımdaki 'Sezonun jokeri Rasim Öztekin' tanımlamama bayılmış. "Merhaba ben Joker Rasim" çekti. Bu arada makyaj odası tıklım tıklım. Bir dolu fıstık kız, yarısı ekipten yarısı ınının ını, birilerinin arkadaşı. Kahveler, enerji içecekleri hüpletilip sigara tüttürülüyor.

OKAN KONTROLLÜ
O sırada Okan geldi. Sonunda yani. Yine simsiyah, yine "Offf Allahım bu dünyaya niye geldim"
ifadesiyle. Okan çok ciddi ve çok kontrollü. Konuklarla hoşbeş ediyor, kulaklığından rejiyle bağlantı kuruyor, "Ferhan Şensoy nerede kaldı arkadaşlar?" derdine düşüyor, bir yandan akışı gözden geçiriyor... Ama hep bir kontrol hakim. Zaten program boyunca seyirciyi öyle hoş tuttu ki, kolay iş değildi hani. Saat üçlere kadar milleti oralarda dikmek. Konuklar desen yardım konseri hesabı yok yok. 'Şans Kapıyı Kırınca'nın müziğini seslendiren Sertab Erener de tek şarkılık çıkacak. Ama ne şarkı, duyunca tüyler diken diken. Buena Vista Social Club'ı bilenler, bilir. Omara Portuondo'nun 'Dos Gardenias'ını söylemiş Sertab. Neyse konuyu dağıtmayalım. Bekle bekle program saati gelmez. Programın saati gelse, konuklara kolay kolay sıra gelmez. Herkes stüdyonun arkasındaki 'Sabah Sabah Seda Sayan' stüdyosuna dizildi. Bu sizin ekrandan izlediğiniz stüdyolar öyle salon salomanje değil. Hepsi dip dibe, hepsi gördüğünüzün yarısı kadar büyük.

MONİTÖRDEN İZLEDİK
Ferhan Şensoy'un katıldığı ilk şov programı. Okan Bayülgen acayip saygı duyuyor Şensoy'a ve en iyi şekilde ağırlamak istiyor. Eh diğer konuklar da Ferhan Şensoy'dan geri kalmayınca siz düşünün adamdaki stresi. Zaten "O kadar kontrollüyüm ki, program bitse bile pazar öğleden sonraya kadar uyuyamıyorum gerginlikten" dedi. Bu arada biz Seda Sayan stüdyosunda, monitörden izlemekteyiz. Sertab Erener'in siyah eteği ve dizi dizi gümüş bilezikleri çok tatlı. Manga çocuklar fevkalade heyecanlı, Haşmet kendini diyet kolaya vurdu. Siyah pantolon ceketli Ceyhun herkesle laflıyor. Okan'ın yabancı kız arkadaşı patates kızartması, sosisli yiyor... Derken başlangıçtan bir saat kadar sonra tüm konuklar yayındaydı. Ceyhun hariç. Ceyhun'un Cine5' deki programına cuma gecesi Okan konukmuş. "Sen de Zaga'ya gel, beş dakika programını konuşuruz çıkarsın" demiş. Ama hangi beş dakikada... Ben "Bayram özel diye mi böyle kalabalık Sertab'ı, Ferhan Şensoy'u, Mangası, Rasim Öztekin'i falan" diye sordum. Ceyhun, "Valla ben bu kadar isimle bir ay program yaparım" dedi. Reklam aralarında seyirciler ayaklanıyorlar. Eh o kadar saat o sıralarda oturmak zor. Kapıya yönelip gitmek istiyor bir kısmı. İşte orada ekipteki kızların performansını ayakta alkışlıyorum. Öyle tatlı, kibar ve esprililer ki, kurtarmayacakları durum yok.

CEYHUN ÇIKAMADI
Bir reklam arası, iki reklam arası, VTR'ler Sertab'dan Manga'dan şarkılar... Ceyhun hala yanımda. Elinde Ferhan Şensoy'a götüreceği kahve bekliyor. Tabii kahve soğuduğundan beş kere değiştirildi. Son reklam arkası yayına girecekti, ne olduysa saatlerce bekleyen Ceyhun, Zaga'da boy gösteremedi. Saat üçü on geçe, kuliste tüm konuklar sucuk gibi terlemiş. Okan Bayülgen ve ekibi 'ohh' çekmiş. Ben Zaga'yı yerinde görmüş ve başım göğe ermiş. Sizler ekran başında nefis bir program izlemiştiniz... Demek ki neymiş? Seyircilik ve konukluk sabır istermiş. Okan Bayülgen işine acayip hakimmiş. Veee Okan'ı 'zagalasak da mı saklasak' diyenler halt etmiş.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yıldızların Altında   / 21-01-2005
 Kadın ovulmak ister...   / 19-01-2005
 Bu bayram ulaşım bedava ohhh ne âlâ ne âlâ...   / 17-01-2005
 Dizide kolay hayatta nanay   / 16-01-2005
 Ucuzluk bitti dersem çık!   / 14-01-2005
 Kızların kardeşliği adına   / 12-01-2005
 Efelerin efesi   / 10-01-2005
 Tuğçe; ex-aşkına neler ettin?   / 09-01-2005
 Jennifer yüz verse, mutlu evliliği görürdük...   / 07-01-2005
 Görgüsüzlük çağı   / 05-01-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Zaga'nın kamera arkası
Geçen cumartesi Haşmet...
HAKAN & UTKU
Tsunami bizde olsa...
Eee burası Türkiye, bizdeki ilk...
AYŞE TÜTER
Pekmezli dürümcük
Pekmez, tereyağı ve şekeri, tereyağı...
Tatilde derse zorlamak yerine kötü karnenin sebebini bulun
Tatilde derse zorlamak yerine kötü karnenin sebebini bulun
Uzmanlar sömestr tatilinin ders çalışma değil, dinlenme ve aile ile...
Gebelik reflüsünün tedavi edilmesi şart
Gebelik reflüsünün tedavi edilmesi şart
Uzmanlar hamile kadınların yüzde 60'ında görülen gebelik reflüsüne...
Serçe beşinci kez yuvadan uçuyor!
Serçe beşinci kez yuvadan uçuyor!
Sevgilisi Önder Fırat'ın Ulus 29'daki evlenme teklifini kabul eden...
Sinema için her zaman!
Sinema için her zaman!
Türk sineması, son yıllarda kural tanımayan genç oyuncularla karşı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.