kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bolu Dağı’nda kar ve sis nedeniyle özellikle İstanbul istikametine doğru 10 kilometrelik konvoylar oluştu. Dönüş yolunda kara hazırlıksız yakalanan vatandaşlar araçlarını kenara çekip lastiklerine zincir takmaya çalıştı.
Tatilciler kara yakalandı

Bayram tatilinde seyahate çıkanlar dönüş yolunda çile çekti. Kötü hava koşulları Bolu Dağı’nda kilometreler süren konvoylar oluşturdu Özellikle İstanbul’a gelen vatandaşlar kar ve sis nedeniyle 2 saat kapanan yolda perişan oldu. 4 günlük tatilin trafikteki bilançosu da acıydı: 65 ölü.

Kurban Bayramı'nda karayoluyla seyahate çıkan vatandaşlar dün tatilin son gününde dönüş yolunda kara yakalandı. Kötü hava koşulları tatilcilerin bayram keyfini çileye dönüştürdü. Özellikle Bolu Dağı ve D-100 Karayolu'nda kar ve sis sürprizi çok sayıda aracın kayarak yoldan çıkmasına neden oldu. Bolu Dağı'nda trafik yaklaşık 2 saat süreyle durdu. Kilometreleri bulan konvoy nedeniyle dönüş yolu kabusa dönüştü.

BOLU YOLU 2 SAAT KAPANDI
Özellikle D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı, Yumrukaya ve Çaydurt kesimleri ile E-80 Otoyolu'nun Cankurtaran ve Gerede kesimlerinde ulaşım uzun süre aksadı. Zincir ve çekme halatı bulunmayan çok sayıda otomobil, yoldan çıkarak kaza yaptı. Yaşanan trafik kazalarında herhangi bir can kaybı yaşanmadığı belirtildi. 41'inci Karayolları Bölge Şefliği'ne bağlı ekipler, D-100 Karayolu'nda temizleme ve tuzlama çalışmalarına gün boyunca aralıksız devam etti. Tüm güzergahlarda karla mücadelede 10 ton mıcır kullanıldığı öğrenildi. Öğleden sonra şiddetini artıran kar yağışı nedeniyle 17.00 sularında kapanan Bolu Dağı geçişi, saat 19.30 sularında yeniden ulaşıma açıldı. Bolu Valisi Ali Serindağ, "Trafik ve Karayolları ekiplerimiz ulaşımda aksama yaşanmaması için aralıksız çalıştı'' dedi. Bu arada, geçişlerin ücretsiz olması nedeniyle, otoban gişelerinde uzun araç kuyrukları yaşanmadı. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü yetkilileri, Bolu merkeze bağlı 10 köy yolunun kapandığını ifadeetti. Abant Kavşağı'nda bulunan Otoban turnikelerinden 5 dakikada İstanbul istikametine yaklaşık 61 araç, Ankara istikametine ise 28 aracın geçiş yaptığı tespit edildi.

KIRIKKALE'DE BUZLANMA
Kırıkkale'de önceki gece başlayan yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. Kırıkkale Bölge Trafik ekipleri Kırıkkale- Ankara, Kayseri ve Samsun istikametine giden araçların zincirsiz yola çıkmalarına izin vermedi. Kırıkkale-Kayseri yolunun Hasandede mevkii, Kırıkkale-Ankara Karayolu Elmadağ ve Kırıkkale-Samsun yolunun Balışeyh ile Büyükyağlı mevkiinde meydana gelen buzlanma nedeniyle araç sürücülerini zincir takmaları konusunda uyardı. Bu arada Kırıkkale yakınlarında 19 trafik kazası meydana geldiği, kazalarda can kaybının olmadığı belirtildi. Öte yandan karayolları ekipleri buzlanmaya karşın çalışmalarını sürdürürken, Kırıkkale merkeze bağlı 19 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

HAKKARİ'DE ÇIĞ DÜŞTÜ
Hakkari'nin Şemdinli ile Yüksekova ilçeleri arasında ulaşımı sağlayan karayolunun 22. kilometresindeki Durak mevkiine önceki gece çığ düştü. Çığ düşmesi sonucu karayolu trafiğe kapanırken, Karayolları 117. Şube Şefliği'ne bağlı karla mücadele ekipleri, yolu ulaşıma açmak için uzun süre uğraştı. Öte yandan, Şemdinli'de etkili olan kar yağışı sonucu 80 köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı, kapalı yolları açma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

ISPARTA'DA TRAFİK FELÇ
Isparta'da yoğun kar yağışı nedeniyle, İstanbul, İzmir, Denizli, Afyonkarahisar ve Ankara istikametine giden yüzlerce araç yolda kaldı. GeceTRAFİK EKİPLERİ İŞ BAŞINDA Bolu Dağı’nda aralıksız yağan kar ve görüş mesafesini düşüren sis yüzünden trafik ekipleri izinsiz çalışıyor. Sürücüleri megafonlarla yönlendiren, ışıklı levhalarla yol hakkında bilgilendiren ekipler kar temizleme çalışması yapan araçlara da nezaret ediyorlar.başlayan yoğun kar yağışı, bayram tatiline çıkanların dönüşünü çileye çevirdi. Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında bulunan ve Antalya'yı İstanbul, İzmir, Ankara'ya bağlayan Teketepesi'nde yüzlerce araç yolda kaldı. Araçlarında zincir bulunmayan çok sayıda tatilci saatlerce yol kenarında bekletilirken TIR ve büyük kamyonların geçişine de izin verilmiyor. Karayolları ekipleri 7 kar temizleme aracı ile yolu trafiğe açmak için çaba sarf etti. Yol saat 20.00 sıralarında yeniden trefiğe kontrollu olarak açıldı. Bu arada Kurban Bayramı süresince meydana gelen trafik kazalarında 65 kişinin öldüğü, 226 kişi yaralandığı belirtildi. Dün en ağır kayıp Konya yolunda yaşandı. Çumra-Karaman karayolunda yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı. Feci kazada otomobilde bulunan Gümüş ailesinden 6 kişi hayatını kaybetti, iki çocuk yaralandı.

YEŞİLKÖY'DEN 30 BİN GİRİŞ
Kurban bayramını yurtdışında geçiren tatilciler de dün Atatürk Havalimanı'nda yoğunluk yaşadı. Pasaport kontrol noktasında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar saatlerce sıra bekledi. Bayramın son gün 171 uçağın indiği Atatürk Havalimanı'nda 30 bin kişi Türkiye'ye giriş yaptı. Öte yandan THY'nin İstanbul -New York seferini yapan uçağı ABD'deki kötü hava koşulları nedeniyle Boston'a iniş yapmak zorunda kaldı. Saatlerce burada bekleyen THY uçağı gece geç saatlerde New York'a hareket etti.

Hakan AYDIN-Funda YÜKSEL BOLU-KIRIKKALE/MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 "Doğramaları 'Çevik Bir' seçti"
 Gazeteci Uğur Mumcu anılıyor
 Gündüz ders anlatıyor gece türkü söylüyor
 Romanya'ya gidemedi
 Umut davasında umutlar tükendi
 Siirt'te 'mezar yeri' çatışması
 PKK'lı Remzi Kartal'a Almanya'da gözaltı
 Kızım kaza değil cinayet kurbanı
 Cinayette eski eş ve sevgili şüphesi
 Tarihçi-Yazar Atilla Özkırımlı 63 yaşında öldü
 Irak'ta bir Türk tanker şoförü daha öldürüldü
 Jülide Sadıkoğlu: Eşim hayatta sağlık durumu iyi
 Kaş'ta 5.5 şiddetinde deprem
ERDAL ŞAFAK
Sindirim sorunu
Hayır, Ukrayna'ya takmadık....
ÖMER LÜTFİ METE
AB'lerden bir yar gelir bizlere
Avrupa'nın çeşitli...
UMUR TALU
Hepsi pekiyi idi!
Dün, işte öyle bir gün, Birgün...
ERGUN BABAHAN
SABAH raporu
Giderek büyüyen SABAH Ailesi, Türkiye'de...
MEHMET ALTAN
Kent Müslümanlığı öldü mü?
Dün sabah yazının başına...
Çelebi: Beni tutuklayamazlar
Iraklı lider Ahmet Çelebi, yolsuzlukla suçladığı Savunma Bakanı'nın...
'İsyanın topuzu' artık onun elinde
Ukrayna’nın yeni Devlet Başkanı Yuşçenko, 300 yıl önce dönemin...
Kupa-cabana
Kupa-cabana
Fenerbahçe, Copacabana Plajı'nda yetişen Brezilyalılar'ı sayesinde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu