Şadırvan kebabı
Patatesleri suda 5-6 dakika kaynatın. Brokolileri ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin ve süzün. Rendelenmiş portakal, portakal suyu, sarımsak, hardal ve balı kaynama noktasına getirin. Biberleri katıp, sos koyulaşmaya başlayıncaya kadar pişirin. Sebzeleri katıp, karıştırın ve sıcak tutun. Etlere fırça ile yağ sürüp, tuz, karabiber serpin. Bir tavaya koyup, arzu ettiğiniz kıvamda pişirin. Etlerin üzerine sebzelerden kalan suyu gezdirip servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gram taze patates (2'ye kesilmiş) * 50 gram brokoli çiçeği * 2 adet portakal (kabukları soyulmuş, beyazı zarı alınmış, ince rendelenmiş) * 2 adet portakalın suyu * 2 diş sarımsak (dövülmüş) * 1 çorba kaşığı hardal tohumu * 2 çorba kaşığı bal * 2 adet küçük boy sarı etli biber (çekirdekleri çıkartılmış, küçük doğranmış) * 1 tatlı kaşığı zeytinyağı * 4 adet biftek (yağsız) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|