Pratik Bilgiler
* Lezzetli mayonezler yapmak için, aynı sıcaklıkta yumurta ve yağ kullanın, yumurtaları önceden buzdolabından çıkarın.
* Kremayı daha hızlı çırpmak ve daha sert olmasını sağlamak için hem kaseyi, hem çırpıcıları, hem de kremayı birkaç dakika dondurucuda soğutun.
* Bir paket tereyağını çabucak yumuşatmak için, ya rendeleyin ya da küçük, ısıtılmış bir tavayı üzerine koyun.
* Tereyağını ölçmeden önce kaşığı ya da fincanı sıcak suya daldırın, tereyağı yapışmadan çabucak kayacaktır.
* Bal ya da yoğun şurupları ölçmeden önce fincanı, sıvıyağ ile yağlayıp sıcak suyla çalkalayın.
* Çikolata eritmek ustalık gerektirir. Çok ısınmasını ya da topaklaşmasını önlemek için, kırılmış çikolata parçalarını biraz sıcak kahve içine koyup erimeye bırakın. İki tat birbiriyle uyum içindedir, ister pasta ister krema yapın.
|