kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Artık sadece oyuncuyum
Artık sadece oyuncuyum

Dün vizyona giren Hırsız Var'daki başarısı ile dikkatleri yine üzerine çeken Gamze Özçelik, modellik, sunuculuk derken oyunculukta da adım adım yükseliyor... Kendini sürekli geliştirmeye çalıştığını söyleyen genç oyuncu, iyi projelerde hep çok iyi oyuncularla oynadığı için kendini şanslı sayıyor.

16yaşında Miss Turkey seçildikten sonra yıldızı parlayan ve başarı basamaklarında yavaş yavaş yükselen Gamze Özçelik, Cosmo Girl dergisinin son sayısında çocukluk hayali olan oyunculuğa nasıl adım attığını ve dün vizyona giren ilk uzun metrajlı filmi Hırsız Var'da neler yaşadığını anlattı...
* 16 yaşımdan beri modellik yapıyorum. Ailemle birlikte İstanbul'da yaşıyordum. Gaye Sökmen Ajans'a kayıt oldum. 16 yaşımda Miss Turkey seçildim ve ardından modellik yapmaya başladım. 17 yaşında ise, 'Eyvah Kızım Büyüdü' ile oyunculukla tanıştım. 'Cinlerle Periler' ilk başrol oynadığım diziydi ve 15 bölüm sürdü. Ayrıca, bir dönem Kanal D'de müzik programı sundum. 'Tatlı Hayat'ta oynadım ve bu dizi üç yıl sürdü; üçüncü yıl 'Serseri' adlı diziye başladım. 'Serseri'nin 55'inci bölümündeyken 'Hırsız Var!' adlı sinema filminde oynadım.

OYUNCULUK DERSİ ALDIM
*
Eskiden beri oyuncu olmak istiyordum. Ama eğitimim yoktu. Keşke ailem daha küçükken beni konservatuvara yönlendirseydi. Eğitim çok önemli. Eğitimliyseniz belli aşamaları daha kolay atlatıyorsunuz. Ama yetenekli ve azimliyseniz, sonradan da gerekli çalışmaları yaparak 'iyi' olabiliyorsunuz. 'Hırsız Var!'a hazırlanırken 'Tatlı Hayat' dizisinde birlikte oynadığımız Celal Kadri Kınoğlu'ndan kısa bir süre oyunculuk dersi aldım. Number One TV'de haber spikerliği yaparken de diksiyon dersleri almıştım.
* 'Hırsız Var!' benim ilk uzun metraj filmim. Oyuncu kadrosu çok güçlü: Haluk Bilginer, Mehmet Ali Erbil, Birol Ünel, Gülse Birsel başrollerde. Ayrıca 'Duvara Karşı'nın yönetmeni Fatih Akın ve usta oyuncu Suna Pekuysal da filmde rol alıyorlar. Film son beş-altı yıl Türkiye'sinin en önemli gündem maddelerini oluşturan finans, medya, yeraltı dünyası ve magazini eğlenceli bir biçimde, bir tür yanlışlıklar komedisi şeklinde bir araya getiriyor. Hareketli, keyifli, sinemaya giden insanların eğleneceği bir aksiyon filmi oldu. Çok ses getirecek bence.
* Ben, Ceren rolündeyim ve bir 'top model'im Hırsız Var'da. Balık beyinli, gel git akıllı bir top model ama. Haluk Bilginer'in canlandırdığı modacının baş mankeni. Bir defile sırasında olaylar başlıyor ve bir gece içinde gelişiyor. Çekimler bir buçuk ay sürdü. Gündüz uyuduk; sete gece geldik. Filmin, 'Türk İşi Ekşın' diye bir de sloganı var. Kıpır kıpır, hızlı bir film.

ÖZGÜRCE OYNADIM
*
Çekimlerde hiç sorun yaşamadım. Özellikle yönetmenimiz Oğuzhan Tercan çok destek oldu bana. Film öncesi yaptığımız görüşmelerde korkmuştum ondan. Çünkü, çok ince eleyip sık dokuyor gibi gelmişti. Ama çekimlerde senaryodaki karaktere katkıda bulunmama hep açık oldu, ne istediğini genel hatlarıyla verdikten sonra oyunumu özgür bıraktı, çok fazla müdahale etmedi ve hep yardımcı oldu. Artık oyunculuk dışında bir iş yapmam. Bazı özel işlerde sunuculuk yapabilirim ama oyunculuğa yoğunlaşmak istiyorum ve inanıyorum ki öyle de olacak.
* Film çekmek çok farklı bir boyut. Dizide 60 küsur bölüme varıyorsunuz. Dizi daha maddi, film daha manevi ve insan egosunu tatmin edici geliyor bana. Artık iddialı filmler çekiliyor. Dizilerde de sayıdan çok kalite önemli. Kalıcı olanlar sürekliliğini korurken, olmayanlar bir-iki bölümde yayından kalkıyor. Ayrıca, genç yeteneklere artık daha çok yer veriliyor.

HEP ÖĞRENMELİYİM
*
İlk projede başrol oynadığım için çok şanslıyım. 'Tatlı Hayat'ın benim için ciddi bir eğitim süreci olduğunu belirtmeliyim. Orada çok şey öğrendim. Sanırım en büyük şansım; hep çok iyi oyuncularla bir arada olmaktı.
* Oyunculuk çok özveri gerektiriyor. Eğitimin yanında zekâ ve yetenek de gerekli. İşi mutfağında öğrenmeli kişi. Böylece daha hızlı ilerleyebilir. Ben hiç yerimde duramam; her gün yeni bir şeyler öğrenmem gerekir. Oyunculuk yapmak isteyenlere özel okulları ve ajansları tavsiye ederim. Özel okullardan çıkan çok yetenekli insanlar olduğunu biliyorum. Doğru seçim yapıldığında, ajanslar da yararlı. Yapımcılar bu ajansların kataloglarına bakarak oyuncu seçimi yaptıklarında, mutlaka bir deneme çekimi
DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Spor yaparak genç kalıyorlar
 Aşkları tam gaz devam ediyor
 Yalın bu gece Buzhol'de
 Nick Warren Tophane-i Amire'de
Ben kendimi eleştirmeye devam ediyorum...
Ben kendimi eleştirmeye devam ediyorum...
Bu filmi yaptıktan sonra ne olur?' gibi bir şey hiç düşünmedim.
En büyük sorunu rahat yürüyememek
En büyük sorunu rahat yürüyememek
Üçüncü albümü 'İçinde Aşk Var' ile ortalığı 'sallayan' Işın Karaca,...
İstanbul depreme hazır mı?
İstanbul'da 7.5 şiddetinde deprem olduğunda oluşacak sosyal ve...
Kurban Bayramına doğru
20 -23 Ocak 2005 tarihleri arasında kutlayacağımız Kurban Bayramı...
Dosya: "Duvara karşı"
Berlin Film Festivali 'Altın Ayı' ödülünü kazanan 'Duvara Karşı'...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.