kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bilmece gibi 21 dakika
...NOTLAR...
Bush'un ikinci dönem ilk hedefi: IRAK

'Da Vinci' bitti 'Bush Şifresi' moda!

DÜNYA Bush'un 2500 kelimelik başkanlık konuşmasını tartışıyor: Başkan niye 27 kez 'özgürlük', 15 kez 'hürriyet', 5 kez 'tiran', 3 kez 'Tanrı' kelimelerini kullandı? Neden konuşmasında ilk kez 'Kuran' dedi? Asıl amacı neydi?

Bilmece gibi 21 dakika

Dünyanın dört bir yanında siyaset uzmanları ve analistler, ABD Başkanı Bush'un ikinci dönem yemin töreninde yaptığı "özgürlük dolu" konuşmasındaki gizli anlamları çözmeye çalışıyor!.

İran, Irak, Afganistan, savaş ve terör kelimelerini kullanmadı. 27 kez özgürlük, 15 kez hürriyet, 8 kez umut, 5 kez tiranlık, 5 kez adalet, 3 kez Tanrı, 2 kez tehdit, 1 kez de güvenlik dedi. Binlerce konuğun önünde yemin edip ikinci dönem göreve başlayan Amerika Başkanı George W. Bush'un konuşması sadece ülkesine değil bütün dünyaya bir mesaj olarak algılandı. Uzmanlara ve siyasi analistlere göre gururlu bir havası vardı. Özür diler gibi değildi.EŞİYLE ROMANTİK DANS! İşte geceye damgasını vuran karelerden biri. Teksas’tan gelen konukları için verilen baloda Başkan Bush, eşi Laura’yla dans ederken çok mutluydu. Hatta meydan okudu. İkinci dönem "hedefini", ülke ismi vermeden gösterdi: Uzun zamandır baskı uygulayan liderler halklarına hizmet etmeyi öğrenmeli... Bush'un konuşması 21 dakika sürdü. Her ne kadar son 50 yılın en "hırçın" başkanlık yemin konuşması olduğu söylense de; 2 bin kelimelik konuşmasının "önümüzdeki dört yıl daha az tektaraflı dış politika izleyeceği" mesajları taşıdığı belirtiliyor. Bush'u ikinci dönemine taşıyan evangelistlere hitab eden ifadeler de konuşmasında ağırlıklıydı: Baskıya karşı mücadele Tanrı tarafındanKIZININ UYKUSU GELDİ Yemin töreni başlamadan hemen önce. Bushun tam arkasında ikizleri Jenna ve Barbara oturuyor. Babasını izlerken Jenna uzun uzun esnedi. buyuruldu... Dini ağırlıklı sözleri, konuşmasının en ateşli alkışlanan yerleri oldu:

"KURAN" GÖNDERMESİ YAPTI
Karakter, ailede oluşur, toplumlarda desteklenir ve Sina gerçekleri, Dağdaki Vaaz ve Kuran'daki sözlerle ulusal hayatımızda muhafaza edilir... (Hıristiyanlık, Musevilik ve Müslümanlığa atıf) Ancak uzmanlar, Bush'un net ifadeler olmayan konuşmasındaki "gizli mesajları" çözmeye çalışıyor. Dış İlişkiler Konseyi uzmanı Lee Feinstein "Irak konusuna değinmemesi yönetimin hassasiyetini gösteriyor" dedi. Carnegie araştırma merkezinden Marina Ottaway "Konuşması tam sıkı Bush destekçileri içindi.POWELLIN SON BEYAZ SARAY HATIRASI Dışişleri Bakanlığı görevinden bu dönem ayrılmaya hazırlanan Colin Powell da yemin töreninde en ön sıralardaydı. Bir ara halefi Condoleezza Ricela koyu bir sohbete giren Bakan Powell, teknolojinin nimetlerinden de faydalandı. Konuklarla tebrikleşen Başkan Bushun fotoğraflarını cep telefonuyla çekti... Irak'ı bir hata olarak gören birçok insan varken, o politikalarımızın başarısını ilan ediyor" diye konuştu. Foreign Policy in Focus düşünce kuruluşu direktörü John Gershman da Bush'un konuşmasını eski başkanlardan Woodrow Wilson'ınkiyle kıyasladı: Wilson dünyayı demokrasi için güvenli kılmak istiyordu. Bush ise dünyayı demokratik yapmak- gerekirse silah zoruyla..

2008'de Hillary mi kardeş Bush mu?

Bush, kendini dört yıl daha ABD Başkanı yapacak yemini daha önceki gün etti. Ancak anayasa gereği üçüncüMODACILAR ÇOK BEĞENDİ Bush’un dört yıl önceki yemin töreninde Teksaslı bir modacının tasarladığı kırmızı elbise giyen eşi Laura, bu kez ünlü modacı imzalı bir tuvalet tercih etti. Kızları Jenna ve Barbara ile eşinin giysileri çok şık bulundu.bir dönem daha görev yapamayacak olması, törenin hemen ertesinde yerine kimin geçeceği tartışmalarını başlattı. Eski New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani, California Valisi Arnold Schwarzenegger ve Florida Valisi kardeş Jeb Bush, Cumhuriyetçiler'in 2008'deki en güçlü adayları olarak gösteriliyor. Demokratlar'ın en güçlü ismi ise eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın eşi, New York senatörü Hillary Clinton. 2 Kasım'daki seçimi kılpayı kaybeden John Kerry'nin yeniden aday olması da güçlü ihtimaller arasında.

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Ege ısınıyor mu?
 İki Filistinli çocuk öldürüldü
 Anayasayı sevdirme özel timi!
 Oğul Şaron hapse girebilir
 Alkollü kazada ilginç karar
 Yuşçenko yarın yemin edecek
 Kızmayın, farklı farklı algılıyor
 Fabrika gibi köpek
 "İsa'nın yaşamı" Yunanı kızdırdı
 Cep telefonları artık 'ispirto' ile çalışacak
 Almanya güzeli estetik düşmanı
 Müzedeki 'şifre'
 Sıkıysa kırmızıda geç!
 Aldatmayı kanıtlayan fotoğraf...
 Kahve karaciğer kanserini önlüyor
 Irak'ta cami ve düğüne bomba: 24 ölü
 Berlin'de kamusal alan yasağı
 Powell'ın oğlu da istifa ediyor
UEFA'yı Alacağız
UEFA'yı Alacağız
F.Bahçeli Alex, hedeflerini açıkladı:"UEFA'yı almak her şeyden...
O bir tane
O bir tane
Golleriyle büyülüyor, sade yaşamıyla beğeniliyor. Ve o bir kanser...
Felakete uzanan ilk el bizimki olmalıydı
Felakete uzanan ilk el bizimki olmalıydı
Başbakan, deprem ve tsunami felaketine Türkiye'nin ne kadar duyarlı...
Sekreter kız sır oldu
Bahçeşehir'de terk ettiği sevgilisi tarafından kaçırılırken, patronu...
Trafik terörünün son silahı: Ucuz LPG'ler
Son dönemde sık sık yaşanan trafik kazalarında LPG'li araçların pek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu