kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Psikolojide yeni bir görüş
Psikolojide yeni bir görüş
Elini hiç bırakmadım

Bir hayat kurtarın

Bu kurban olayı çocukluğumdan beri beni çok yaralamıştır. Tereddüt edenler bir kuruma bağış yapabilir.


Psikolojide yeni bir görüş

Sorunlarımızın kaynağının çocuklukta başladığını düşünürüm. Atalarımızın yaşadığı travmaların izleri de bize kadar geliyor. Bert Hellinger metodu bunu kanıtlıyor.

Hani psikoterapistler vardır, psikolojik yardıma ihtiyacınız olunca başvurursunuz. Hoşunuza giderse devam edersiniz. Sonra yıllarca gidersiniz. Bu da iyi bir şeydir. Kendinizle yüzleşmek ve sorunu çözmeseniz de nerede olduğunuzu görmek iyi bir şeydir. Ben hep bugünkü sorunların yalnız çocukluktan kaynaklanmadığını düşünür dururdum. Çünkü gözümüzün ne renk olacağı, boyumuz, posumuz, huyumuz bir kaleideskop gibi çevrilip aile ağacından birilerinden genlerimize yazılıyorsa geçmişte anne babaların, atalarımızın yaşadığı birtakım psikolojik travmalar veya duygu patlamaları bize miras kalabilir diye düşünüyordum. Galiba Bert Hellinger metodunda buna benzer bir görüş var. Benim çok çok bir yakınım bazı konularda duygu dünyasında patinaj yapıyor ve mutsuz oluyordu. Arkadaşlarımdan Dr. Zararsızoğlu'nun ismini çok duymuştum. Hele onun yıllarca değil, kişiye göre sekiz on terapide sorunu bulduğunu ve resmi nasıl görmesi gerektiğini söylediğini bilmek beni çok etkilemişti. Çok zor olmasına rağmen çok dua ettim. O kişi başka bir ülkeden geldi, iki üç ay sonrasına randevu veren doktor birkaç iptalden dolayı onu görebildi, konuşabildi. Kaçmasın diye çok uzak olan adrese ben de hep gittim. Yılbaşının ertesi günü telefon edip heyecanlı bir şekilde "Ben terapideyken bu kadar farklı olacağını fark etmedim. Doktorun söyledikleri bilinç altıma girdi. Belki de bu metot başta beni sarstı. Ama ben hazmettikçe her gün biraz daha yerine oturuyor her şey. Ben bütün yakınlarıma söyledim. Sen de mutlaka git. Gittiğin zaman anlayacaksın ne dediğimi. Bana verdiğin bu yeni yıl armağanına çok teşekkür ederim" dedi. Benim için de hem yeni yıl hem yaş günü hediyesiydi bu teşekkür. Çok sevindim çok... Daha kendi deneyimimi yaşamadan sizinle paylaşmak istedim. Bert Hellinger, Türkiye Enstitüsü Ultima Psikoterapi Enstitü Başkanı Dr. Mehmet Zararsızoğlu.
Tel:(0216) 416 78 44 Fax/Tel: (0216) 410 56 58

Bayram deyince en küçük yaşlarda hatırladığım ve sevinç duyduğum iki şey vardı; bayramlık kıyafet değilse bile en azından bayram pabucu (sanki o zaman ayakkabıdan daha uygundu bu kelime) ve bayram harçlığı... Heyecandan bir gece önce pabuçlara sarılarak uyunurdu. İtiraf edeyim bayramın en sevdiğim tarafı ise el öpünce verilen ve birkaç gün içinde epeyce biriken bayram harçlığıydı. Onunla pembe pamuk helva, limon şekeri, bebeğime yeni bir elbise yapmak için basma almayı hayal ederdim. İlkokulun birinci sınıfında öğretmenimiz bir erkek arkadaşımızı siyah önlük ve beyaz yakasız geldiği için çok azarlamış, giymek istemiyorsa gelmemesini söylemişti. Arkadaşım bu konuşma boyunca tek kelime etmemiş, mahcup bir şekilde önüne bakmıştı.

TEK MENDİLİ PAYLAŞTIK
Belli ki öğretmen ne kadar kalabalık ve yoksul olduklarını anlayamamıştı. O kadar üzülmüştüm ki teneffüste ikimiz de burnumuzu çeke çeke tek mendili paylaşarak ağladık. O gururlu çocuğa sıkı sıkı sarılarak halledeceğimize ikna ettim. Benim bir sürü şeyi hayal ederek biriktirdiğim bayram paraları metal banka kumbarasından çıkarıldı. Siyah önlüklük kumaş alındı. Annem de bir provayla formayı yetiştirdi. Düşünüyorum da en güzel bayram anımmış. Zamanında muhakkak çok mantıklı sebeplerden dolayı icabeden bu kurban olayı çocukluğumdan beri beni çok yaralamış, uykusuz bırakmıştır. Kesen zaten farklı düşündüğü için yapacaktır. Hiç olmazsa tereddütlü olanlar kurban parasıyla TED, TOÇEV gibi herhangi bir öğrenci kurumuna bağış yapın veya lösemili bir çocuğun hayatını kurtarın. Bekir Coşkun'a katılıyorum. Sürmeli, kara gözlü koçlar da benim gibi yaşamak istiyor. Bayramınızın kutlu ve mutlu olmasını dilerken bir çocuğu sevindirin, en anlamlı bayramınız olsun. TED Yapı Kredi Bankası Akay Şubesi Hesap No: 1015758-6 (Kurban bağışı denecek) / TOÇEV Levent Vakıflar Bankası No: 2013740

NOT: Asrın felaketine uğrayan çocukları unutmayın. TV'de bir sürü yardım için banka numarası var. (SMS) Mesajla 5 YTL yardım için 2868.

İTO'NUN BAŞARISI
Pazartesi Çırağan'da İstanbul Ticaret Odası'nın gecesine davetliydik. Dile kolay tam 123'üncü kuruluş yılını kutladılar. Cumhuriyet'ten bile çok evvel kurulmuş. Bugün dünyanın en güçlü ticaret örgütlerinden biri. Nükhet Duru, Cenk Eren'le daha da keyiflenen gece için teşekkürler Sayın Başkan. Yine geçenlerde methini duyduğum "Gönül Yarası" filmine gittik. Az bile söylemişler. Bayramda mutlaka görün ve böyle güzel bir Türk filmiyle duygulanmanın tadını çıkarın. Yapımcılarını tanıyorum ama Mine Vargı yakın arkadaşım. "Tebrikler Mineciğim."
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 2005'in beslenme trendleri
 Jean özgürlüktür tıpkı gökyüzü gibi
 Petshoplar hayvan sağlığını hiçe sayıyor
 Sosyetik köpekler marka giyiyor
 İsteyene evlilik marşı isteyene Love Story
 İnadına şiirle yola çıktılar
 Haftanın Kitapları
 Sinema tutkum terapi seansı gibi
 Kısa Kısa
 Paris'teki Türk markası
 Diri göğüslerin sırrı doğada
 Denizin öfkesi
 Meleklerin sesine kulak verin
 Bağlılık, vefa ve sevgi üzerine
 Haftanın Kitapları
 Diyete hazır olunca başlayın
 Çok sağlıklı besleniyor
 Antibiyotik kullanımına dikkat
 Erkeklerde kemik erimesi
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
Çılgın ama başarılı bir komedi denemesi
Çılgın ama başarılı bir komedi denemesi
Komedi yapmak, herkesin sandığının aksine güç iştir. Bu filmin...
Hababam'ın haylazları askere giderse ne olur?
Hababam'ın haylazları askere giderse ne olur?
Rahmetli Ertem Eğilmez'in oğlu Ferdi'ye 'hoşgeldin' diyoruz ama bu...
Açık büfe bayram sofrası
"Kim Korkar Yemekli Misafirden" kitabıyla dikkat çeken yemek yazarı...
İlaç niyetine bir kadeh şarap
Az miktarda içilen alkolün kalp üzerinde olumlu etkileri var. Günde...
Camiden bir yıldız yükseldi
O ney üflüyor, İngilizce hutbe okuyor, caz dinliyor. Sıradışı imam Halil...
Türkler bu diziyi konuşacak
Grafik sanatçısı Varol Yaşaroğlu yetişkinlere yönelik bir çizgi film dizisi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.