kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
500 bin annenin sanal dert ortağı
500 bin annenin sanal dert ortağı

Anne olduktan sonra iş hayatına son veren Pınar Yücel, kendisi gibi çalışan ve sıkıntı çeken annelere sanal ortamda yardım eli uzattı. 'anneyiz biz' isimli bir site kuran Yücel, şimdi 500 bin kadının en yakın arkadaşı.

Pınar Yücel, 30 yaşında üniversite mezunu genç bir anne. Minik bebeği Emre Berent dünyaya gelmeden önce bir şirkette elektronik teknolojisi üzerine bir projede çalışıyordu. İşleri çok yoğun ve yorucuydu. Ama hamile kalıp, doğum yapınca hayatı değişti. Kendi hayatı ile birlikte binlerce annenin de hayatını değiştiren süreç başladı.

ANLAYIŞ GÖRMEDİ
Patronu kadın olmasına rağmen hamileliği süresince ondan bile anlayış göremeyen Pınar Yücel, bu dönemde birçok sıkıntı yaşadı. Doğum yapacağı günün iki gün öncesine kadar çalışan Yücel, doğum yaptıktan kısa süre sonra da yeniden işinin başına çağrıldı. Taze anne, daha çocuğuna doyamamıştı. Bırakacak kimsesi olmadığı için bebeğini de işyerine götürdü. Minik Emre Berent beşikte uyurken annesi Pınar Yücel çalışıyordu. Birkaç gün sonra ikisinin bir arada gitmeyeceğini gören Yücel, çocuğunu işine tercih ederek, patronuna istifasını verdi.

SİTESİNİ KURDU
İşten ayrıldıktan sonra evde çocuğuna bakmaya başlayan Pınar Yücel, yaşadığı sıkıntıları diğer anneler de yaşamasın diye hamileleri ve tecrübesiz anneleri aydınlatacak, bir araya getirecek bir internet sitesi kurmaya karar verdi. Kucağında 40 günlük bebeği ile üç saat uyku uyuyarak geliştirilen proje ile Yücel, evinden yürüttüğü çalışmalarla 'anneyizbiz' adını verdiği siteyi hayata geçirdi. Yücel, bir yandan çalışan ve sıkıntılar yaşayan annelere ulaşmaya çalışırken bir yandan da yurtdışındaki annelerle iletişim kurarak, onların içinde bulunduğu şartları öğrendi.

YABANCI ÜYESİ ÇOK
'anneyiz biz' sitesi kısa sürede büyük ilgi gördü ve üyeleri artmaya başladı. Annelerin dertlerini, problemlerini ve sevinçlerini paylaştıkları bir ortam haline gelen sitenin üyeleri arasına, yurtdışında yaşayan Türk anneler de katıldı. Farklı karakterde olan ve farklı sorunlar yaşayan anneleri sanal ortamda bir araya getiren Yücel, onların kafalarındaki soruları gidermeyi amaç edindi. Annelik ve çocuk üzerine her türlü bilgiye yer veren site, minik Emre ile birlikte hızla büyüdü. Sanal ortamda annelerin buluştuğu bir platform oluşturan Pınar Yücel, şimdi de aynı isimle bir dergi çıkartıyor.

BİRLİKTE BÜYÜDÜLER
'anneyizbiz' sitesi de Pınar Yücel'in oğlu Emre de 2.5 yaşında ve birlikte büyüyor. Yaşadıklarının ve gördüklerinin kendisine ışık olduğunu belirten Yücel, sanal ortamda anneleri bir araya getirip sorunlarını paylaşmalarını sağmaktan mutlu olduğunu dile getiriyor. İki yılda 500 bin anneye ulaşan Yücel şunları söylüyor: "Amacım annelerin sıkıntı çekmemesi. Üyelerimiz arasında büyük şehirlerden olduğu gibi Anadolu'nun her ilinden de anneler var. Onlar sorunlarını anlatıyor, uzmanlarımız ve biz bildiklerimizi onlara aktarıyoruz. Hamile kalmaktan gebelik döneminde yaşanan sorunlara, çocukların yetiştirilmesi sürecine kadar her konuda yardımcı oluyoruz. Anneler ve anne adayları her şeyi bu dergi ve sitede bulabiliyor."

ERKEK YOK...
'anneyiz biz' adlı internet sitesi sadece kadınların yönetiminde. Siteye danışmanlık yaparak bilgi veren uzmanlar bile kadın. Sitenin kurucusu Pınar Yücel, büyük şehirlerde bulunan anneler ile Anadolu'da yaşayanlar arasındaki farkları da şöyle ifade ediyor: "Büyük şehirlerdeki anneler, 'çocuğum çok zeki olsun ve her şeyi yapabilsin. Her şeyin üstesinden gelsin' diye beklerken, Anadolu'daki anne ise çocuk kendi kendisini idame ettirsin, bir sorunu olmasın istiyor.

KENAN TAŞKIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İşte televizyon hastası!
 Keyif rehberi
 Mutlu olmanın 10 kolay yolu
 Önce figüran oldu sonra başrolü aldı
 Vitrin Meleği
 Bayramda Barbie günleri başlıyor
 Güzellik reçeteniz doğru mu?
 Bayram hediyesi Sizinkiler'den
AYŞE ÖZYILMAZEL
Dizide kolay hayatta nanay
Eski sevgilinin kardeşine...
GÜLSE BİRSEL
İlk galamdan anılarım!
Perşembeyi cumaya bağlayan gece,...
Su, C vitamini egzersiz, bakım
Su, C vitamini egzersiz, bakım
10 günlük diyet ve egzersiz programınız bugün tamamlanıyor. Belki de...
Uzay teknolojisi ile kartal gözleriniz olsun
Uzay teknolojisi ile kartal gözleriniz olsun
Görme kusurlarını gideren ameliyatlar artık son derece gelişmiş...
Kitapta buluştular...
Kitapta buluştular...
30 ünlü isim "Filiz 30 Yıldır Sizinle" adlı kitapta buluştu. Kitabın...
Balıklama atladı yönetmeni fırça attı
Balıklama atladı yönetmeni fırça attı
Hande Ataizi ve Nurgül Yeşilçay'ın başrolleri paylaştığı 'Melekler...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.