kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Reha Muhtar @ SABAH
 

G.Saray'da önce paralar ödenmeli

Galatasaray'da futbolculara yapılması gereken ödemelerdeki gecikme takımın performansını nasıl etkiler? Siz yönetim kurulunda olsanız, transfer mi tercih edersiniz, bu ödemeleri bir an önce yapmayı mı?
- Bu soru, futbol kulüplerindeki en hassas konu. Oynayan futbolcu parasını alamazsa her daim sorun vardır. Hem takımda hem de kulüpte. Çünkü futbolcular profesyonel ve onların paraları zamanında almaları en önemli konu. Hele hele onlar parasını alamazken büyük meblağlar ödeyerek transfer yapmak takımın bütün huzurunu bozuyor. Ben yönetici konumunda olsam, takımda ağır ödeme problemleri olduğu zamanlarda büyük paralara futbolcu transfer etmem. Çünkü gelen adama mutlak tepki oluşacak ve takım içindeki ikilikler artacaktır. Burada önemli husus en doğru noktayı bulabilme. Elbette bir miktar alacağı olabilir futbolcuların; ama bu, sorun teşkil etmeyecek miktarda olmalı ve ancak o noktaya düşürüldüğünde yeni transferler yapılmalı.

Antalya'da özel maçlarda bile küfür var. Bir otel sahasında bile küfürkavga izledik. Aylar sonra ilk kez gördüğü takımı sahadayken taraftar tribünde niye küfür eder?
- Orada Antalyalı Fenerbahçeliler ve Galatasaraylılar'ın biraz İstanbul seyircisine özenmelerini görüyorum. Çok büyütülmemesi gereken bir olay. Ama Galatasaraylılar da Fenerbahçeliler de bilmeliler ki bunun kulüplerine hiçbir yararı yok. Hatta zararı var.

Fenerbahçe
böyle gider
Hazırlık döneminde F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş'ı nasıl buldunuz?
- F.Bahçe oturmuş. Çok büyük bir şanssızlık olmadıkça da bu oturmuş kadrosuyla böyle gider. F.Bahçe büyük şanssızlık yaşamazsa G.Saray'ın Antalya'daki haliyle F.Bahçe'nin önüne geçmesi zor görünüyor. Ama futbol bu; tabii ki belli olmaz. Beşiktaş'a gelince... Benim Beşiktaşlı futbolculardan tek bir isteğim var. Ne hocayı, ne onu, ne bunu; hiçbir şeyi kafaya takmasınlar. Çıksınlar takır takır futbollarını oynasınlar. Onlar kendi futbollarını oynarlarsa Beşiktaş başarılı sonuçlar alır. Bundan emin olsunlar. Üç ay içerisinde gösterecekleri performans, önümüzdeki transferde piyasalarını belirleyecek. Oynayacaklarsa kendileri için ve Beşiktaş için oynayacaklar. Ben onların onur mücadelesi vereceğine inanıyorum.

F.Bahçe'de Alex'in Van Hooijdonk sakatlandıktan sonra müthiş bir çıkışı var. Gol ortalamasını üçe katlaması, sadece "Uyum dönemini atlattı" diye açıklanabilir mi, başka etkenler var mı?
- Sadece uyum değil. Van Hooijdonk çıktığında F.Bahçe takımının beyni ve lideri Alex oluyor. Van Hooijdonk'un yerine de daha defansif konumda olan Selçuk oynuyor. İleriye dönük orta sahadaki beyin Alex oluyor. Toplar Alex'te toplanıyor. Takım oyun planını Alex üzerine kuruyor. Ve bunun sonunda Alex'in gol ortalaması 0.36'dan 1.11'e çıkıyor. Bu, oyun içindeki liderlikle ilgili.

Uluslararası futbol istatistikçilerine göre Türkiye Ligi, dünyanın en zor 12. ulusal ligi... İspanya, İngiltere, İtalya, Brezilya, Fransa, Almanya, Arjantin, Portekiz, Hollanda, Peru ve Kolombiya'nın arkasında, İskoçya, Belçika, Yunanistan'ın önündeyiz. Ne dersiniz?
- Bunu saptarken Türkiye Ligi'ndeki iç maçları tek tek aldıklarını sanmıyorum. Türkiye Ligi'nin hangi sırasındaki takımlarının Avrupa'da hangi turları geçtiklerine baktıkları kanısındayım. Öyle bakıldığında sonuçlar normal. Son yıllarda Avrupa Kupaları'nda belirgin başarımız yok. Bir Denizlispor, bir Gençlerbirliği örneği dışında, Üç Büyükler'i saymazsanız yukarılara tırmanan yok. Üç Büyükler'in de hali ortada. Zorluk derecesinin bu kadar düşük olması doğal.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Beymen Brasserie..   / 13-01-2005
 Alay etme fena yaparım   / 12-01-2005
 Ben vedalardan nefret ederim   / 11-01-2005
 Herkes bana seni soruyor Mina   / 09-01-2005
 Sabah sevişen Fransızlar..   / 08-01-2005
 Karan dönecek   / 07-01-2005
 Ya aynı kadını sevdik..   / 06-01-2005
 600 Milyarın sırrı   / 05-01-2005
 Çocuklarımın rekabeti..   / 04-01-2005
 Mina'ya...   / 02-01-2005
REHA MUHTAR
G.Saray'da önce paralar ödenmeli
Galatasaray'da...
RECEP GİRGİN
Aslı ve Afasbey
1.AYAK: Etkili olduğu pist ve...
Ben olaya siyasi bakmak istiyorum, bayağılaşmasın
Ben olaya siyasi bakmak istiyorum, bayağılaşmasın
Afyon il başkanıyla anlaşamadığı için AKP'den istifa eden...
500 milyar için katliam
500 milyar için katliam
Sarıyer'de 7 kişinin katledilmesine intihar eden Hamza Karadeniz'in...
Gisele koca istiyor
Gisele koca istiyor
Hollywood'un yakışıklı oyuncusu Leonardo DiCaprio ile büyük aşk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu