kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tutuklu 4 sanığın 3'ü serbest

BJK İnönü Stadı'ndaki Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçı sırasında Cihat Aktaş'ın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin yargılanan sanıklardan Fatih Sözüer, ''Ben farkında değilim, hasbelkader bıçak birine gelmiş olabilir'' dedi.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Fatih Sözüer, Cenk Özbulak, Şafak Kalkan ve Cihan Erdem ile tutuksuz yargılanan Melih Işık katıldı. Tutuklu 4 sanıktan 3'ü tahliye edildi. Mahkeme, sanık Fatih Sözüer'in ise tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Hayatını kaybeden Cihat Aktaş'ın babası Seyfettin Aktaş ile avukatları da duruşmada hazır bulundu. Duruşmada avukat Ömer Bedük, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün olaydan zarar gördüğünü belirterek, müdahil olma talebinde bulundu.

Seyfettin Aktaş'ın avukatı Arif Ertuğrul da müvekkilinin Fatih Sözüer hakkında şikayetinden vazgeçtiğini belirterek, davaya diğer sanıklar açısından müdahil olmak istediklerini bildirdi. Mahkeme Heyeti, Seyfettin Aktaş ve avukatının davaya müdahil olarak kabulüne karar verirken, avukat Bedük'ün istemini reddetti.

FATİH SÖZÜER'İN İFADESİ
Sorguları yapılan sanıklardan Fatih Sözüer, maçtan önce arkadaşları Şafak Kalkan ve Cihan Erdem ile buluştuğunu, olaydan 4 gün önce çakısının Erdem'de kaldığını, Erdem'in bu çakıyı olay günü kendisine geri verdiğini anlattı.

''Hediye olması nedeniyle çakıyı bir yere bırakamadığını ve ayakkabısının içine sakladığını'' söyleyen Sözüer, Cenk Özbulak'ın kombine biletini kullanarak birlikte tek turnikeden geçerek içeriye girdiklerini ifade etti. ''Ara koridorda yürüdükleri sırada 6-7 kişilik bir grubun önce kendisine omuz attığını, ardından da arkadaşı Cenk Özbulak'a çarptıklarını, Özbulak'ın tepki göstermesi üzerine de küfür ederek saldırdıklarını'' söyleyen Sözüer, ''Stadyuma girdikten sonra arka cebime koyduğum çakıyı çıkararak korkutmak için kendi eksenim etrafında salladım. Çevremizdeki kişilerin dağılması için... Kimseye doğru vurmadım'' dedi.

Daha sonra polis memurları ile güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle ayrıldıklarını, kendisinin de bu sırada bıçağı attığını anlatan Sözüer, olaydan sonra Şafak Kalkan'ın yanına gittiklerini ve üşüdüğü için onun montunu aldığını ifade etti.

Mahkeme Heyeti Başkanı Ertuğrul Tokalakoğlu'nun, ''Sen öldürdün mü, öldürmedin mi?'' şeklindeki sorusuna Sözüer, ''Ben farkında değilim, hasbelkader bıçak birine gelmiş olabilir'' diye cevap verdi. Başkan Tokalakoğlu'nun, olaydan sonra yapılan aramalarda 7 adet bıçak bulunduğunu ifade ederek, maça neden bıçakla gidildiğini sorduğu Sözüer, ''Tamamen tesadüf. Cihan getirmişti ve bırakacak yer yoktu. Ben de ayakkabımın içine sakladım. Zaten üzerimizi kimse aramadı'' dedi.

DİĞER SANIKLAR
Sanık Cenk Özbulak da olay günü stadyuma kendisinin kombine biletiyle Fatih Sözüer'i de soktuğunu ifade etti. Mahkeme Heyeti Başkanı Tokalakoğlu'nun, bunun ne şekilde sağlandığını sorduğu Özbulak, ''Kombine kartla 2 kişinin geçmesine oradaki güvenlikler izin veriyorlar. Çoğu zaman 4-5 bin kapasiteli yere 6-7 bin kişi giriyor'' diye cevap verdi.
''Olayın çok kısa sürdüğünü, güvenlik görevlilerinin ve polisin müdahale ettiğini, bu sırada Fatih Sözüer'den ayrıldıklarını'' anlatan Özbulak, ''Ben Fatih'in üzerinde bıçak olduğunu bilmiyordum. Olay sırasında da görmedim. Sadece 'vuruldum' diye bir ses duydum'' dedi.

Şafak Kalkan da ''kendisinin stadyuma ayrı girdiğini, daha sonra Fatih Sözüer'in geldiğini ve üşüdüğünü söyleyerek montunu aldığını'' anlattı.
''Sözüer'in, 'kavga ettiklerini, bıçak çektiğini, birine denk gelmiş olabileceğini' söylediğini'' belirten Kalkan, ''Olayın üzerinde durmadık. Gol atıyoruz, gol yiyoruz her şeyi unuttuk. Daha sonra anonslar yapılmaya başlandı. Ben de Fatih Sözüer'e, 'karıştığı olaya ilişkin olabileceğini' söyledim. Tedirgin olduğunu hissettim'' dedi.

Sanık Cihan Erdem de ''hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini, kavgaya karışmadığını, montunu da Sözüer'i gizlemek için değiştirmediğini'' söyledi.
Melih Işık ise sanıklardan sadece Şafak Kalkan'ı tanıdığını, onun isteği üzerine eşofman üstünü verdiğini, olaydan haberdar olmadığını kaydetti.

TANIK İFADESİ
Duruşmada tanık olarak dinlenen Abdulmuttalip Kandemir ise Cihat Aktaş'ın da aralarında bulunduğu aynı mahalleden bir grupla maça gittiklerini, maça yetişme telaşı içinde Fatih Sözüer'e bir arkadaşlarının çarptığını anlattı.

Bunun üzerine Sözüer'in küfür ederek yumruk attığını belirten Kandemir, şöyle dedi:
''Ben yakın yerlerde oturduğumuzdan Fatih Sözüer'i tanırım. 'Ağabey' dediğimiz biridir. O yüzden araya girdim. Bizim gruptan ona vuran olmadı. Cihat Aktaş biraz grubun arkasında kalmıştı. Araya güvenlik görevlileri ve polis memurlarının girmesi üzerine taraflar ayrıldı. Tam bu sırada Cihat Aktaş olay yerine geldi. Fatih Sözüer de dönüp Cihat Aktaş'a bıçakla vurdu. Onu kavga ettiği insanlardan biri sandı.''

Aktaş'ı hastaneye kendisinin götürdüğünü belirten Kandemir, Sözüer'i de teşhis ettiğini anlattı.

TAHLİYELER
Sanıklar Kalkan, Özbulak ve Erdem'in avukatları, ayrı ayrı söz alarak müvekkillerinin tahliyesine karar verilmesini istedi. Cenk Özbulak, Cihan Erdem ve Şafak Kalkan'ın olayın mahiyeti, mevcut deliller ve üzerlerine atılı suçun ceza miktarını göz önüne alarak tahliyelerine karar veren Mahkeme Heyeti, suç vasfı ve delil durumunu göz önüne alarak Fatih Sözüer'in tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Duruşma, diğer tanıkların dinlenilmesi ve eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi. Duruşma sonrası basın mensuplarının, ''Fatih Sözüer'den neden
şikayetçi olmadığı'' ve ''(kan parası) alınıp alınmadığı'' yönündeki sorularını yanıtlayan Seyfettin Aktaş, ''kan parası'' almadıklarını, büyüklerin araya girmesiyle Fatih Sözüer'in ailesiyle biraraya geldiklerini söyledi.

Aktaş'ın avukatı Arif Ertuğrul da asıl sorumluların gerekli önlemi almayanlar olduğunu, bu nedenle sorumlular hakkında tazminat davası
açmayı planladıklarını ifade etti.

Diğer sanıkların aileleriyle görüşme olmadığı için müvekkilinin bu sanıklar yönünden şikayetinden vazgeçmediğini anlatan avukat Ertuğrul, kendilerinin şikayetçi olması ya da olmamasının davanın gidişatını
değiştirmeyeceğini kaydetti.

İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Cihat Aktaş'ı bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen Fatih Sözüer'in, ''kasten adam öldürmek'' suçundan 24 ile 30 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Cihan Erdem, Şafak Kalkan ve Cenk Özbulak'ın ''ölümle biten kavgaya karışmak'' ve ''suçun işlenmesinden sonra failine yardım etmek'' suçlarından 2 ile 4.5'ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları öngörülen iddianamede, Melih Işık'a ise ''suçun işlenmesinden sonra faile yardım etmek'' suçundan 2 ile 4 yıl arasında hapis cezası verilmesi talep ediliyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Über Allex: 4-1
 Yerde ve gökte köşe kapmaca
 Paramız kalmaz
 Mönchengladbach Ümit'ten vazgeçti
 Finalde 'Of' çekecek
 Saidou Hagi'den intikam alıyor!
 Sergen out
 En iyi yabancı Alex
 Trabzon, gözünü Zelenka'ya dikti
 Fener çek-ildi
 Her şey Türk futbolu için
 Efes Pilsen'in Zagreb klasiği: 72-82
 Federasyon bir çözüm bulmalı
 Ülker'in zor gecesi
 Ve Eczacı Final-Four'da
 Haber Hattı
 Maksat spor olsun
RECEP GİRGİN
Silver Tree ve Aranjör
1. AYAK: İstikrarlı yarışları...
Türk baba ve iki oğlu şüpheli yangında öldü
Türk baba ve iki oğlu şüpheli yangında öldü
Anvers kenti yakınındaki evde sabaha karşı çıkan yangında Süleyman...
İncirlik formülü şoförleri kurtarır
İncirlik formülü şoförleri kurtarır
Afganistan'dan Ortadoğu'ya kadar uzanan ABD Merkez Kuvvet...
Gisele koca istiyor
Gisele koca istiyor
Hollywood'un yakışıklı oyuncusu Leonardo DiCaprio ile büyük aşk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu