kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balcicek Pamir @ SABAH
 

Rahşan Ecevit aslında 'Din elden gidiyor' dememiş 'Cin' demiş

Yarın yaşayan gazetecilerin günü. 55 yıllık bir gazetecinin evindeyim. Soru falan sormuyorum, sadece dinliyorum. Fikret Otyam anlattıkça anlatıyor. "Çok para kazandılar bu meslekten" diyor, "Ama sen kazanmazsan sakın üzülme"

Elli beş yıl gazetecilik yapmak. Nasıl bir histir? Bilmiyorum daha 13 yıllığım ben. Küçücük hissettim yanında kendimi. "Daha çok yolum var" diye düşündüm. Çok çalışmam lazım, çok... Dün de yazdığım gibi 4 Ocak günü Antalya'ya uçtum. Sabah bir ilke daha imza atıyor. Akdeniz'e özel bir ulusal gazete yapıyoruz. Başında da deneyimli bir isim var, Ünal Ersözlü. Proje öylesine heyecan verici ki, oldukça kalabalık bir kadro hani tabir- i caizse Antalya'ya çıkartma yaptık. Gezmediğimiz görmediğimiz yer kalmadı, konuşmadığımız insan. Herkese bir bir anlattık ne yapacağımızı. "Artık" dedik "Kendi burnunuzun dibinde olup biteni okuyacaksınız. Sel sadece İstanbul'da olduğunda manşet olmayacak". Bizim heyecanımız mı geçti yoksa herkes böyle bir ihtiyaçta mıydı bilinmez ama müthiş karşılandık. Yepyeni fikirler edindik. Oralara kadar gidip de soru sormamak olur mu? Kim tutar beni? Çok soru sordum çok. Antalya Valisi'ne "En son ne zaman denize girdiniz?" diye sordum. (Cevabı bende saklı, söz verdim yazmayacağım.) Türkiye'nin en büyük işletmecilerinden Joy Turizm'in sahibi Akın Yılmaz'a "Siz hayatınız boyunca hiç 'Her şey dahil' tarzı tatil yaptınız mı?" dedim. Sıkı durun yapmamış. Sadece o mu canım, Türkiye Otelciler Derneği Başkanı Ahmet Barut da hiç öyle bir tatil yapmamış. Onun aklı teknede. Başımıza sardılar "Her şey dahil"i kendileri teknede. Şaka bir yana, ben de hiç öyle tatil yapmadım. Kim yapıyor bu tatilleri, kim? Peki, Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel'in sürekli sarı basın kartı taşıdığını biliyor muydunuz? Ya isminin rahmetli Menderes'ten geldiğini, ablasının isminin de Berrin olduğunu.... Hangi börekçiden börek yer, nereden paça çorbası içer, nerede misafir ağırlar? Bir de ne dedi biliyor musunuz? "Hayatta hiçbir görev beni korkutmaz. Bugün buyurun Bush'un koltuğu sizin desinler, geçer otururum. O da insan biz de insanız." Böyle bir özgüven var mı ey okur? Onda biri bende olsa...

***

Son durağım 55 yıllık gazetecinin evi. Sadece gazeteci yazar değil o, aynı zamanda 60 yılını fırçaya vermiş bir isim. Bu köşeyi takip edenlerin benim için değerini çok iyi bildikleri bir isim o. Kelimelerim yetmez onları anlatmaya. O Fikret Otyam. Kendi deyimiyle yaşam arkadaşı da Filiz Otyam. Pasta yedik kahve içtik. Hadi bakalım Balçiçek, sor sorabilirsen. Yarın 10 Ocak. "Çalışan Gazeteciler"in günü. Fikret Otyam 79 yaşında çalışan bir gazeteci. Aydınlık Dergisi'ne yazı yazıyor. Filiz Otyam bir gece düzenlemiş onun için. "79 yaşı çok dinamik değil mi?" diyor. "80 olunca insana hüzün çökebilir ama 79 müthiş!" Biliyorum önümüzdeki yıl Filiz Otyam 80 yaş için de başka bir sıfat bulacak ve yaşam arkadaşına başka bir gece daha yapacak. Biliyorum işte. Aslında sürpriz olacakmış ama Fikret Otyam cin gibi hemen fark etmiş. Yarın akşam Antalya'da sevdiği dostları toplanacak Fikret Otyam'ın. Güzel konuşmalar yapacaklar. En sevdiği türkücü Hüseyin Turan söyleyecek. Barak havaları çalacak. Gözleri dolacak. Dolar mı? Dolar. Soru sormadım Fikret Otyam'a. Ne yalan söyleyeyim, egoistlik yaptım sadece dinledim. Teyp falan yoktu, aldı mı almadı mı endişesi. Ben onu dinlerken yüzüme ışık vurmuş, Filiz Otyam uzaktan fotoğraflarımı çekiyordu. "Nasıl gidiyor bakalım?" dedi Fikret Otyam. "Benim seni küçükken motosikletin arkasından düşürdüğümü yazdın ama külliyen yalan..." "Nasıl yalan?" diye cevap verdim, "Düşürdünüz dere yatağının ortasında sonra bırakıp gittiniz. Fark edince gelip aldınız ama..." Bir ara "Sen para kazanıyor musun gazetecilikten?" diye sordu. "Bazıları vardır müthiş paralar kazandılar gazeteden". "Bir gün" dedi, "Otobüs durağında bekliyorum, altında şoförlü bir gazeteci beni camdan çağırdı, 'Fikret abi' diye seslendi, hadi ama seni gazeteye bırakayım. Ben 'Olmaz' dedikçe ısrar etti. Öyle ısrar etti ki kırmayayım diye bindim. Kendi gazetesinin önüne gelince 'Yolumuz buraya kadar' dedi. İndirdi beni. Çok paralar kazandılar bu adamlar çok. Sen kazanmıyorum diye dert etme sakın." 79 yaşında bir çalışan gazeteci. Bugünkü yazısını kaçırmayın. Rahşan Ecevit aslında din elden gidiyor dememiş, cin elden gidiyor diye bağırmış. Cin mi ne? Kedileri canım. Kedinin kuru mama yemekten canına tak demiş, evi terk etmeye kalkmış. Rahşan Ecevit de "Bülent Cin elden gidiyor" diye bağırmış. Oradan geçen bir muhabir din elden gidiyor diye duymuş. İşin aslı buymuş. Ama Otyam'ın kaleminden okumanız gerekir, inanın bana.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yine diyecek, kesin "Sana ne" diyecek   / 02-01-2005
 NASA teknolojisiyle üretilen boyayla yangın vız gelir   / 26-12-2004
 İnsan bu resmi görünce "Eh insaf yani" diyor   / 19-12-2004
 Seks sohbetleri   / 19-12-2004
 Kaynanaların kaynanası Semra Hanım çok haklıdır   / 12-12-2004
 Genç kalmanın yolları   / 05-12-2004
 Bir dizi bir evde nasıl kavga çıkarır?   / 28-11-2004
 Amerikanvari Başkan   / 28-11-2004
 Cem Yılmaz bu filmi ne için yaptı?   / 21-11-2004
 Fatih Terim meselesi ciddi midir?   / 14-11-2004
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Rahşan Ecevit aslında 'Din elden gidiyor' dememiş 'Cin'...
THY'nin business class yolcusu arttı
THY'nin business class yolcusu arttı
Türk Hava Yolları geçen yıl yaklaşık 12 milyon yolcu taşıdı. 'Ticari...
Doğu'nun dürümüne hamsili Laz yorumu
Doğu'nun dürümüne hamsili Laz yorumu
Karadenizliler çorbasını, pilavını yaptığı hamsiden sonunda dürüm de...
Kale kapılarını önce kahve kokusu açtı
Osmanlı ordularının yapamadığını kahve yaptı ve dünyayı fethetti. Ne hazin...
Havyarın iyisi deniz kokar
Bakü'de gördüklerimi söyleyeyim; havyar, neft ve caz. Bu şehirde nereye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.