kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şimdilik şampiyon Zeynep
Şimdilik şampiyon Zeynep

Bir hafta sonra şampiyonun belli olacağı 'Anadolu Ateşi'nin önceki gece gerçekleşen yarı finalinde Zeynep Başkan birinci oldu. Yarım oy farkla elenen isim de Devrim Kaya'ydı. Geceye damgasını ise yarışmanın büyük sürprizi İbrahim Tatlıses vurdu. Tatlıses hem oynadı hem de uzun havalarıyla herkesi mest etti.

Anadolu Ateşi'nin 15'inci haftasında yarı final heyecanı coşkuyla yaşandı. Zeynep Başkan, Nilüfer Sarıtaş ve Devrim Kaya'nın yarıştığı gecede, jürinin de oybirliğiyle desteklediği Zeynep Başkan halk oylamasında birinci seçildi. Geceye konuk sanatçı ve jüri üyesi olarak katılan İbrahim Tatlıses ise izleyenlere coşkulu anlar yaşattı.

ZEYNEP BİRİNCİ, DEVRİM GİTTİ
İlk hafta 16 yarışmacı ile atv ekranlarına gelen, Cem Davran'ın sunduğu Türkiye'nin ilk ve tek türkü yarışması 'Anadolu Ateşi: Bu Toprakların Sesi' yarışmasında bu hafta hepsi de birbirinden güçlü üç ses yarıştı. Zeynep Başkan, Devrim Kaya ve Nilüfer Sarıtaş'ın ikişer türkü söylediği gecede, jüri üyeleri üç yarışmacının da birinci seçilmesi gerektiğini belirterek eleştiride bulunmadı. Tahminler bölümünde ise Savaş Ay, Zeynep Başkan'ın gecenin yıldızı olduğunu söylerken, İbrahim Tatlıses sıralamasını Zeynep, Devrim ve Nilüfer şeklinde yaptı. Yorumların ardından açıklanan birincinin belirlendiği oylamada Zeynep Başkan ipi göğüsledi ve diğer iki arkadaşını geride bıraktı. Elenecek ismin belirlendiği halk oylamasında ise Nilüfer Sarıtaş yarım oy farkla ikinci seçildi. Yüzde 50,56 oy alan Sarıtaş yarışmaya devam edecek isim olurken, Devrim Kaya yüzde 49,44 oyla elendi.

ARİF HOCA AĞLADI
Sonuçlar Arif Sağ'ı ağlatırken, yarışmadan elenen Devrim Kaya, "Beni destekleyen herkese, Arif Hocam'a teşekkür ederim. Ben buradayım, bir yere gitmiyorum. Yapacağımı yaptım. Bu hafta kalsaydım en fazla birkaç türkü daha söyleyecektim" diyerek duygularını dile getirdi. Nilüfer Sarıtaş ise "Devrim benim oda arkadaşımdı. Hem çok mutlu oldum hem çok üzüldüm. Oy gönderenlere teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

İLK ALBÜMLERİ ÇIKTI
Yarışmanın en duygulu anları Arif Sağ'ın yarışmacılara sürprizini açıklaması ile yaşandı. Zeynep, Nilüfer ve Devrim'e ilk albümlerini hediye eden Arif Sağ, "Yarışma bitmeden üçünü de ödüllendiriyorum. Bu olay halk müziğinin sosyal patlamasıydı. Bu çocuklar hediyeyi hak etti" diye konuştu. Albümünü hocasının elinden alan Devrim Kaya da "Rüyamda görsem inanmazdım. Bu yarışmayı yaptığınız için çok teşekkür ederim" dedi. Gecenin dev konuğu İbrahim Tatlıses yarışma boyunca biri Kürtçe birçok türkü ve uzun hava seslendirdi. Yarışmacıların performanslarını da yorumlayan Tatlıses, Zeynep için "Bu kadar kazık parçalar olur mu? Yine de üçü de hiç detone olmadan söyledi. Zeynep'in 'çıtrık' bir sesi var. Yani belalı bir ses. Sesinde bir ateş var. Devrim en yüksek sesleri bile büyük başarı ile okudu. Nilüfer de çok başarılıydı" diye konuştu. Ünlü türkücü gece boyunca Nilüfer'e de kilolu olduğu yolunda eleştiri getirdi. Bunun üzerine de Savaş Ay, "Sahneye çıkan herkesin 'hafif' olması gerekmiyor" dedi.

BU YARIŞMA GURUR VERİYOR
Tatlıses, Türk kanallarından birinde bir türkü yarışması izleyebilmenin gurur verici olduğunu da belirterek, "Yapılması gereken bir programdı. Bu kadar çok ses getirmesi onur verici. Türkü her zaman vardı. Ama böyle bir program yapılması beni çok mutlu etti. Yarışmacıların üçü de birbirinden güzel sese sahip. Keşke üçü de elenmeyip birinci olsa" diye konuştu. Öte yandan haftaya finali yapılacak yarışmada tüm gözler, şimdilik şampiyonluğunu ilan eden Trabzonlu Zeynep Başkan'a çevrildi.

Yıldız ATEŞ / MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Savcının Karısı' ekibi ilk bölümü hep birlikte izledi
 Ediz Hun kızına öyle bir tokat savurdu ki!
 Onu hep övmüşüz asıl o bize çok uzak
 Şimdi bunlara gülüyoruz...
 Nurgül Yeşilçay ev kadınlığından vazgeçti
 Bir erkeği 10 günde nasıl kaybetmezsiniz?
 2004'ün en güzel ve en çirkin vücutları
 Şık erkeklerin kolundaki saat
 Geleneksel indirim başladı
 Erkek modasında stil yaratmak çok önemli
 İstanbullular çadırda eğlenecek
 Dürüst ol, canımı al
 Yaşasaydı böyle olacaktı
 Nikahında eski elbise giymiş...
 Kepekle besleniyor
 İkinci seks kaseti çıktı
 Pahalı kartopu
 Yapımcılarını zengin ettiler
AYŞE ÖZYILMAZEL
Efelerin efesi
Cumartesi cumartesi bol güneşli havayı...
HAKAN & UTKU
Soyun dünyalı biz dostuz
- Nezahat ne işimiz var bizim...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Anne gel! Korkuyorum
Bu örnekler çoğaltılabilir. Peki...
AYŞE TÜTER
MUTFAKTA Lezzet Güneşi
Asmada barbun
Zeytinyağı,...
Sorunu olsun olmasın her çocuğa 2 yaşında göz muayenesi şart!
Sorunu olsun olmasın her çocuğa 2 yaşında göz muayenesi şart!
Hipermetropi erken teşhis edilmediğinde, göz tembelliğine yol açıyor.
'Ağır' konuk!
'Ağır' konuk!
Çiçeği burnunda modacı Siren Ertan ile sevgilisi Gökhan...
Bakıma girdi!
Bakıma girdi!
New York'taki "One Model Management" ajansı ile anlaşma...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.