kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sofraların lüks lezzetleri
Sofraların lüks lezzetleri

Kimi az bulunduğu için, kimi de yapımı zor ve beceri istediği için lüks sayılıyor. İşte bu ayrıcalıklı yiyecek ve içecekler bir kitapta toplanmış.

Havyar bir zamanlar ucuz bir yiyecekmiş. Örneğin 19. yüzyılda Rusya'da demiryolu işçilerinin tayınında, kara ekmeğin yanında havyar da veriyorlarmış. XV. Louis, Rus elçisi kendisine bir kutu havyar hediye ettiğinde tadına bakıp, tiksintiyle "balık reçeli" demiş ve ağzındakini Versailles Sarayı'nın nadide halısı üzerine tükürmüş. Nereden nereye gelmişiz... Bugün havyar dünyanın en nadide yiyecekleri arasında başı çekiyor. Deniz Gürsoy'un kaleme aldığı "Zengin Sofraların Lüks Tatları"nda trüf mantarından ıstakoza, havyardan istiridyeye, malt viskiden şampanyaya dek yemek ve içki dünyasının en değerli ürünleri tanıtılıyor, bunların tarih içindeki gelişmesine değiniliyor. Bugün zarif sofraların vazgeçilmez içeceği olan şarap kültürünün temelleri sunuluyor. En nadide malzemelerle yapılabilecek şık yemeklerin de tarifleri veriliyor. "Zengin Sofraların Lüks Tatları", mutfak kültürüne ilgi duyanların okuması gereken bir kitap. Buradaki bilgileri okuma fırsatını bulanların bir bölümü belki sözü edilen malzemeleri hiçbir zaman tatma fırsatını bulamayabilirler. Ancak herhangi bir ortamda aktaracakları bilgilerle ilgi odağı olacaklarına kuşku yok.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Kale kapılarını önce kahve kokusu açtı
 Havyarın iyisi deniz kokar
 Gizemli ve hoş bir lezzettir tatlı
 Yeni yılınız meyve dolu olsun
 Tereyağ yemeklerde mucizeler yaratabilir
 Büyükada'nın tatları sofraları şenlendirdi
 Artık mutfağımız da değişecek
 Şarap hiç konserve kutusunda içilir mi?
 Yılbaşı sofrasının kralı hindiye kestane yakışır
 Malzemeler Karadeniz'den
 Çikolatalı ve meyveli tebrik kartları bunlar
 Japonlar artık mantı yiyor
 Semerkant'ta topik peşinde
 Ölümsüz zeytin ağacını ellerimizle yok ediyoruz
 Günümüz mutfaklarına geleneksel Ege lezzetleri
 Halkın gözü üst düzey ziyafetlerde
 Hollywood ünlülerinin tercihi
 Mutfaktaki cennetin keşfi
 Yemeklere adlarını veren ünlüler
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Çocukların odaları büyüklere fark atıyor
Çocukların odaları büyüklere fark atıyor
Sayıları hızla artan 'Hip Aile Otelleri'nde çocuklar için özel...
Ruhi Su anısına türkü gecesi
Ruhi Su anısına türkü gecesi
Ruhi Su Kültür ve Sanat Vakfı'nın yarın gerçekleştireceği etkinlikte...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.