kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bebek Sarıyer arasında keyifli bir Boğaz turu
Bebek Sarıyer arasında keyifli bir Boğaz turu
Teknik Bilgiler:
Otomobil hakkında

Bebek Sarıyer arasında keyifli bir Boğaz turu

Asuman Dabak, Küba'nın Barbunya Adası'na yaptığı yolculuktan yeni dönmüştü. Tabii yeni bir filmi bitirerek. O, ben ve Seat Altea Bebek'te, "Tatlı Hayat" ile gelen şöhreti konuştuk.

İstanbul'un havası kararsızlaştığında daha bir keyif alıyorum otomobille dolaşmaktan. Kozyatağı'ndan başlıyorum seyahatime, Bahçeşehir tarafında sonlanıyorum. Bazen güneş açıyor güneş gözlüğümü takıyorum, bazense hava akşam olmuşcasına kararıyor. Tüm bunları yarım saat içinde yaşamak çok hoşuma gidiyor. Hele arada bir de otomobilin camlarına ince haif bir yağmur damlası düşerse, en hüzünlü şarkılarla gökyüzünün ağıtına ben de katılıyorum. Asuman Dabak ile buluşacağım gün hava tam bu anlattığım gibi. Aradan güneş yüzünü gösteriyor ama yine bulutların arkasına saklanacağını biliyorum. Altımda Seat Altea 1.6 var. Altea, Seat firmasının otomobil anlayışının değiştiğinin ilk simgesi. Zaten çok yakında da Yeni Toledo piyasaya çıkacak ve Türk tüketicisi ile buluşacak. Altea iri bir aile otomobili ile spor bir alt orta sınıf otomobilin harika karışımı anlamına geliyor.

Hayatım sürekli bir test otomobilinden diğerine geçtiği için, kendinize ait otomobillerde bulunan ne kadar eşya var ise ben bunları çantalarda taşımak zorundayım. Cd'ler, makyaj malzemeleri, yedek bir kot pantolon (Ben sürekli üzerime bir şeyler döküp duruyorum da!), Fotoğraf makinem ve sevgili şarj cihazı (İnsanın ne zaman harika bir fotoğrafla karşı karşıya geleceği belli olmuyor), İki adet mont (Birinin otomobilde olduğunu unutmuşum), şık siyah ayakkabılarım (En son bir davette giymiştim, o günden beri benimle her test otomobilini dolaşıyorlar), diz üstü bilgisayarım, son verdiğimi otomobil partisinden kalma şişeler (Alkolsüz!) vs. vs. Asuman ile buluşmaya giderken, ister istemez gözümün önünden "Tatlı Hayat" dizisindeki replikleri geçiyor. O davudi sesi ile bana bağırırken görüyorum: "Ama Rahşan Hanım, bir otomobil bu kadar dağıtılmaz ki! Yani işimiz toplamak ama bir insanın üzerine bu kadar gidilmez ki! Siz eğlenin biz arkanızı toplayalım. Ohh ne ala."

ŞANS KAPIYI KIRINCA
Ama sonra geçen Haziran'da bu harika dizinin sona erdiğini ve Asuman Dabak'ın en normal hali ile karşıma çıkacağını anımsadım. Buluşma mekanı Bebek Kahvesi idi. Bu arada biliyorum bu çok geç bir haber ama Bebek Kahvesi'nde kablosuz internet bağlantısı başlamış. Yani denizi izleyerek internete bağlanabiliyorsunuz. Tam çantamdan bilgisayarımı çıkarıyordum ki, Asuman geldi. Yanında da sevgilisi Ümit bey vardı. Bir süre kafede oturup birbirimize alıştık. Sonra Ümit Bey'i Bebek'te bırakıp Seat Altea'mızla dolaşmaya başladık. Otomobili zor bir yere park etmiştim. Otomatik araç kullanmaya alışık olan Dabak, direksiyona oturduğu andan itibaren gerçekten de beni şaşırtan bir ustalık sergilemeye başladı. Meğerse bir zamanlar rallilerde co-pilotluk bile yapmış. Yani bu iş için gerçekten ter dökmüş ve eziyet çekmiş. Zaten direksiyonu tutması, otomobile hakimiyeti ve atak kullanma tarzı ile kendini fazlası ile belli ediyordu. Otomobilin burnunu Sarıyer'e doğru çevirdiğimizde spor kıyafetli, makyajlı Asuman Dabak'ı izlemek ve dinlemeke gerçekten eğlenceli bur hal almıştı. Onun hikayesi İzmir'de başlamış. Bir sürü iş yaptıktan ve yaptığı işlerde başarılı olduktan sonra içindeki oyunculuk ateşini bastıramamış ve kendini İstanbul'a atmış. Ama ilk aşkı hep tiyatro olarak kalmış. Hiç kuşkusuz Tatlı Hayat, kariyerinde şimdiye kadar yaptığı en eğlenceli ve ses getiren proje. Ekip o kadar iyi anlaşıyormuş ki, Türkan Şoray, annesi ve babası olmayan Asuman Dabak'ın manevi annesi bile olmuş. Geçen haziranda biten bu diziyi ve ekibini çok özlediğini belirten sanatçı geçtiğimiz ayı Küba'da geçirmiş. Başrolünü Ferhan Şensoy ile paylaştığı "Şans Kapıyı Kırınca" isimli filmin çekimlerinde çok ilginç olaylar yaşamış. Ünlü yarışma "Şans Kapıyı Çalınca" ile dalga geçen filmde, yarışma sonucu "Barbunya" adasında bir tatil kazanan bir ailenin başına gelen olaylar eğlenceli bir şekilde anlatılıyor. Ancak Küba'da geçirdiği zaman sanatçıyı derinden etkilemiş. İnsanların fakirliği ve bu fakirlikten kurtulma çabaları Dabak'ın yüreğini burkmuş. Bu kadar güzel bir coğrafya da insanların yaşadığı bu sefalet onun için hayli dramatikmiş. Ocak sonlarında vizyona girmesi beklenen film hayli ses getireceğe benziyor.

HUZURLU BİR İLİŞKİ
Sanatçı bu aralar arkası arkasına gelen teklifler ile boğuşuyor ve kendisine en uygun seçimi yapmaya çalışıyor. Tüm bunlar olurken de en önemli desteğini sevgilisi Ümit Bey'den alıyor. Gerçekten çok sevdiği bir insan ile yaşadığı huzur dolu ilişki belki de başarısının en önemli sırrı. Bu arada otomobile ilk yaklaştığımız anda Dabak'ın Seat Altea'nın tasarımını çok beğendiğini ve özellikle direksiyon hissi ile vites geçişlerinin yumuşaklığını çok beğendiğini belirtmeliyim. Asuman Dabak bu günlerde "Şaşkın Aşıklar" isimli oyunda başrol oynuyor. Sadri Alışık Tiyatrosu için hazırlanan bu oyun gelecek hafta İzmir'de Sabancı Kültür Merkezi'nde izlenebilir. Asuman otomobilden indikten sonra Altea'nın müthiş müzik sistemini sonuna kadar açtım. Entelektüel bir oyuncu ile zaman geçirdiğim için ben de çok kültürlü bir insan havasına girdim. Bülent Ortaçgil'i CD çalara koydum. Ve Boğaz'a bakarak keyifle seyr eyledim.

RahşanGülşan

DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Kükreyen aslan 80 yaşında
 Mutlu tasarım yılları
 Havacılık sektörü 2005'te coşacak
 Kısa...kısa...kısa...
 Küçük yardım büyük başarı
 Kaynanalar seçer
 Yirmi yılda 17 bin yeni uçak
 Sarhoş eden tasarımlar
 30 ülkenin gemisi şenliğe demir atacak
 Tasarımlar geleceği bugüne getiriyor
 Yabancı gözüyle THY
 Hipodromda iki kadın var
 Los Angeles
 En medyatik havayolu
 ABD-Rus yapımı bölgesel jet geliyor
 Cem ile yemeğe çıkın tatlılar bedavaya gelsin
 Asya'nın yükselen yıldızı
 Kısa...kısa...kısa...
 İşte tribünün efendileri
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
TURGAY NOYAN
Babanız balığa çıkıyor mu?
Biliyorum birçok kişi bana...
ALİ POYRAZOĞLU
Kovulamayacağı mız tek cennet... (2)
Geçen hafta...
GÜNTAY ŞİMŞEK
Laz ve gaz
Geçen yıla baktığımda en keyifli seyahati ve...
YASEMİN TAŞKIN
Dağlarda Kutlama
Alp Dağları'nda, doğanın içinde ailemle...
BELKIS KILIÇKAYA
Fransız Siyasetçiler
Yaş ortalaması 75 olan...
FİKRET AYDEMİR
Yeni İlah: Bob
Alkollü olarak direksiyon başına geçmeye...
Doğanın mucize bitkileri hayatınızı kurtaracak
Doğanın mucize bitkileri hayatınızı kurtaracak
Kanser ve kalp gibi hastalıklar vitamin, mineral ve bitkisel...
70'inde işi bıraktı resme başladı
70'inde işi bıraktı resme başladı
İnşaat, hukuk ve eğitim gibi farklı alanlarda çalışıp, birçok...
Üniversitede güçler yarışı
İstanbul Üniversitesi'nde 7 Ocak'ta yapılacak rektörlük seçimi, güçler yarışına...
James Dean'in orta yaşlısı
Gençliğinde aşırı sol saflarda yer alsa da hep şiddete karşıydı. Arkadaşları...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.