kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir Türk kızıyla tanıştı hayatının seyri değişti
Bir Türk kızıyla tanıştı hayatının seyri değişti
Çocukları ve eşine menajerlik yapıyor

Bu ailede herkes bir yıldız adayı

Francis Ugbomch şansını Türkiye'de arayan Nijeryalı bir futbolcuydu. Umulmadık bir sakatlık geçirdi ve hayatı değişti. Önce bir Türk kızıyla evlenip damat oldu, sonra reklamlarda parladı.

Fenerbahçe'ye transfer olmayı bekliyordu. Okocha'nın en yakın arkadaşıydı. Ancak umulmadık bir sakatlık yüzünden futbol hayatı sonra erdi. 28 yaşındaki Nijeryalı futbolcu Francis Ugbomch yine de ülkesine dönmek yerine aşık olduğu 17 yaşındaki Türk kızı Melis'le evlenmeyi tercih etti.

Zor bir yaşam
Siyah ve beyaz aşkı o kadar da kolay olmadı. Evlendiler ama tepki gördüler, tuhaf bakışlarla karşılaştılar. Yılmadılar. Birbirinden güzel iki çocukları oldu. 4 yaşındaki Jennifer Melis "Sihirli Annem" dizisinin yıldız oyuncusu ve ailesini geçindiriyor. Baba ise Vestel reklamlarıyla futbolda bulamadığı şöhreti yakaladı.



Bir Türk kızıyla tanıştı hayatının seyri değişti

Nijeryalı futbolcu Francis Ugbomch, yeşil sahalarda top koşturmak için geldiği ülkemizde önce damadımız sonra da reklam yıldızı oldu. Şimdi kendisi reklamlarda, kızı da dizide oynuyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde üç sezon top oynayan Francis, arkadaşı Okocha'nın yardımıyla Fenerbahçe'ye transfer olmayı beklerken sakatlanınca futbol hayatı sona erdi. Ama o, ülkesine dönmek yerine Melis adlı Türk kızıyla evlenip İstanbul'da kalmayı tercih etti. 5 yaşından beri futbol oynadığı ve başka hiçbir iş yapmadığı için iş bulmakta zorlandı. Bu arada biri kız biri erkek iki çocuğu dünyaya geldi. Aileyi geçindirme derdine düşen Melis Ugbomch, çareyi eşini ve çocuklarını şov dünyasına sokmakta buldu. Francis Ugbomch, bir spor ayakkabı firmasının katoloğunda, sonra da Colins Jean'in reklamlarında rol aldı. Şu anda da Ata Demirer'li Vestel reklamlarında konsey başkanını oynuyor. 4 yaşındaki kızı Jennifer Melis Ugbomch ise en çok izlenen diziler içinde yer alan Sihirli Annem'de "Toprak" rolünü canlandırıyor. Francis Ugbomch, Türkiye'de yaşayan yüzlerce Nijeryalıdan sadece biri ancak onun ülkemize gelme nedeni vatandaşlarından çok farklı. Özellikle İstanbul'da çok sık rastladığımız Nijeryalılar, genellikle sefaletten kaçıp gelerek Türkiye'ye sığınırken Francis Ugbomch, yıldız olmak hayaliyle gelmiş. Çünkü o bir futbolcu. Ülkesinde önemli takımlarda top koşturmuş ve üstelik dünyaca ünlü bir futbolcu olan Jay Jay Okocha'nın arkadaşı. Francis, 1997 yılında o sırada Fenerbahçe'de oynayan arkadaşı Okocha'dan Türkiye'de bir takıma transfer olmak için yardım istiyor. Okocha'nın menajeri, ona önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en iyi takımını ayarlıyor. İstanbul'da üç büyüklere gelme hayaliyle orada üç sezon top oynayan Francis, isteğine çok yaklaştığı bir sırada sakatlanıyor. Ve İstanbul'a hiç aklının ucundan geçmeyen bir amaçla, tedavi olmak için geliyor. Disk kaymasından şüphelenirken bel fıtığı teşhisi konuyor ve Francis'in futbol hayatı sona eriyor.

LİSEYİ BIRAKIP EVLENDİ
Tedavi için İstanbul ile Kıbrıs arasında mekik dokurken henüz 17 yaşında lise öğrencisi bir kız olan Melis ile tanışıyor. Aralarındaki ilişkinin aşka dönüşmesi uzun sürmüyor. Zaten tanıştıktan üç ay sonra da nikah masasına oturuyorlar. Melis Ugbomch'ye, birçok hemcisinin cesaret edemeyeceği bu kararı nasıl verdiğini soruyoruz. "Ben normal şeyler yapan bir kız değildim. Uç noktalarda yaşayan bir kızdım. Francis'ten çok etkilendim ve evlenmek istedim. 18 yaşını doldurmadığım için annemden izin istedim. Annem Francis ile tanışıp çok sevince evlenmemize onay verdi. O sırada lise ikinci sınıfta okuyordum. Okulu bırakıp evli bir kadın olarak hayata atıldım. 18 yaşında ilk çocuğunu, 20 yaşında da ikinci çocuğumu doğurdum." Melis Hanım'a bu kez, "Diliniz, dininiz, kültürünüz ve hatta renginiz bile farklı, hiç sorun yaşamadınız mı?" diye soruyoruz. "Kendi aramızda dil sorunu olmadı, İngilizce anlaşıyorduk. Bizim çevreden dolayı sorunlarımız oldu. Kiraladığımız evlerin sahipleri, komşular ve bakkal, manav gibi esnafla sorunlar yaşadık. Bir Türk'ün Nijeryalı siyahi bir erkekle evli olmasını çok yadırgadılar. Bir de ben çok genç olduğum için yanlış anlaşılmalar oluyordu. Evli olduğumuza inanmıyorlar, başka şeyler düşünüyorlardı. Biz aramızda hiçbir sorun yaşamadık, hala da hiçbir sorunumuz yok." Melis böyle diyor ama aslında büyük bir sıkıntıları olduğunu yine Melis Hanım'ın şu sözlerinden anlıyoruz; "Evlendik ama ikimiz de çalışmıyoruz ve üstelik paramız da yok. Birimizin çalışması gerekiyor. Ama Francis'in Türkçesi yok, biraz var ama o da Kıbrıs Türkçesi olduğu için kimse anlamıyor. Türkçe bilmediği için de iş bulamadı. Mecburen ben çalışmaya başladım." 5 yaşından beri sadece futbolla ilgilenen ve başka hiçbir iş yapamayan Francis Ugbomch, şimdi Türkiye'de reklam filmi oyunculuğu yapıyor ve reklam yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Çocukları da peşinden geliyor, hatta kızı çocukların kalbinde taht kurmuş durumda. Francis, Türkiye'de yaşamaktan çok mutlu; "İstanbul'u ve Türkler'i çok seviyorum. Burada çok mutluyum. Çok sevdiğim bir eşim ve iki çocuğum var. Sıkıntılar ve sorunlar yaşamama rağmen ülkeme dönmek istemedim. Hem Nijeryalı hem de Türk arkadaşlarım var. Benim gibi Türk kızlarla evli olan iki arkadaşım var, sık sık ailecek onlarla görüşüyoruz." Francis, Türkiye'de mutlu olmasına rağmen memleket ve aile özlemi çekiyor. Çünkü 1997'den beri ülkesine gitmemiş. Annesi ve babası küçükken ölmüş ama 6'sı öz, 6'sı üvey 12 kardeşi varmış. Onları çok özlüyormuş. Eşi ve çocuklarıyla birlikte en kısa zamanda Nijerya'ya gitmek istiyormuş ama maddi durumu elvermiyormuş. Çünkü Bir kişi uçak bileti 2 bin dolarmış. Melis Hanım, "Çocuklardan bile 900 dolar istiyorlar. Uçak bileti almakla da iş bitmiyor. Kardeşlerine, yeğenlerine küçücük birer hediye alsak bile bir sürü para gerekiyor" diyor.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Üniversitede güçler yarışı
 James Dean'in orta yaşlısı
 10 padişaha tanık oldu
 Sıfırları gitti değeri arttı
 Alışverişin başkenti
 Tekstilin öğrenci patronları
 İşgalcinin pişmanlığı
 Önce sergi sonra müzayede
 Yeni TCK ile fotoğraf yerine karakalem
 Restoranlar
 Cazın büyülü sesi
 Ünlü heykeltıraşın en kapsamlı sergisi
 Tsunami havayollarını da vuracak
 İstanbul'da 4 farklı ses yankılanıyor
 Toplum gönüllüleri 2 yaşında
 Büyük İskender'i ağlatan şehir
 Üç parçalı bilmece
 Barış Manço'nun evi ne olacak?
 İstanbul Avrupa'yı aşka davet ediyor
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Yine diyecek, kesin "Sana ne" diyecek
Kameram olmadığı...
MEHMET ALTAN
Pipolu Kaplumbağa
Osman Hamdi Bey 30 Aralık 1842 yılında...
ÖNCEL ÖZİÇER
Sol yanı bırak, sağa bak
Dostum, dostum güzel dostum,...
KAZIM KANAT
Babamı sevgi öldürdü!
Öyle bir şansım yoktu. Yani...
REFİK DURBAŞ
Yıllar ve kitaplar...
Edebiyat Fakültesi'nde hocam...
Kükreyen aslan 80 yaşında
Kükreyen aslan 80 yaşında
MGM artık daha çok sinema dışı yatırımları yöneten bir şirket...
Mutlu tasarım yılları
Mutlu tasarım yılları
Tasarım ağaç süslemesinde, bazen çılgın bir elbisede, bazen objelerde...
Doğanın mucize bitkileri hayatınızı kurtaracak
Kanser ve kalp gibi hastalıklar vitamin, mineral ve bitkisel...
70'inde işi bıraktı resme başladı
İnşaat, hukuk ve eğitim gibi farklı alanlarda çalışıp, birçok...
Gizemli ve hoş bir lezzettir tatlı
Sevinçli ve mutlu olayları tatlı paylaşarak kutlayan bir toplumuz. Yeni yılın...
Sofraların lüks lezzetleri
Kimi az bulunduğu için, kimi de yapımı zor ve beceri istediği için lüks...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.