kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bozulmayan araba, bebek cep telefonu ve bilgisayar
Bir dileğim var

Bilgisayarım olsun yeter
Babam yurtdışında işçi, biz Adana'da oturuyoruz. Yeni yıl geldiği için çok sevinçliyim, en büyük isteğim de bir bilgisayar.

Bir yuvamız olsa keşke
Beş kardeşiz. Ben babamla birlikte çalışmak için Ağrı'dan Trabzon'a geldim. Milli Piyango çıksın, sıcak bir yuvamız olsun.

Reklam filmi teklifi gelsin
Dört kardeşiz, Erzurum'da yaşıyoruz. Reklamları çok seviyorum. Yeni yılda ben de bir reklam yıldızı olacağım.

Para çıksın iş kurayım
Trabzon'da yaşıyoruz, iki kardeşiz. En büyük hayalim piyangodan para çıkması... Araba ve ev almak, iş kurmak istiyorum.

Çocuklar üzülmesin
Yeni yıldan çok şey istemiyorum. Samsun'da oturuyoruz, çöpten ekmek toplayan çocuklar var. Başbakan onlara sahip çıksın.

Zengin olmak istiyorum
Erzurum'da yaşıyoruz, 8 kardeşiz. Bilet aldım, hayalim zengin olup aileme bakmak...



Bozulmayan araba, bebek cep telefonu ve bilgisayar

Bugün yeni bir yılın ilk günü... Herkes için taze umutların kapısının aralandığı gün... Peki çocukların yeni yıldan beklentisi hep aynı mı? Kimi sıcak bir yuva istiyor, kimi de güzel bir bisiklet hayal ediyor.

Soru basit, cevap karmaşık... "2005'ten ne bekliyorsun?"... Antalya, İzmir, Diyarbakır, Samsun, Erzurum, Bursa, Trabzon ve İstanbul'da çocuklar, muhabirlerimize yeni yıldan ne beklediklerini anlattı. Kimi Barbie bebek kimi bir ayakkabı kimi de babasına istedi. "Dilek tanrıları" hepsine yetişebilecek mi bilinmez ama masumca dile getirdikleri istekleri düşündürüyor insanı...

Sedanur Aran (7) Reklam yıldızı olmak istiyorum
Erzurum'da yaşıyoruz. Dört kardeşiz. Çocuk reklamlarını çok seviyorum. Yeni yılda reklam yıldızı olmak istiyorum. En büyük hayalim çocuk reklamlarında oynamak. İnşallah yeni yılda böyle bir teklif alırım. Böyle bir teklif alırsam, lokantada aşçılık yapan babama da yardım ederim.

Selcan Metin (8) Daha çok oyuncak istiyorum
Adana'da yaşıyoruz. Ömer Haluk Özbucak İlköğretim Okulu'na gidiyorum. Babam apartman görevlisi. Yeni yılın ilk haftasında doğum günüm olacak. Çok mutluyum. Herkes bana hediye getirecek. Yeni yılda özellikle daha çok oyuncak bebek istiyorum.

Beril Çakus (9) Sokak çocuklarına kalacak ev yapılsın
İzmir'de yaşıyoruz. Şimdi üçüncü sınıfa gidiyorum. Yeni yılda sağlık mutluluk ve sokak çocuklarına ev istiyorum. Çünkü sokakta yaşıyorlar. Onları soğukta, yolda görmek beni çok üzüyor. Onlar için bir şeyler yapılsın. Yeni yılda bunu istiyorum.

Senem Çevik (8) Tek eksiğim bilgisayar
Bursa'da yaşıyoruz. Birinci sınıfa gidiyorum. Babam taksicilik yapıyor. Arkadaşlarımın bilgisayarı var. Babam alacağını söyledi ama uzun zamandır alamadık. Babam biraz daha para biriktirdiğinde bilgisayarımı alacak. Zaten başka eksiğim de yok.

Sinem Mısıroğlu (8) Ailemi mutlu edeyim
Trabzon'da yaşıyoruz. 3 kardeşiz. Bu yıl iyi bir karne getirerek ailemi sevindirmek istiyorum. Büyüyünce polis olacağım. Yeni kitaplar istiyorum. En büyük isteğim, ailemin mutlu olması. Ben de başarılı olup onları mutlu etmek istiyorum.

Furkan Özdemir (10) Bir bisiklet fena olmaz
İstanbul Fikirtepe Hüseyin Ayaz İköğretim Okulu'nda dördüncü sınıftayım. Babam sıvacı, annem evkadını. Bir bilgisayarım olsa her şeyi yaparım. İnternete girmeyi bilmediğim için o konuda bir şey diyemeyeceğim. Ayrıca bir de yeni yılda bisikletim olsa hiç de fena olmaz.

Dilan Göçücü (10) İnşallah bir köpeğim olur
Üç kardeşiz. Erzurum İsmetpaşa İlköğretim Okulu 4. sınıftayım. Yeni yıldaki en büyük hayalim bir köpeğimin olması. Çünkü hayvanları çok seviyorum, özellikle köpekleri. Babam esnaf olduğu için istediğim gibi bir köpeği alacak parayı bana vermiyor. İnşallah yeni yılda köpeğim olur.

Mehmet Budak (10) Zenginler yardım etsin
Diyarbakır Vehbi Koç İlköğretim Okulu'nda 4. sınıfa gidiyorum. Babam hamallık yapıyor. Onun daha az zahmetli bir iş bulmasını, daha az yorulmasını istiyorum. 6 kardeşim var. Ben de ayakkabı boyuyorum. Zenginlerin bana bisiklet ve bilgisayar almasını istiyorum.

Zehra Şeker (9) Para sıkıntısı yaşamayalım
İstanbul Hüseyin Ayaz İlköğretim Okulu'na gidiyorum. Üçüncü sınıftayım. Yeni yılda derslerimin daha iyi olmasını, bilgisayar ve cep telefonu istiyorum. Ailemin maddi durumunun kötü olmasını istemiyorum. Umarım yeni yılda ve daha sonra da para sıkıntısı yaşamayız.

Arca Çoruh (8) Yeni evimize taşınalım
İstanbul Hisar Eğitim Vakfı Kemerköy Okulları 3. sınıfa gidiyorum. Yeni yılda ailemle çok vakit geçirmek istiyorum. Daha sık kayağa gitmek çok güzel olur. Çünkü kaymayı çok seviyorum. Amerika'daki arkadaşlarımı ziyaret etmek ve oraya gidince uzun süre kalmak istiyorum. Bir an önce yeni evimize taşınırız umarım.

Ali Koru (11) Tinerciler kovalamasın
Babam kuyumcu, annem evkadını. İki kardeşiz. Antalyalıyız. Yeni yılda kendim için bilgisayar, bisiklet istiyorum. Geçen yıl beni tinerciler kovalamıştı. 2005'te ya da daha sonra tinercilerin beni kovalamasını istemiyorum. Tinerci ve gaspçılardan korkmak istemiyorum. Bir de kardeşim için dadımız olsun.

Tarık Buğra Emre (10) Türkiye AB'ye girsin
Adana Dedekorkut İlköğretim Okulu'nda dördüncü sınıfa gidiyorum. Babam otomobil kaportacısı, annem ev hanımı. 2005'in barış getirmesini istiyorum. Avrupa standartlarına göre okumak istiyorum. İnşallah 2005 yılında AB'ye gireriz.

Ayşen Karalı (6) Boğazım hiç ağrımasın
Biz Samsun'da yaşıyoruz. Boğazım ağrıdığında beni doktora götürüyorlar ve iğne vuruyorlar. Ben iğneden çok korkuyorum. Yeni yılda boğazımın ağrımasını istemiyorum. Kardeşim İlayda bir yaşında. Bazen çok ağlıyor ve o ağladığında uyuyamıyorum. Onun bir an önce büyümesini istiyorum.

Gülistan Yıldız (11) Babamın ayağı iyileşsin
Babam mobilyacı. İstanbul'dayız. Üç kardeşiz, ben en büyüğüm. Fikirtepe Hüseyin Ayaz İlköğretim Okulu'da 5. sınıfa gidiyorum. Bir cep telefonu istiyorum. Böylece arkadaşlarımla mesajlaşırım. Babamın ayağında bir rahatsızlık var, çok acı çekiyor. Yeni yılda onun da bir an önce iyileşmesini istiyorum.

Mana Demirhan (11) Bozulmayan, yeni bir araba
İlkokul 5. sınıftayım. Bursalıyız. Babam matbaa işleriyle uğraşıyor. Bir kardeşim var. Yeni yılda babamın arabasını değiştirebilmesini istiyorum. Bizim arabamız eski. Büyükbabamı ve anneannemi ziyarete giderken bazen yolda bozuluyor. Babam bu yıl alacağını söyledi. Ben de çok sevindim.

Eda Mamati (7) İsteğim bir Barbie bebek
Annem de babam da grafiker. İstanbul Erenköy Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nda birinci sınıftayım. Yeni yılda bir Barbie bebek istiyorum. 4 yaşında bir kardeşim var. Onunla sık sık kavga ediyoruz. Yeni yılda aramızın düzelmesini ve artık onunla iyi anlaşmayı diliyorum.

Doğukan Kaygusuz (8) Türkiye şampiyon olsun
İstanbul Şükrü Naili Paşa İlköğretim Okulu 3. sınıftayım. Yeni yılda Türkiye'nin Dünya Futbol Şampiyonu olmasını çok istiyorum. Ayrıca top, paten, Spiderman kostümü, Manchester United kalecisinin eldivenini ve Total 90 Nike spor ayakkabı alınırsa çok sevinirim.

Deniz Yılmaz (7) Kardeşim büyüsün
İstanbul Florya Murat Kölük İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisiyim. Annem ev kadını, babam bir şirkette yönetici. Kardeşim bir yaşında. Onun bir an önce büyümesini istiyorum. Çünkü onunla oynamayı seviyorum. Yeni yılda bütün ailemin hep mutlu olmasını dilerim.

Selahattin Çelik (15) Elbisem olsa keşke
İstanbul'da yaşıyorum.Yaşımı söyleyince herkes şaşırıyor. 10 yaşında sanıyorlar. Murat Baş İlköğretim Okulu'na gidiyorum. 10 kardeşiz. Yeni yılda yeni ayakkabı ve elbisem olsun isterim. Babam çalışmıyor. Ben bir yıldır ayakkabı boyuyorum.

Alp Revanbash (6) Batman giysim olsun
İstanbul Işık Koleji'nda hazırlık sınıfındayım. Yarış arabalı play station oyunu almak istiyorum. Ayrıca Batman giysim olsun. Bir de savaş oyunları alsam fena olmaz.

Emre Çelebioğlu (10) Amerika'ya gitmek iyi olur
İstanbul Alkev Koleji 5. sınıf öğrencisiyim. Yeni yıldan çok bir şey istemiyorum aslında, ama bir düşüneyim... Metro'da gördüğüm askeri gemiyi almak isterim. Aslında vaktimiz olmadığı için alamamıştık, sanırım yakında alırız. Bir de Amerika'ya gitmek çok güzel olur.

Buket Ekici (7) Yeni okul çantam olsa keşke
Antalya'da yaşıyoruz. Babam maliyede memur, annem öğretmen. Yeni yılda hep mutlu olmak istiyorum. Bir tane pembe elbise, bir tane Cindy bebek bekliyorum. Yeni bir okul çantası da olsa iyi olur. Annem için de bir şey istiyorum. Almayı çok istediği bir elbise vardı. Onu almasını isterim. Ablamın da istediği kadar etek ve göz farı olmasını istiyorum.

Mete Elmuray (10) Dayıma mezar yaptıracağım
Üç kardeşiz. Erzurum İsmetpaşa İlköğretim Okulu'nda 4. sınıfa gidiyorum. Dayım iki yıl önce hastalıktan öldü. Maddi durumumuz çok iyi değil. En büyük isteğim, dayımın mezarını yaptırmak. Para biriktiriyorum.

Engin Kurnaz (11) Babam para kazansın
Simit satarak aileme yardımcı oluyorum. Biz 3 kız 2 erkek kardeşiz, Diyarbakırlıyız. Babam yaşlı olduğu için çalışamıyor. Yeni yılda en çok isteğim bir bisikletimin olması. Bir de babamın yapabileceği bir işe girip para kazanması.

Beste Kökten (10) Gözüm mağaza vitrinde
İlkokul 4. sınıftayım. Babam alüminyum doğrama işi yapıyor. Bursa'da yaşıyoruz. En büyük isteğim bir mağazanın vitrininde gördüğüm ayakkabı. Ayakkabıyı çok beğenmiştim. Ama daha önce aldığımız için bu ayakkabıyı alamadık. Mağazanın önünden geçerken görüyorum.

Sezen Gündüz (11) Güzel bir oda bekliyorum
Antalya'da yaşıyoruz. Küçük bir kardeşim var. Maddi durumumuz iyi. 2005'te kendime bilgisayar, sürükleyici kitaplar ve güzel giysiler istiyorum. Yeni yılda güzel bir yatak odası bekliyorum. Kocaman bir evimiz de olsun.

Salih Yiğit (9) Dünyada barış olsun
Antalyalıyız. Babam çerez satıcısı. Yeni yılda bana playstation ve bilgisayar alınmasını bekliyorum. Dünyada ve ülkemizde barış olsun istiyorum. Ağabeyim araba alsa iyi olur.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 2005'e imzanızı sigarayı bırakarak atın
 'Hayır' diyecek kadar param var
 Dışarı Çıkmadan Önce
 En meşhur New Yorklu'da Osmanlı geni
 Sevdikleri için dua ediyorlar
 Zıt kutupların aşkı
 Doğumgünü kutlanıyor
 Yeni Mekanlar Denemek İsteyenlere
 Boğaz'ın sevimli yunusları
 Taklit değil tiyatro yapıyoruz
 Kısa...kısa...kısa...
 Tokluğunuz ne kadar değil ne yediğinize bağlı
 Renk körlerine özel kontakt lens müjdesi
 Doğum kontrol hapları şişman kadınlarda etkisiz
 Dansın gücüyle enerjinizi artırın
 Broadway'den İstanbul'a
 Gelenekselle modern buluşuyor
 Eski kürklerinizi değerlendirin
 Avrupa'nın ünlü markaları bir arada
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Taksim'de elinde valizle koşan kadın benim...
KENAN ONUK
Vengerov'un muhteşem konseri
Geçen yılın ülkemiz...
Yemekten önce özel bir kokteyl içmek ister misiniz?
Evde yemeğe hazırlama içkisi olarak ikram edilirdi kokteyl. Ama giderek bar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.