kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
  » Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Gençliğimde VW kullanıyordum 25 yıl sonra onların ortağı oldum'
'Gençliğimde VW kullanıyordum 25 yıl sonra onların ortağı oldum'
Koç ve Sabancı'ya teşekkür

Gençlik aşkı ortağı oldu

Gençlik yıllarında VW Scirocco kullanan Doğuş Holding'in Başkanı Ferit Şahenk, "25 yıl sonra onlarla ortak olmak gurur verici" dedi.


'Gençliğimde VW kullanıyordum 25 yıl sonra onların ortağı oldum'

Gençliğinde VW Scirocco kullandığını söyleyen Ferit Şahenk, "Dostlarla özgürce buluşmayı ona borçluyum" dedi Şahenk: 25 yıl sonra onlarla ortak oluyorsunuz, o markayı yaratanlarınla tartışıyorsunuz. Çok gururluyum.

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in en gözde otomobilini keşfettik. Kendisi 1970'li yılların efsane modeli Volkswagen Scirocco hayranıymış. "Ehliyetimi ilk aldığım zaman ki otomobilim Scirocco'ydu. Dostlarımla buluşmam onun sayesindeydi. Benim için onun ayrı bir yeri vardır" diyen Şahenk, grup bünyesi içinde yer alan markaları birbirinden ayırmanın zor olduğunu da sözlerine ekliyor: Dile kolay tabii... Doğuş, Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche, Scania gibi markaların Türkiye'deki distribütörlüğünü yapıyor. Hangi baba, çocuklarını ayırt edebilir ki... Ferit Şahenk, VW Scirocco'nun neden duygusal anlamda farklı yer tuttuğunu da şöyle anlatıyor: "İleride bu markanın satıcısı olmak, benim için bu şirketlerin arkasındaki Volkswagen'le ilişkide olmak, onları tanıyabilmek müthiş bir zevk. Düşünün siz Volkswagen'le bir yerden bir yere gidiyorsunuz. Ondan 20-25 sene sonra bunu yaratanların fabrikasına gidiyorsunuz onlarla el sıkışıyorsunuz, beraber yemek yiyiyorsunuz, fuarlarda onlarla aynı üniformayı giyiyorsunuz çok güzel bir şey. Yani zamanında böyle vitrinden bakıp da şunu alayım dediğiniz araca, şimdi siz bu markalara güveniyor ve siz bunları halka veriyorsunuz. Güzel bir hadise."


* Özel şoförlerden otomobil kullanmaya fırsat kalıyor mu? Günlük hayatta yani haftaiçi tek başıma otomobil kullanamıyorum. Sabah binip gidiyorsun, akşamları dönüyorsun. Ama şunu da söyleyeyim yurtdışına gittiğim zaman hergün otomobil kullanırım. Otomobil bence ilk başta bir hareket sağlıyor, ikincisi özgürlük sağlıyor. Hafta sonları otomobili aldığım zaman, bir de müziği açtığım zaman iyi oluyor cumartesileri, pazarları öğleden sonraları hanımla kızımla beraber sağa sola gitme imkanı buluyoruz.

* Gençliğinizin otomobili neydi? Benim hayattaki en sevdiğim araç Volkswagen Scirocco'dur. Çünkü ehliyeti aldıktan sonraki o bana hareketi sağlayan özgürlüğü sağlayan, eşimle dostumla buluşmamamı sağlayandı. Fenerbahçe'de Bebek'te dostlarımla çay içebilme kolaylığını bu otomobil sağladı. Belirli gençlik yıllarımızın verdiği o enerji hevesleri hep bu Scirocco'yla yaptık. Tabii ki günler geçtikçe belirli yaşta belirli şeyde bunun kullanımı değişiyor.

SUV'ları seviyorum
* Kendi çocuklarınız içinde belki marka tercih etmeniz zor ama. Herhalde bir favoriniz vardır?
Gönlümde bir marka var ama ayırdetmem çok zor. Çünkü hepsinin değişik yerleri var. Yani bugün bilhassa grup içinde markayı ki ben eskiden Scirocco kullanıcısıydım.... İleride bunların satıcısı olmak, benim için bu şirketlerin arkasındaki Volkswagen'le ilişkide olmak, onları tanıyabilmek müthiş bir zevk. Düşünün siz Volkswagen'le bir yerden bir yere gidiyorsunuz. Ondan 20-25 sene sonra bunu yaratanların fabrikasına gidiyorsunuz onlarla el sıkışıyorsunuz, beraber yemek yiyiyorsunuz, fuarlarda onlarla aynı üniformayı giyiyorsunuz çok güzel bir şey. Yani zamanında böyle vitrinden bakıp da şunu alayım dediğiniz araca, şimdi siz bu markalara güveniyor ve siz bunları halka veriyorsunuz. Güzel bir hadise. Ama bizdeki her markanın kendine has özelliği var onun için hepsi ayrıdır. Açıkçası SUV araçlardan hoşlanıyorum ama...

* Siz demeçlerinizde yatırım istediğinizi söylemiştiniz. Volkswagen'in üst düzey yönetimi de böyle bir konunun gündemde olmadığını telaffuz etti. Ancak hükümet de pazarın 400 bin adetlerde seyretmesini istiyor... Üretimi çok söylüyorum, bu söylediğimi yanlış anlayabilecek kardeşlerim ağabeylerim olabilir. Ama bu tip şeylerde hükümetimizi bir limit olarak veya negatif bir etki olarak görmemek lazım. Bazı olayların arkasındaki 'nedeni' masanın öbür tarafına geçip bir de, oradan bakmak gerekiyor. Bir kere insanların geliri arttıkça, otomobil satışları da artacak. Çünkü otomobil artık lüks değil bir ihtiyaç halini aldı. Şimdi gelelim yatırıma... En güzel cevabı VW'nin en üst temsilcilerinden biri Autoshow'da sizlere vermişti. Ben hep konuşmalarımda bir girişimci olarak, bir Türk vatandaşı olarak Volkswagen gibi bir dünya devini Türkiye'ye getirmek isityorum. Ama hep şöyle dedim sonunda bu karar bu markaların sahibi olan Volkswagen Grubu'nun Yönetim Kurulu'nun iki dudağının arasında. Amacımız Türkiye'nin nereye gittiğini nerelerde olduğunu en iyi şekilde onlara aktarmak.


DİĞER OTO FİNANS HABERLERİ
 Gözünü şimdi İran pazarına dikti
 Mercedes Vito'yu yeniden yarattılar
 Dumankaya'ya Toyota'dan ödül!
 Türkiye'nin hem ucuz hem de cimri dizelleri
 Kuruşla 40 yıl öncesine döndük
 Ford Otosan 206 bin adetlik üretimle bir ilke imza attı
 5 bin Proton müşterisi için özel web sitesi
 Japonya liderliği hedefledi bize de büyük görev düştü
 Telefonda 'alo' derken dikkatiniz dağılmasın!
 Mitsubishi Colt'a ödül geldi
 Her 6 kazadan 1'ini sarhoşlar yapıyor
 İndirimler arttı garantiler uzadı
 Havaş, Temsa araçlarla 'filosunu' güçlendirdi
 Peugeot 206 ailesi genişledi
 Goodyear'dan 8 ay vade fırsatı
 Seat Toledo Classic'leşecek
 Yeni Yaris eskisine göre 11 cm büyük
 Faizler düştü, indirimler 10.5 milyar lirayı buldu
 330 milyon taksitle Palio
    Otomobil Yazarları
    Otomobil Dünyası
  » Oto Finans
ALİ SAYDAM
Daralan pazarda öne çıkmanın 7 altın...
Korku kenti İstanbul
Korku kenti İstanbul
Mahalle ortasında gaspçıların şişle göz çıkardığı, kapkaççıların her...
İşkenceciyi sesinden tanıyıp ele verdiler
İşkenceciyi sesinden tanıyıp ele verdiler
Kamuoyuna 'Kesik Bacak' cinayeti olarak yansıyan olayın ardından...
Yeniden masaya dönün
Dışişleri Bakanı Gül'ün Ortadoğu gezisinde dünkü durağı Filistin'di.
Yine çocuk kurban
İsrailli askerler, önceki gün Gazze'nin 5 km kuzeyindeki Beyt...
Derviş 3. yolu açıkladı: Adayım Zülfü Bey
Baykal ve Sarıgül dışında, 'üçüncü yol' arayışı başladı. Hareketin temelini...
Genel başkanlık yarışı çok ayıp, büyük haksızlık
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yüksek Disiplin Kurulu'na rüşvet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.